ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Спас Гърневски: Единствен носител на десния прагматизъм остана само ГЕРБ
Автор: Мария Морунова 10:00 / 07.10.2015Коментари (4)5025
©
В няколко интервюта Plovdiv24.bg ще Ви срещне с кандидатите за районни кметове или общински съветници от различни партии. Вижте какво сподели за читателите ни кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Спас Гърневски:

- Бяхте част от "Синята коалиция", а сега сте част от листата за общински съветници на ГЕРБ. На какво се дължи това номадство?

- Политически номади, ренегати, са всички ония недалновидни политици от СДС и ДСБ, които през 2012 г. убиха "Синята коалиция". След голямото разцепление на СДС през 2003 г., шест години по- късно тя бе създадена изключително трудно, но с големи надежди на сините последователи отново за единен политически субект. 

След разстрела и разочарованието бе огромно. Неслучайно на изборите през 2013 г. и СДС, и ДСБ бяха аут от парламента. Ние автентичните десни ги искахме обединени и естествени партньори на ГЕРБ във формат Европейска народна партия. 

Самовлюбени софийски лидери обаче бяха на друго мнение. Останали извън борда по-късно те създадоха едно политическо недоносче, един политически миш-маш наречен Реформаторски блок. В него се съюзиха дори и с "политически кукувици", които години преди това обвиняваха, че се опитват да снасят "червени яйца в синьото гнездо". Към днешна дата яйцата вече са измътени...

Съвсем естествено бе истинските десни привърженици да се дистанцират от този абсурд. През 2012 г., наред с много разочаровани хора, аз също напуснах лидерския пост на тъмно синята партия в града ни и прекратих членството си в ДСБ.

Днес в Пловдив единствен носител на десния прагматизъм остана само политическа партия ГЕРБ и когато ме покани да участвам в листата й за общински съветници от гражданската квота в предстоящите избори, приех.

- На старта на кампанията си Иван Тотев обяви, че ГЕРБ е истинското "дясно" в града. Какво мислите Вие, така ли е?

- Да, така е! Преди малко и аз потвърдих същото. Разбира се не е важно какво твърдим ние двамата. Истинската дясна политика се потвърждава от онова, което кметът Тотев и екипът му направиха за града ни в този мандат, а постиженията наистина са значителни. 

Ако ги съпоставим със застоя от предходните три мандата на затворения единствено в полза на олигархията град, промените са видими за непредубедените ни съграждани. 

Няма как да не забележиш обновените булеварди, улици и тротоари; централната градска градина с Пеещите фонтани; паркове и алеи в кварталите; най-дългата в Европа привлекателна пешеходна зона, каквато е главната улица; близо 50 км. велоалеи; новите спирки за градския транспорт. 

По-чист и изпъстрен с цветя градът ни не е бил никога. Истинско удоволствие е да прекараш времето си за отдих на все по-красивата Гребна база. Най-после след десетилетия празни надежди имаме супер модерна спортна зала.

След вдигането на бариерата на застоя и създаване на условия и сигурност за свежи и съвременни инвестиции, инвеститорите не закъсняха. Модерни IT и аутсорсинг технологии се установиха в Пловдив и вече стотици млади и образовани пловдивчани намират своето призвание и добро възнаграждение.

Независимо от некоректните твърдения на опонентите на Тотев, налице е сериозен диалог с политическото представителство в местния парламент, където основните въпроси за развитието на града се вземат с подобаващо мнозинство. Пловдив се управлява в условията на широко обществено обсъждане и дебат със структурите на гражданското общество. 

В този мандат за първи път Общината освен диалог пристъпи и към конкретни проекти, които да координират интеграцията между местна власт, академична общност и бизнес средите. За целта се създадоха и първите клъстери. Неслучайно бяхме обявени за "Бизнес град на годината".

Съчетанието между дъхът на старата традиция и духът на нещо ново ни доведе до заслуженото признание за Европейска столица на културата.

Предстои за изпълнение още по-амбициозна програма за развитието на Пловдив в следващия мандат. На дневен ред са реконструкция и строителство на нови булеварди, вътрешнокварталната инфраструктура и озеленяване. Продължава строителството на модерни детски ясли и градини. 

Малчуганите от Пловдив и региона ще се радват на най-модерната зоологическа градина в страната. Вторият гребен канал ще ни нареди в Топ 5 на световните гребни съоръжения за състезания от най-висш клас. 

Предвидена е решителна намеса на Пловдив в сътрудничество с общините "Родопи" и Куклен за превръщане на парк "Родопи" в уютна, съвременна и целогодишна курортна дестинация, друга отколешна мечта на пловдивчани.

Мога да изреждам още дълго, но не е необходимо. Ето, именно десният модел на управление в този мандат доведе до резултати, които категорично контрастират на замрелия и безперспективен град от миналия мандат. 

Левите демагогии и сиромахомилството на предишните управници бяха цинична завеса, зад която прикриваха злоупотребите с крупни обществени средства в полза на лидерите на политическия картел, който днес атакува кмета Тотев. 

Докато източваха общински активи за стотици милиони в полза на принцовете от бившата комунистическа номенклатура, залъгваха безработните млади пловдивчани с подаяния за безплатни ясли. Истинската социална политика не е тази. 

Тя се постига само чрез дясно управление, което осигурява добре платена работа, сигурност и бъдеще за младите. Когато получават 2000 лв. месечно те с удоволствие ще плащат цената за модерната европейска детска ясла на детето си. И като доказателство за философията, че дясната политика е по-социална от лявата говори недвусмислено фактът, че в този мандат социалните услуги се увеличиха двойно и вече стигнаха 51 за различни категории нуждаещи се.

Ето защо не само мисля, че ГЕРБ и кметът Тотев са носителите на изпълненото със съдържание "дясно управление" в Пловдив.

Ако Вие като журналист мислите нещо по-различно, ще ми е любопитно да го чуя?

- Какво е мястото на Реформаторския блок в дясното политическо пространство на Пловдив?

- Ако Реформаторският блок бе идейно изчистена и отговорна политическа сила, ако е открит и искрен партньор на ГЕРБ в управлението на страната, щеше да се държи адекватно в тези избори и в Пловдив. Трябваше да издигне собствен автентичен кандидат или да подкрепи безспорно дясната кандидатура на кмета Тотев. Политическа сила обаче, би се държала адекватно само, ако разполага с адекватни лидери и в столицата, и по места.

- Как ще коментирате присъствието в листата за съветници на Реформаторите номер 8 - имамът Айри Фейми Мурад?

- Не може да бъде реформаторска листа онази, в която с място са уредени бивши комсомолски и партийни секретари, ренегати, върли противници на "Синята коалиция", съмнителни имами, които по-скоро са за "листите" на други органи, синове на бивши доносници на ДС. Да продължавам ли с коментара?

- Мислите ли, че гласовете, които ще съберат Реформаторите и Здравко Димитров, Илко Николов или Дани Каназирева ще се отразят на Иван Тотев и как?

- Изключихте ли вече от играта Георги Гергов и Славчо Атанасов? Противниците на Иван Тотев, обединени в хазартния политически картел на олигархията срещу него и естествено срещу Пловдив, разчита на онези наши съграждани, които ще подходят лековато в тези избори. Интелигентният, синият проевропейски град обаче със сетивата си отлично разбира какво означава за бъдещето на децата му воя на глутницата, застанала на неговия праг.

- Какви очаквания имате за резултатите от вота на 25 октомври? Как ще изглежда Пловдив през мандат 2015-2019 г.?

- Убеден съм, че пловдивчани до края на изборната кампания окончателно ще се уверят, че се подготвя нова спирачка за устремения към европейската си визия град. За да не се случи това, е необходима отговорност, мобилизация и победа на първи тур и за кмета Тотев и за другите кандидати на ГЕРБ. Що се отнася до въпроса как ще изглежда Пловдив като европейска столица на културата? Ами разбира се, ако продължи развитието му от този мандат и в следващия, абсолютно сигурно още преди 2019 година той ще бъде признат за "Най-добрия град за живеене" и то не само в България.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Политически труп, който се разлага и вони. Заради него много хора няма да гласуват за ГЕРБ, които имат нужда от млади и амбициозни кадри, а не от такива провалени другари! За справка, в която и партия да е членувал бившия партиен секретар, след това тя се е разпадала. БКП, СДС, ДСБ, РБ, а сега и... Лошото е, че после пак ние пловдивчани ще плащаме сметката при провал на изборите :(
на 07.10.2015 г.
+4
 
 
Марковския поет седнал да говори за дясното следкато точно той с безграничната си корумпираност и ненаситност за аванти и лапане разби СДС в Пловдив. Когато гърнето беше кмет, министър на финансиите беше Муравей Радев и в Пловдив се наливаха реки от пари! Само, че джобовете на спас и компания се оказаха бездънни ями. Сега поне от парите, които влизат в града нещо остава и се вижда всеки ден.
-4
 
 
Обичаме да съдим за делата на един човек по партийната му принадлежност. Колко порочно обаче е това малцина си дават сметка. Тотев е дотолкова успешен, че партията майка му е зад гърба. И за друго има-няма пари - за Пловдив и градовете с управители от ГЕРБ винаги ще има.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: