Шефът на ОД МВР Пловдив най-после наруши мълчанието си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:40 / 24.06.2021
16197
Срещу мен няма доказателства. Това, което съм знаел, съм го споделил пред разследващите органи", заяви в ефира на "Здравей, България" бившият шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. 

Името на Рогачев беше споменато в разследването на Тина Ивайлова "Тъмната страна на пагона". В него се казва, че бившият началник на пловдивската полиция извън работно време посещава с личния си автомобил склад за марихуана, придружен от негов подчинен - Самуил Хаджиев. Рогачев и началникът на Трето РУ отстраняват поставения секретен пост преди да посетят мястото. Хаджиев беше задържан заедно с още шест служители на реда.

"Дал съм данни пред следовател от компетентната прокуратура и не мога да изнеса данни от разследването", отговори лаконично Рогачев.

"Това е едно разследване на един журналист, който не разполага с данни. Моят клиент се обърна към този журналист с молба да му представят данни, които потвърждават изнесеното в материалите. В последния репортаж името на Рогачев вече го нямаше" , каза адвокатът на Рогачев – Валери Пейчев.

Той отказа да коментира разследването, посъветва и клиента си да не го прави. В сряда стана ясно, че Рогачев временно е отстранен от длъжност. Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков срещу него е започнало дисциплинарно производство.

Пейчев  посочи, че в заповедта за отстраняване на директора се съдържа и информация от АПИ за движението на автомобила му. Подобна информация се изисква, само когато се води разследване по досъдебно производство.

Според Рогачев в производството се споменавало, че "не ходел на работа, а през останалото време е със служебен автомобил". Бившият началник на полицията е в отпуск за отглеждане на дете, разрешен от главният секретар на МВР.

Виж коментарите (0)

Още по темата (128):
15.03.2024 Нов началник в МВР Пловдив
12.02.2024 Бивш вътрешен министър стана адвокат на бивш шеф на МВР Пловдив
08.01.2024 Задава се голямо завръщане по върховете на МВР Пловдив!
30.12.2023 Експериментът приключи: Пътните полицаи се върнаха в КАТ Пловдив
27.12.2023 Шефът на МВР Пловдив с откровено интервю за реформите, корупцията и новите камери по пътищата
26.12.2023 Старши комисар Георги Чергов: 40 нови полицаи ще "освежат" състава на Пловдивската дирекция
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).