ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Съдът отхвърли жалбата против паркинга под езерото в Цар Симеоновата градина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:57 / 03.06.2013Коментари (12)5388
©
Административният съд е отхвърлил жалбата на сдружение "Граждански контрол - защита на животните" против строежа на паркинг под езерото в Цар Симеоновата градина. Жалбата на сдружението е оставена без внимание и без да се разгледат по същество аргументите против заповедта на кмета Иван Тотев за изменение на подробния устройствен план на градината. От сдружението обаче най-вероятно ще обжалват пред Върховния административен съд, което означава, че дотогава дейностите по реконструкцията на градината няма как да стартират.

Амбициозният проект за ремонт на Симеоновата градина, изготвен от на арх. Петко Прокопиев от "Орак студио", е оценен на 9 млн. лв. и кандидатства за финансиране по оперативна програма "Регионално развитие". Той предвижда нови зелени площи, беседки, открит амфитеатър с 80 места, осветление, пейки, статуи и т.н. Акцент ще е езерото, което ще предлага на посетителите водно шоу с мултимедия от звук и светлина с 20-метрова водна струя и по-малки фонтани, н
АНКЕТА:
Подкрепяте ли изграждането на паркинг под езерото в Цар-Симеонова градина?

За
Против

аподобяващи завита опашка на змия.

Всичко това се допълва от обществен паркинг под езерото с места за 170 автомобила. Изходите на паркинга ще са два - върху остров в езерото и откъм ресторант "Симфония" с панорамен асансьор. Част от проекта е специалната вентилация с отвори, които ще бъдат оформени като елипсовидни острови в средата на езерото. 

Проектът има всички необходими разрешителни, включително и съгласувателно решение от Националния институт за недвижимо и културно наследство към Министерството на културата.



Още по темата: общо новини по темата: 244
27.12.2023 »
24.09.2023 »
13.07.2023 »
30.03.2023 »
26.02.2023 »
11.01.2023 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С пожелание паркинг за 170 автомобила да разреши всички проблеми на град Пловдив! 5 000 000 наистина е добре да се влагат в по-полезни за обществото проекти, свързани с намаляване нивото но безработица в Пловдив.
0
 
 
Някой да се е замислял как се хидроизолира подземен паркинг в подземно езеро? Защото под бетона има естествен воден басейн, честито! Преди да бъде циментирано, мястото е било мочурливо и водата спокойно е излизала на повърхността. Е, сега не е така, но това не пречи отдолу да си стои водата, което е още по-зле. И е пълен абсурд да се говори за хидроизолация само отгоре. Където е текло, пак ще тече !
+1
 
 
Честно казано, не смятам за сериозни аргументите на това сдружение. Нашият център просто си плаче за голям и екологичен паркинг и в този проект може да се реализира отлично тази възможност. Пък не е далече и този ден, когато след 3 или 4 години Община Пловдив ще позволява достъп до "идеалния център" само на тези транспортни средства, които имат електрическа тяга или са на метан, евентуално и на пропан/бутан. Остава запрашаването - и това не е аргумент, защото то идва от големите транспортни потоци на ул. Гладстон, бул. Руски и бул. Цар Борис Трети. Лично на мен отдавна ми е омръзнало това сдружение с неговите непомерно големи претенции да свършат нещо като хората, а се хващат за пълни глупости!
+6
 
 
Ей,за това става въпрос...да се възвърне стария облик на езерото,и водата като затанцува ще е на шест.Имаше навремето две костенурки от гранит...ако са живи и се връзват с проекта да ги сложат.
-5
 
 
Един от аргументите на съда е, че вече е било проведено "широко обществено обсъждане". Община Пловдив не е въвела цивилизован подход за обявяване на такива. Липсва публичен регистър за тези, където да се обявяват с едноседмично предизвестие и да се публикуват резултатите. В този регистър трябва да се регистрират и всички организации, които имат отношение към секторните политики и участваат със становища и ще бъдат автоматично информирани. Поздравления за изложбата на пл. "Ал. Стамболийски". Там на техническия чертеж е онагледено, че три акустични елипсовидни комина се изплували на водната повърхност на езерото. Както и препоръките на МК за възвръщане духа на градината от 1936 г.
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+11
 
 
пак се намериха консервативни коне с капаци да спъват проекта... хора града трябва да се развива! стига сте тъпчели на едно място! какви животни защитавате под езерото незнам... някой вид червей ли?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: