ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скоро колите в Пловдив вече няма да бъдат с номера РВ отпред, вижте защо
Автор: Цвети Тончева 09:10 / 07.12.2022Коментари (24)154682
Редовен читател на Plovdiv24.bg пита какво ще стане, когато се изчерпат буквените кодове за досегашната регистрация на автомобилите в Пловдив. Какви букви биха заменили сегашните "РВ“ в номерата.

Ето какво още пише нашият читател:

"Здравейте, уважаема медия, значима за региона на Пловдив! Сериите на регистрационните номера за автомобили в област Пловдив вероятно ще се изчерпат до края на следващата година, заради нарастващия темп на новорегистрирани МПС в областта, което ще доведе до нова "милиционерска главоблъсканица" с нуждата от измислянето на нов код за гр. Пловдив, който да замени сега съществуващия РВ (вероятно бъдещият би бил "РМ" по примера на столицата София, които през 2014 г. замениха втората буква от своя втори изчерпан код СА със следващата подред буква - "СВ").

За да се избегне толкова скорошната нужда от промяна на областният код на Пловдив, от Областната дирекция на Пътна полиция в града под тепетата трябва да последват примера на своите колеги професионалисти в КАТ - София, които през март тази година взеха решение на местно ниво, с което разшириха обхвата на възможните буквени комбинации с добавянето на буквата Е като втори възможен символ в сериите на автомобилите, регистрирани в Столицата.

Моля Ви, да се вземе същото решение като това в гр. София от ръководните органи в структурата на КАТ - Пловдив, касаещо регистрацията на МПС, което да даде още време на сегашното буквено означение на града ни и да разреши за поне няколко години напред предстоящия проблем с изчерпването на възможните комбинации, като се добавят цели нови 9 възможни серии с втора буква Е по примера на столицата София.

Разгледайте таблиците за допълнителна информация и нагледно разяснение! Благодаря Ви за отговорността, която имате пред гражданите на Пловдив и Вашата отдаденост в търсене на решението на проблемите на града!“


Plovdiv24.bg се обърна за компетентен отговор към ОДМВР и лично към началника на сектор "Пътна полиция“ главен инспектор Йордан Милушев. Той ни увери, че няма да се получи никакво затруднение при изчерпването на досегашните кодове. Процесът се следи непрекъснато и ще бъдат определени други букви за код на регистрационните номера, без каквито и да е сътресения.

Ето цялото писмо на началника на КАТ:

"Във връзка с постъпили запитвания от ваши читатели ви уведомявам следното:

Съгласно чл.24, ал.1 от наредба № I-45 от 24 март 2000 г. за регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства, регистрационният номер се състои от буквен код за регистрация – една, или комбинация от две букви, пореден номер - четири цифрена комбинация на числата от 0 до 9 и серия - една или комбинация от две букви.

Съгласно ал. 2 буквеният код за регистрация и използваните серии се определят от Главна дирекция "Национална полиция“.

Уверявам ви, че процесът по издаване на регистрационни табели се следи ежедневно и своевременно, преди изчерпване на въведената в момента комбинациите от букви за серии на кода за регистрация за област Пловдив - "РВ“, от ГДНП ще бъдат определени други букви за буквения код на регистрационните номера, така че да няма нарушение в нормалния ритъм на процеса по издаване на регистрационни табели в сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР - Пловдив.“








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Страшно няма! По пловдивските пътища и без това пътуват главно ХА СМ РА... Никой не ще да се регистрира тук, да не и лед да плаща данъци, там където живее като може да не!
-1
 
 
Колите в Пловдив трябва да са 1 милион, за да се изчерпят номерата! това колко от МВР се заявили е друга тема!
-2
 
 
Пловдив област води класацията за най-много пътно транспортни произшествия от години. Най-много катастрофи и най-малоумни и нелепи ситуации за с автомобили с номер РВ, най-малоумно паркиращите и наглите също са РВ. Не знам от какви села си регистрирате колите ама тези твърдения са публични и ясни на всички. Така че недейте много да знаете, естествено че не може всеки с определен номер на колата да е некадърен шофьор! Но мега дебилите който се пънат и не могат да карат са си с РВ регистрации. Ся кореняците дето ще се засегнат може да почнат да ми дислайкват коментара. Но истината е такава че за да се засягаш за подобни неща значи и ти спадаш в това число ама който не може да кара си не може където и да отиде!
+2
 
 
Той пък се е сетил за какво да пита. Няма да ти сложат табела. Доволен ли си?
+2
 
 
Аз пък предлагам PH за нов код - от Philippopolis
-1
 
 
Редовният читател явно сега е установил, че реално регистрационните серии към РВ се изчерпаха още през 2020 год. От тогава се въртят стари серии, предполагам от излезли от регистрация и бракувани автомобили. Именно поради тази причина - да спре главоблъсканицта с привършващите номера на София, Пловдив, а наблюдавам, че до година - две и Варна, решиха при препродажба в страната номерата да си остават от първоначалната областна регистрация освен, ако новия собственик обезателно иска символи на неговата си област! В този аспект трябва вече да сте внимателни, когато набеждавате автомобили различни от РВ - в същност вероятността да се окажат местни вече е доста реална!
+2
 
 
Толкова ли е трудно да бъде РН (Филиполопис)
+6
 
 
РМ идва от РА и СМ. Чудесно съкращение, описва напълно новорегистриращите се граждани.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: