ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Стартира Есенният салон на изкуствата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:18 / 02.09.2016Коментари (0)1926
©
"Не е преувеличено, ако кажем за Пловдив, че през месец септември - градът е сцена! Още от самото му начало стартира Есенният салон на изкуствата, който на практика обединява в себе си 25 фестивала, стотици събития и продължава до 5 ноември.

Организира се от община Пловдив и партньори и е най-големият културен формат в града, вече повече от десетилетие." 

С тези думи започна пресконференцията, която се проведе в Дома на културата "Борис Христов", посветена на началото на 12-то издание на Есенния салон на изкуствата, с участието на заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив Амелия Гешева и експерти от дирекция "Култура и културно наследство".

На специалната пресконференция бяха представени акценти от богатата програма на Салона. 12-тото издание, тази година ще бъде открито от невероятните музиканти от бившата култова група "Джип Кингс".

Пабло Рейес и членовете на групата ще представят днес на Античния театър всички хитове на "Джипси Кингс", събрани в новия проект GIPSY 4 EVER. 

На следващата вечер, 3 септември, емблематичният Иън Андерсън ще представи всички хитове на JETHRO TULL, отново на сцената на Античния театър. Огромен е интересът и за концерта на 18 септември на изключителния, виртуозен и екстравагантен цигулар Найджъл Кенеди с "Новите четири годишни времена". 

XXII издание на Международния куклено-театрален фестивал "Двама са малко - трима са много" и неговия, станал символен, модул за събития на открито TheatAir започва също на 2 септември и продължава 5 дни, в които освен куклено -театрални спектакли, публиката ще има възможност да види и много концерти, циркови изпълнения, марионетни спектакли, импровизационни етюди и други. 

Есенното издание на Opera Open, 2016 продължава до 27 септември на Античния театър и включва 5 спектакъла, сред които "Кармен" на Бизе, "Тоска" на Пучини и "Една нощ във Венеция" от Йохан Щраус. 

Част от акцентите от програмата, които не бива да бъдат пропускани са: Фестивалът "Sounds Of The Ages 2016" (3 септември - 26 октомври) на Античния театър, в който освен концерт на Йън Андерсън - "The best of Jethro Tull" публиката ще може да види Katatonia с оркестъра на Държавна опера - Пловдив, Концерт на Macaco, Испания на 22 септември на пл. "Централен" с вход свободен за публиката, както и на японските барабанисти Yamato в зала Колодрума, които представят новата си програма "Bakuon - Легенда за ритъма на сърцето". Характерно за това издание на Есенния салон е включването на много нови локации.
 
Разбира се, сред големите събития са юбилейното 20-то издание на Есенния международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" "Театърът безкрая" и Международния фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" Есен - 2016. Нощта на музеите и галериите, "Нощ/Пловдив, 2016. Запази нощта за Пловдив!" тази година е на 23 и 24 септември. 

One Architecture Week, 2016, с Програма "Действие" започва на 23 септември, 2016, а Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс One Dance Week, 2016 продължава и през октомври. 

Националните есенни изложби Пловдив, 2016 "Огледало" са 1 от 30 септември в Стария град. 9-и симпозиум Арт колаж Пловдив‚ 2016 е от 1 до 21 септември, "12 години -12 автори в Недкович" е от 1 до 30 септември в различни пространства на Стария град.

Седмицата на съвременното изкуство "Музеят Ръб" и "Фасада" - видео фестивал на Лапидариума в Стария град очакват своята публика. Не трябва да се пропускат също Осми PolineROOOCK fest (1 - 6 септември) на Летния театър, S'cool Rock Fest и Стрийт арт фест Пловдив, Международния танцов фестивал (23 - 25 септември) в Дом на културата "Борис Христов, както и четирите концерта (1 септември - 30 ноември) от Камерна сцена Пловдив в Първо студио на Радио Пловдив". 

Международната среща на представителите на Световната федерация на журналистите и писателите по туризма FIJET започва на 7 септември, Архитектурен форум Пловдив, 2016 е от 10 септември до 20 октомври, Европейските писателски срещи започват на 12 септември. В европейските срещи ще вземат участие световни имена като Давид Фоенкинос, Юз Алешковски, Мануел Рико Рего, Силви Жермен, Мишел Уелбек. 

Разбира се, ще има и много интересни събития в Празниците на Стария град (19 - 25 септември), които се откриват с общ концерт на ансамблите Тракия (Пловдив), Родопа (Смолян) и Северняшкия ансамбъл от Плевен. Традиционно концертът е на Античния театър с вход свободен. В Стария град ще се проведе и есенното издание на набиращия все по-голяма популярност и мащабност Панаир на занаятите.  

За първи път в Пловдив от 15-17 септември ще се проведе ФАРА 2016 - най-голямото събитие за рекламната индустрия в страната, което до момента се провеждаше в курортен комплекс "Албена".

Рекламните материали за Есенния салон - книжки, флаери и плакати вече се разпространяват на обичайните локации в града. Тази година община Пловдив рекламира в цялата страна и очаква огромен брой посетители от България и чужбина. 

"Изследвай Пловдив в най-дългия уикенд! Пречупи го през призмата на изкуството в най-дългата НОЩ и усети пулса на града, наситен със събития!", "Запази НОЩТА за Пловдив!" и "Пловдив - Европейска столица на културата - 2019! Ела с приятели!" са само част от посланията от рекламната кампания за предстоящия 12-ти Есенен салон на изкуствата Пловдив 2016. 

За особения принос на град Пловдив, заради разнообразния културен живот на града, амбициозните проекти, свързани с археологията и развитието на творческите индустрии, както и спечелването на титлата "Европейска столица на културата за 2019" от 7 до 11 септември, градът ще бъде домакин на едно от най-престижните международни събития, свързани с туризма - годишните награди на Световната организация на журналистите и писателите в областта на туризма - FIJET. 

Наградата "La Pomme d'Or" или "Златната ябълка", която е своеобразен еквивалент на Оскар в туристическата индустрия, ще бъде връчена на кмета на Пловдив Иван Тотев на официална церемония, която ще се състои на 9-ти септември в 20 часа на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Променят визията на Центъра - правят го още по-хубав
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: