ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Строят нов храм в "Тракия", стария май няма да го бъде
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:14 / 16.09.2010Коментари (24)5868
©
Така трябва да изглежда новият храм
На нова придобивка следващата година може да се радват жителите на "Тракия", научи Plovdiv24.bg. Става въпрос за план за построяването на нов храм в района, който вече е в напреднала фаза.

Нашата медия многократно следеше ситуацията със строежа на започналия преди много време голям православен храм в района "Св. Княз Борис", но най-вероятно този строеж така и няма да бъде завършен. За сметка на това идеята за новия храм е вече в напреднала фаза, осигурени са и пари, които ще стигнат за цялостното завършване на новия храм. За повече информация по темата, наш репортер се свърза с кмета на "Тракия" Гиньо Матев.

"Осигурени са 1 млн. лв. от дарения за новия храм. Подбрано е и много хубаво място за помещаването му до блок 150 срещу хлебозавода. Ще се помещава на площ от 350 кв. м в идеалния център на "Тракия", каза Матев.

"Направени са необходимите постъпки към общината, дадени са нужните документи и се очаква в едно от скорошните заседания на общинския съвет темата да мине. Имам първоначални уверения, че това ще стане факт съвсем скоро", завърши кметът на "Тракия".


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 8
29.05.2013 »
27.02.2013 »
10.06.2012 »
08.06.2012 »
17.04.2012 »
23.05.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
На мене три неща ми правят впечатление. Първо този бая голям и сложен за изпълнение храм ще струва според Гиньо Матев 1 милион лева или 3,5 пъти по-евтино от детските градини, построени срещу подарени общински терени, с които се перчеше Главчо Атанасов. Второ архитектурата е много постна, селяндурска и е някакъв комплексарски източноправославен религиозен кич. Такава селска сграда, все едно взета от Копривщица и изплющяна между блоковете в Тракия ще бие на очи като гиздава мома в народна носия с кал по цървулите между поп-фолк певици от корицата на списание Блясък. Или като курник на пето авеню в Ню Йорк. Вижте католишката църква в Тракия, която е построена от стотици милиарди години, колко е семпла и колко добре се вписва в обстановката. Трето аз също съм против да се дава безплатно общински имот на алчната и неадекватна Българска Православна Църква. Фактът, че душевно болни и бедни, ужасно алчни и примитивна хора като Дядо Ви Николай са владици в тази същата църква и се изживяват като божии наместници, е показателен за каква църква става дума. И за каква религиозна общност. Ние се смеем на Турция, че от Ататюрк насам тяхното общество се разкъсва между светската държава и религиозния мрак, а ние самите като общество и градската управа в частност толерираме едно кичозно и показно сливане на държава и източноправославна религия. Да оставим настрана факта, че църквата не е това, което би трябвало да бъде, а поповете ни най-малко не са пример за подражание. Ние всички забравяме, че сме светска държава - в конституцията пише, че има свобода на вероизповеданията. Всеки може да вярва каквото си иска и е абсолютно недопустимо да се толерира една религия и една църква за сметка на други. Няма официална държавна църква или религия с изключение на няколко примитивни държави като Иран, Саудитска Арабия и т.н. И ние заприличваме на тях - няма светско събитие със софра, на което да не е поканен онзи луд талибан Дядо Николай, с часовник за 20 хиляди и личен автомобил за 200 хиляди лева, който наскоро си позволи да раздава ордени на кмета и главния прокурор на Пазарджик заради това, че забраниха гей-парад. И обвини Мадона, че е виновна за смъртта на българите от потъналото корабче в охридското езеро. Ето затова съм против моя град, в който живеят всякакви хора и в който не повече от 20% са истински религиозно вярващи, от които повечето мюсюлмани, да подарява общински терени на някакви църкви. Първо да си довършат недовършената църква, чийто терен също е дарен, но без полза. Църквата има стотици милиарди имоти в България, но не се е чуло да продадат някой, който не им трябва, за да купят друг, на който да построят църква. А дарителя най-вероятно е другаря-свинар Гергов - крадец на общинска собственост в особено големи размери и който съм 1000% убеден не вярва в християнския или някой друг Бог.
+3
 
 
Браво! Колкото повече църкви има в България , толкова по-добре .
на 16.09.2010 г.
-5
 
 
Яко, на селяните в тракия строят хиляда неща, а ние в смирненски една църква свястна нямаме. Срам...
+1
 
 
Като идея добре. Да видим реализацията. Тогава ще говорим. Предния път еуфорията беше толкова голяма, ама толкова, че чак поканиха тогавашния премиер - "светилото на родната демокрация", "Командира на сините легиони", впоследствие изял шута и обиден на народа който му го би, дал обет за мълчание /ах защо ли го наруши/ г-н Иван Костов. Та удари господина първата копка в присъствието на отбрани политически хрантутници, удари я така яко и я закопа ... и храма чак закопа. Половината, че и повече тракийци даже и не знаят, пък и да знаят вече са забравили защо и за какво е оная дупка ... Ей кмете, умната - не бийте пак тъпана преди сватбата, и по - голям от областния управител да не каните за упражнението с кирките, че колко по - нависоко хвърчите по - голям мастраф ще плащате.
-2
 
 
Разгеле!Крайно време е да се построи Будистки храм в Тракия,все пак това е най-разпространената религия-нали?
+5
 
 
България христянска държава и трябва това да се показва за чуждите погледи! Ела из западна европа и ще видиш тука хората колко държат към хрисятнските символи, нищо че тук е пълно с резани мюсюлмани.
+1
 
 
Добре де,защо с тези пари не се довърши започнатия?
+4
 
 
Стига пари за глупости. Който иска връзка с Господ, може да се помоли и от терасата...тези символи на корупция, лентяйство и 2010 години заблуждение е време да се сринат из основи....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Удължават бул."Санкт Петербург" до "Скобелева майка"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: