Слави Георгиев: Кмете, очаква се да си запознат с поверения от избирателите ти град!

Автор: Силвия Станева
Коментари (1)
18:17 / 10.02.2020
7676
След като преди дни граждани се обърнаха към медията ни с питане относно бъдещето на зелената площ между последните блокове на ул. "Братя Бъкстон" и бул. "Никола Вапцаров", днес общинският съветник Слави Георгиев публикува в социалната мрежа мнението си по казуса.

Plovdiv24.bg  припомня, че парцелът е бил предвиден за инженерен корпус и общежитие, но с решение на ЕСУТ на община Пловдив от 6 ноември 2019 г. предназначението му се променя и става за жилищно застрояване и обществено обслужване.

Ето какво сподели Слави Георгиев:

"След като си бил областен управител и са те избрали за кмет, се очаква да си запознат с поверения от избирателите ти град. Или да направиш така, че бързо да вникваш в ситуацията. Без да претендирам за изчерпателност, познавам конфликтните зони в Пловдив, както предполагам ги познава и всеки динамичен пловдивчанин. Още повече, че живея на ул."Братя Бъкстон".

Разбираемо е, че не всички считани от нас гражданите "зелени площи", а именно поляната на която ритахме футбол като деца, са зелени площи и по документи. Реституирани или закупени от частни лица, трудно на подобни терени, може да се спре инвестиционно намерение. На мястото на полуподземните малки бежански къщички в Кичук Париж, изникнаха 5 етажни кооперации. Без паркоместа.

В случая говорим за терен държавна собственост, чиято промяна на статут е поискана от действащия кмет на Пловдив. В момент, когато той съвсем наскоро е обещавал увеличение на зелената система на Пловдив.

Днес представената идея, на кмета Здравко Димитров, за изграждането на този терен на обща сграда за държавните институции е нелепа. Нелепа е за всеки живеещ на ул. "Братя Бъкстон" и бул."Никола Вапцаров". Наличието в близост на 2 големи държавни служби, а именно НАП и АДФИ, гарантира от много години, отсъствието на каквито и да е паркоместа всеки понеделник от 8.30, до петък 17.00ч. Почти денонощно, поради липса на паркоместа, в паркинг се е превърнала и спирката, срещу терена, на бул. "Никола Вапцаров", а тротоара на ул."Братя Бъкстон", покрай стария Работнически стадион, но срещу Втора Градска болница и факултета за медицински сестри на МУ, отдавна е окупиран от автомобили. Наблизо отстоящия паркинг на Втора градска, също отдавна е крайно недостатъчен. Или ние вече отдавна нямаме свободни паркоместа в този район, а задръстванията в малките околни улички, са ежедневие.

Изхода пред Здравко Димитров е един единствен- спешно да преосмисли идеята си за изграждане на административна сграда в района и да препоръча на областния управител Дани Каназирева, да поиска ново отреждане на терена, но този път за озеленяване. Не се ли случи това в кратко време, ще кажа и на Здравко Димитров и на Дани Каназирева-нямате очи да говорите за зелената система на Пловдив. Защото е лесно да се говори, когато водиш предизборна кампания.

Истинските управленци се познават по решенията."

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (358):
23.04.2024 Шофьор: Положението в Пловдив е кошмарно! Търсете варианти, защото с това строителство ще става още по-зле!
15.04.2024 1200 евро за квадрат: Сабри Сюлейман от Момчилград купи нов едностаен апартамент в Пловдив
28.03.2024 Застрояват огромен парцел в западната част на Пловдив
25.03.2024 Средният ипотечен кредит за покупка на апартамент в Пловдив нарасна до 72 000 евро
25.03.2024 Спад в цените на жилищата в Пловдив и в още един град
14.03.2024 Зелена светлина за новия мегакомплекс в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).