Сигнал: Търпението на пловдивчани с висенето по спирките и препълнените автобуси свършва

Автор: Васил Динев
Коментари (7)
11:00 / 18.05.2021
15252
Призив за нормален градски транспорт отправи чрез Plovdiv24.bg наш редовен читател. Ето какво казва той:

"Здравейте, уважаема медия,

Пиша Ви, защото търпението на пловдивчани с висенето по спирките и препълнените автобуси вече свършва! От края на миналата година Община Пловдив "въведе" епидемиологични разписания на автобусите, като намали курсовете и колите с 20%, поне така те твърдят!

Има автобусни линии, които горе-долу имат приемливи разписания, но има такива, в които цари пълен хаос! От месец вече всички обекти в града са отворени – ресторанти, фитнеси, барове, училища, университети и други, но аз не разбирам защо от Община Пловдив продължават да се инатят да прекратят този фарс с градския транспорт и не върнат старите разписания или да въведат адекватни такива!

Нека Община Пловдив спре да се оправдава с преброяване на пътниците в автобусите, защото неведнъж съм ставал свидетел как контрольори записват брой пътници по-малко в сравнение с реалния брой пътници в автобуси, разбира се, в интерес на ОКТ. Факт е това и че след 20,00 часа автобуси не само се разреждат, а по някои линии дори не пътуват автобуси.

В настоящия случай цитирам автобусна линия 25, чиято последно кола тръгва от ЖК "Тракия" за АПК "Тракия" в 19:00, а в обратна посока в 19:40 и по този начин автобусна линия 25 приключва работа в 20:18! Дали това е нормално!? Друг проблем са ужасно "изрязаните" коли, частичен пример са по линия 4 и 99, като в първия случай са премахнати 4-та и 8-ма кола и на тяхно място остава дупка или интервал от 22 минути, докато между всички останали интервалът е 11 минути!

Във втория случай (линия 99) са премахнати 2-ра и 7-ма кола и реално на тяхно място остават дупки от по 20 минути, в което няма никаква логика! Друга линия с "фантастично разписание" е автобусна линия 10, при която са премахнати цели 4 коли (от общо 10) и така 3 от колите се движат през 11 минути, а между останалите има интервал от по 22 минути и ако някоя от колите липсва или аварира в делничен ден, може да си чакате по 44 минути на спирката!

При автобусни линии 16, 25 и 93 ужасът е пълен – там през седмицата се движат по 4 автобуса, а събота и неделя по 3! Аз питам Общината защо не ги оставят направо с празнично разписание трите автобусни линии. При автобусна линия 7 е премахната 5-та кола, като между 4-та и 6-та реално остава дупка от 21 минути.

Разбира се, ужасът е пълен и не само при тези автобусни линии! Това не е нормален, не е европейски и не е модернизиран градски транспорт, това е хвърляне на прах в очите от страна на Община Пловдив, че имаме градски транспорт.

На много от подписаните разписания пише "до второ нареждане" – нека това "второ нареждане" да дойде и общината да ни отърве от тези мъки, защото нито може да стигнем до лекар, нито до работа, нито да си свършим такава, защото и без това системата за електронно таксуване не дава абсолютно никаква информация!

Новите автобуси не са оборудвани и ги няма по таблата, а на някои вероятно и не работи съответната система! Затова най-учтиво чрез Вашата медия призовавам Община Пловдив и ОКТ на разум и мигновено връщане на нормалния ритъм на градския транспорт!"

Виж коментарите (7)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).