Шофьор на автобус казал на Маринашки веднага след ПТП-то: Моли се момчетата да са живи

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
17:14 / 20.12.2021
25080
Ужасяващи подробности от първите минути след зверската катастрофа край Кадиево, в която загинаха две млади момчета, разказа днес пред съда Йордан Ангелов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 53-годишният мъж е шофирал автобус към Пловдив и е спрял, за да окаже първа помощ, като е участвал в изваждането на катастрофиралите младежи от БМВ-то. Затова той бе призован като свидетел по делото срещу Петър Маринашки.

Трагедията става на 11 ноември 2020 година, когато Маринашки губи управление на своя автомобил и се забива в крайпътно дърво. Установено е, че той е шофирал след употреба на марихуана и е карал с твърде висока скорост - 98 км/час. При инцидента загинаха пътуващите в колата Тодор Бараков (16 г.) и Виктор Василев (17 г.).

"Когато отидох до ударената кола, от нея излизаше пушек. Аз и още един човек извадихме момчето от предната дясна врата, която беше заклещена, но се отвори с един шут. Другите отваряха през това време задна дясна врата. Кракът на момчето вътре беше заклещен и го извадихме по-трудно. Тръпки ме побиват дори сега, когато разказвам това. Някои от момчетата в колата бяха с отворени очи. Никой не помръдваше. Никога в живота си няма да забравя този момент. На мястото още нямаше полиция и линейка и затова попитах дали са звъннали на 112. Казах на шофьорчето: "Моли се момчетата да са живи", заяви пред съда Йордан Ангелов.

Адвокатът на обвиняемия - Йордан Дафчев, поиска от съда да се изготви нова комплексна физическа и автотехническа експертиза на катастрофиралото БМВ, която да установи степента на остаряване на металите в автомобила. Според юриста, вещото лице, направило вече една подобна експертиза, не било компетентно.

Искът на адвокат Дафчев бе отхвърлен, а следващото заседание на съда бе насрочено за 7 януари 2022 година от 9,00 часа. Тогава трябва да се изслушат четирима свидетели, които днес не се явиха в залата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (51):
21.07.2023 Днес Петър Маринашки влиза в затвора за пет години заради причинена смърт на двамата му приятели
19.07.2023 Окончателно: Петър Маринашки влиза в затвора
24.06.2023 Бащата на Тошко, загинал при катастрофа в Кадиево, губи всякаква надежда за справедливост
03.04.2023 Присъдата на Петър Маринашки е потвърдена
09.02.2023 Маринашки: Не аз, а дърво уби двамата ми приятели! Трябваше да има
мантинели!
09.02.2023 Тодор Бараков: Той ще излезе от затвора, но нашите деца ще останат на
гробищата
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).