ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Със заместник-кмета Панчев започват големи съкращения в общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:34 / 10.06.2010Коментари (8)5183
© Plovdiv24.bg
От заместника си по реда и сигурността Руси Панчев Славчо Атанасов се освобождавал не заради политически натиск покрай апетити към Синята зона, а защото икономическата криза налагала съкращения в общината. Това заяви лично кметът пред журналисти, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Няма угодия на този свят. Когато реших да назнача седми заместник-кмет, такъв вой се нададе, изкълваха ми очите, а сега, когато кризата ме принуждава да започна да си съкращавам заместниците, ме питат защо?" - възмути се той.

Още преди да излезе в отпуск поставил задача на главния секретар Борислав Инчев да се концентрира върху оптимизацията на администрацията. Било вече ясно, че съкращенията ще засегнат и заместник-кметовете. Нищо чудно след време да си отидел още от един.

И други съкращения предстояли, Панчев само водел колоната. От всички преброени към момента 594 щатни служители в общината, 25 били пенсионери, а други 26 - в пенсионна възраст, която щяла да изтече в края на годината. В общинските предприятия на пенсионна възраст били 87 души, в момента се подготвяли справки за ситуацията в районните администрации. Вече е открит и подводният камък - съкращенията ще струват 137 хиляди лева обезщетения.

Няма да се назначават нови хора на освободените длъжности. С Панчев Атанасов се разделял, според уверенията му, като с приятел. Отговорността за реда и сигурността щял да разпредели на други двама заместници - Александър Константинов и Георги Титюков.

"Защо точно Панчев, БСП ли ви натисна?" - настойчиво питаха журналистите. - "С лапачката покрай Синята зона ли не можете да се преборите?"

"Никой не може да ми извива ръцете. Ще продължа борбата с лапачката, не заради Синята зона го махам, знаех, че ще е трудно да се пребори още на 1 октомври миналата година, когато му поставих задачата", леко притеснено, по мнението на нашия репортер, се засмя кметът.

Панчев щял да си довърши работата до края на месеца и от 1 юли ще напусне кабинета си на пл. "Стефан Стамболов" 1.

"Сигурно се е отказал от борбата с лапачката. Аз съм един чиновник, назначен от кмета, когото той винаги може да уволни", сподели малко по-късно отиващият си заместник-кмет. На тазсутрешната им среща Атанасов обяснил мотивите си за раздялата с него - кризата и съкращенията. Панчев не е обиден, изненадан е от закриването на длъжността, което може да стане само след решение на Общинския съвет. Нямало да се учуди, ако след известно, съвсем кратко време, постът бъде зает от другиго. Смята случващото се за нормално, тъй като не се вписвал в пасианса на управляващите.


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 12
03.08.2010 »
01.08.2010 »
19.07.2010 »
14.07.2010 »
30.06.2010 »
30.06.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
В един общински съвет трябват 26 гласа,Как са те сега Славчо 10, Иллко начело с КЯменчо Шишманов хората които въртят Общинския съвет, Константинов 10,Платното бесепе,батаклиев с автобусите,или Баташи с заплата на сина си от по 60 000до 80 000лв.месецно,клиника за един ден. Титуков 6, ето ви 26 гласа за общинсия съветминава всяко решение което си поискат и пуснат,тези хора ни оправляват какво да очакваме още? Балъци сме че им седиме те са сити вия сте гладни, затова като минавам покрай гратската градина,оният откритият клуб на пенсионера,всички сме за там, защото ния си ги избираме и страдаме. Руси е човек на АТАКА, но и тя се разпадна и за това неим отърва на оправляващите,и го махат. Лапачката за ПАРКИРАНЕТО МУ СВАЛИ ГЛАВАТА СМЕТНЕТЕ САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА ПРИХОДИТЕ НА ОБЩИНАТА ЩЕ СА 6 500 000ЛВЦ ЗА ГОДИНА ЗА 20 ГОДИНИ СА КАКЪВТО ЩЕ Е ДОГОВОРА ИЗЛИЗАТ НАД 130 000 000ЛВ. ARE KAJETE МИ ВИЯ СЕГА ЗАЩО МАХНАХА РУСИ.
+1
 
 
Не уважавам Руси Панчев и не смятам, че сигурността и реда в Пловдив са били на ниво. Даже напротив - и сега, в момента, цари пълен хаос. И не някой друг, а точно Руси Панчев направи големи глупости относно временната организация на движението покрай ремонти на улици и увеличи максимално хаоса в града. Това, че направи една добра концепция за паркирането (но и никой от нас не я е виждал) не може да заличи психическия тормоз и материалните поражения, които нанесе на гражданите и бизнеса с некомпетентните си действия и/или бездействия. Колко често Община Пловдив изглеждаше напълно безпомощна пред някой наглец? Но с Панчев или без Панчев е все едно, щом кмет е Главчо Атанасов, подкрепен от БСП и ВМРО-ние. Защото дори и нещо хубаво да се пръкне от този "екип от специалисти", то престъпното мнозинство БСП-ВМРО, което контролира гащника-кмет, няма да допусне нито да се затвори кранчето, откъдето изтича общински ресурс, нито нещо, което да застраши интересите на тези апаши.
-1
 
 
Всички го псувахме, но погледнато реално, човека направи много за градът ни. Не знам на кои в общината е бъркал в очите, но на мен лично ми харесваше как ръководи движението. Славунееее Салвунее, никъв чеп не става от теб. На другите избори независим кмет, аз лично не искам обвързан с някоя партия кмет.
+5
 
 
Така се получава когато зам кмета Панчев е пезпартиен и не обслужва ничии интереси. Пловдив загуби един много кадърен управник, който имаше желание да направи нещо добро за града ни. За съжаление и кмета се огъна под партийният натиск. Всички общински съветници бяха срещу него за да може да го освободят и да сложат някой партиец. А и лапачката трябва да продължи! Толкова е явно, че граничи с нагло и безочливо. Нещастници.
+6
 
 
Атанасов, ти си мръсен боклук. Долна политическа проститутка в ръцете на парашутистите - това си ти. Смешник. Нямам повече коментари по темата... Предлагам да организираме протест в защита на Панчев. Този човек наистина започна да мисли модерно и да удря интересите, затова и беше премахнат от поста си. НЕ ТРЯБВА да се позволява подобно нещо в Пловдив!!!!! А пък Славчо бил оставил с оптимизацията на общината да се занимава, обърнете внимание, ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР! И сега с юрисдикциите на Панчев ще се занимава известният бесепарски експерт Константинов... абе, тури му пепел...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: