ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Световни имена от съвременната дизайн сцена пристигат в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 27.06.2015Коментари (0)2785
©
Юри Сузуки
Кулминацията на тазгодишното издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK е професионалният форум, който ще се проведе днес в Дома на културата "Борис Христов". Събитието е посветено на дизайна в цялото му разнообразие и за него в България пристигат осем световноизвестни имена от съвременната дизайн сцена, които ще представят своите постижения, проучвания и новаторски идеи.

Дизайн форумът ще бъде открит от лекцията на белгийския артист Фредерик де Уилде. Той изследва граничната област между науката, технологиите и изкуството. Богатата му практика включва сътрудничество с NASA, различни лаборатории и университети от цял свят.

Звуковият артист и електронен музикант Юри Сузуки, добре познат на световната музикална и дизайн сцена с иновативно мислене и съвместни проекти със звезди от ранга на will.am.I и Jeff Mills, ще представи своите интерактивни проекти. В тях той изследва сферите на звука чрез атрактивно проектирани дизайн инсталации, с които лесно може да се създава музика.

Посетителите на форума ще имат възможност да чуят и лекцията на Карл-Йохан Росен, дигитален артист, който намира своето вдъхновение в софтуерния процес и създава проекти, съчетаващи изкуство, инженерство и наука. Проектът му "I speak myself into an object" участва в централната изложба на фестивала "Being Post-Digital", чийто куратор е Рене Беекман.

Талантливите дизайнери Каролин Офор и Елоди Мондре от френското творческо студио за Acmé Paris ще представят своя свеж поглед към съвременния дизайн. Парижанките бързо набират популярност, заради иновативния си поглед към създаването на визуална идентичност, типографията и художествено- то оформление. Сред клиентите на Acmé Paris са големи марки - както Lacoste и Louis Vuitton, така и независими студия за архитектура, мода и анимация.

Гейм дизайнът е сред най-горещите теми в съвременния дигитален свят. За огромния пазар на интерактивни забавления ще говори Адам Ледерер, който е feel дизайнер и програмист на компания за видео игри thatgamecompany. Работата на Адам е фокусирана върху създаването на моментни емоции за играчите при обитаването на непознати светове и тела и оформянето на сценарии и правила за комуникацията с други играчи.

Изборът на Хатла Хелгадотир, директор на Центъра за дизайн на Исландия, не е случаен. Исландия е една от най-бързо развиващите се и вълнуващи дестинации в момента, когато говорим за дизайн, а страната е п
©
рипознала като национална успешна политика стратегическата подкрепа на дизайна като дисциплина.

Американската художничка Ади Вагенкнехт съчетава в концептуалната си работа традиционните форми на изкуството с киберпространството. Тя е член на Free Art & Technology (F.A.T.) Lab, Taco Bell Drawing Club и е председател на Open Hardware Summit в Масачузетския технологичен институт. През 2015 г. стартира и проекта Deep Lab, с подкрепата на фондация Andy Warhol, с идеята да създаде колектив от изследователи, артисти, писатели, инженери и културни продуценти, които се интересуват от личното пространство, наблюдението като начин на контрол, кодирането, изкуството, социалното хакерство и анoнимността в сферата на социалното хакерство, анонимността и скулптурата.

Форума ще закрие дизайнерът Ян Вилкер от култовото нюйоркско студио за дизайн - karlssonwilker. Тяхна запазена марка е цветността, експериментът и желанието да се осигури ново преживяване на зрителя или ползвателя на даден продукт. Списъкът с клиенти на karlssonwilker е впечатляващ - от Nintendo през Warner Bros, Puma и Mini Cooper. Те са и първите външни дизайнери в историята на "Time Magazinе" , поканени да бъдат куратори на специалния дизайн брой на изданието.


Още по темата: общо новини по темата: 101
06.04.2017 »
25.12.2016 »
07.10.2016 »
29.09.2016 »
26.09.2016 »
10.09.2016 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Правят чисто нова улица в Пловдив до меката на шопинга
Великден 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: