ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал за силна музика от популярно заведение в Пловдив
Автор: Ивет Калчишкова 16:13 / 22.10.2023Коментари (5)20303
©
В редакцията на Plovdiv24.bg получихме читателски сигнал относно силна музика, идваща от популярно заведение в кв."Тракия" на ул. "Съединение“ 176 А, която притеснява живущите в сградата над него и наоколо.

Освен този проблем, в сигнала се упоменава също, че е присвоен допълнителен терен и неправомерно е разширен периметъра на масите, посредством жив плет. Обяснението на заведението към живущите било, че облагородяват изсъхналите храсти в близост.

От оплакването на хората разбираме, че са информирали няколко различни институции, включително Пловдивския общински инспекторат по отношение неспазването на Закона за обществения ред.

Става ясно също, че те съвместно с РЗИ са изявили желание да замерят шума в заведението, но след уговорен ден и час с управителя. 

Читателите ни питат, дали този тип проверки не трябва да се прави изненадващо, а не с предупреждение.

Жителите твърдят, че ситуацията с шума е била нормализирана след намеса на ОД на МВР Пловдив, но не напълно.

Потърсихме директора на Пловдивския общински инспекторат Асен Стефанов, който да ни даде разяснение дали са правени проверки в даденото заведение.

"Обектът е проверяван в началото на месец юли. При проверката са установени маси и столове за открито сервиране извън разрешената площ и за тях им е изготвен констативен протокол. Установени са над 60 кв. метра повече.", сподели той.

Първоначално са били изготвени покани за връчване на акт за установяване на административно нарушение, но не се е явил управителят на обекта.

Това му действие е наложило двата акта да се изготвят в негово отсъствие и да се  изпратят за връчване.

"Единият акт е свързан с липсата на схема за дадените маси, а другия за липса на разрешение за ползване. Това са маси, които са извън площта, за която заведението има разрешение.", конкретизира той.

От разговора ни стана ясно, че в ПОИ нямат получени сигнали и жалби във връзка с шума на това заведение, т.е не е правена проверка. 

Стефанов каза, че ПОИ не разполагат с техника за замерване на нивото на шума, нито имат тези правомощия. Уточни, че понякога РЗИ Пловдив искат тяхното съдействие и проверките се извършват съвместно.

Припомняме Ви, че през 2013 година Община Пловдив закупи лицензиран шумомер, но впоследствие го предостави на МВР - Пловдив.

От Пловдивския общински инспекторат нямат право да замерват шума, защото те  съблюдават дали коректно е спазено разстоянието между масите по издадените вече схеми и дали разрешителното им е в срок.

По закон в момента замерването на шума се прави от РЗИ - Пловдив, като прави това след предварително уговорена среща с всички заинтересовани страни по казуса. Те трябва да присъстват по време на замерването.  

"От март 2023 въпросното заведението разполага с разрешително за удължено работно време, което ще бъде в сила до март 2024. Новият им режим на работа е непрестанен, тоест влизат в графа "нон стоп", уточни пред Plovdiv24.bg Асен Стефанов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Ако някой ми пуска чалгия под терасата през ноща взимам тубата и драскам клечката . Никой дори не може да си представи какво изживяват тези хора . Цял ден работиш имаш време да се изкъпеш и да спиш . Лягаш си и чуваш някой гнусен гюбек на макс. Напълни се града със селяни и мазни чалгари. Пълно с потни чалга дупки винящи на цигари
+2
 
 
Тези от пловдивски общински инпекторат са страшни комици, заплата на които плащам аз с моите данъци. На сигнал, че селската кръчма под терасата ми дъни чалга в 2:30, те идват и правят замерване за шум в 16:30 следобед, щото работното време на "инспекторите" било до 17:30. Туй то...
+1
 
 
Първоначално са били изготвени покани за връчване на акт за установяване на административно нарушение, но не се е явил управителят на обекта..... Ай сиктир,драги зрители.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: