Спешна проверка в Пловдив заради коронавируса!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
17:35 / 12.08.2020
16111
Във връзка с установени случаи на служители на община Пловдив с положителни PCR тестове кметът Здравко Димитров разпореди спешна проверка на мерките за превенция от коронавирус при осъществяване на административното обслужване на гражданите и предпазване на служителите, които работят на първа линия.

Съвещания и комисии ще се превеждат онлайн, а приемането на документи на гражданите и предоставянето на административни услуги ще се осъществяват при засилени противоепидемични мерки. 

"Отново призоваваме хората да използват възможността за издаване на документи по електронен път и само когато това е невъзможно, да посещават общинските служби“, заяви кметът Здравко Димитров.

Секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева проведе днес онлайн срещи с ръководителите на отдели и дирекции в сградата на пл. "Централен“ № 1 и се увери, че са предприети всички мерки, за да се гарантира нормалната и спокойна работа на звената.

"Няма причини да се преустанови административното обслужване на граждани на този етап“, поясни тя. По думите ѝ обстановката в другото голямо административно звено, което обслужва граждани – дирекция "Местни данъци и такси“, обстановката е абсолютно спокойна и работата продължава в нормален ритъм.

Припомняме, че противоепидемичните мерки са разписани в заповед на кмета на кмета Здравко Димитров, издадена на 13 март и са в сила и до момента. Те предвиждат забрана на достъпа на външни лица, които не са служители на общинската администраци, в сградите на община Пловдив с изключение на партерните етажи - деловодство, отдел ДИДО, отдел ГРАО и каса на дирекция "Счетоводство“.

По изключение и само при спешна необходимост се допускат външни лица в административните сгради след разрешение от съответния ръководител, а имената на допуснатото лице се записват в регистър от служителите на ОП "Общинска охрана“. Не се допускат външни лица с грипоподобна симптоматика. При извършване обслужването на хора в помещенията на партерния етаж се допускат не повече от двама граждани едновременно, а те трябва да спазват необходимата дистанция помежду си.

Особено засилен е пропускателният режим при обслужване на гражданите в дирекция "Местни данъци и такси“ на ул. "Радецки“ № 18. До гишетата за административно обслужване се допуска само по един гражданин.

Продължава засилената дезинфекция на всички помещения и работни места на служителите, в това число общите части на сградите – тоалетни, стълбища, входни врати, коридори.

В затворените помещения, където не може да се осигури необходимата дистанция, служителите са задължени да работят с маски, а гражданите не се допускат без лични предпазни средства.

На база на резултати от утрешните тестове ще се вземе решение за осигуряване на дистанционна работа за служителите от отделите, където това е възможно.

Виж коментарите (12)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).