ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шефът на III РПУ: Ефектът от камерите в "Северен" е драстичен!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:15 / 09.09.2012Коментари (27)14694
© Plovdiv24.bg
"Всички нарушения, които сме констатирали чрез системата за видеонаблюдение в "Северен", се изпращат на "Пътна полиция" с докладна записка и снимка, защото именно това е компетентният орган, който трябва да вземе отношение по тях. След въвеждането в експлоатация на тази система има драстичен ефект от нея, но по-подробни данни ще дадем едва когато делата, по които работим, влязат в съда. Дотогава нямаме право да предоставяме информация. Но вече е видно, че камерите много ни помагат и улесняват в работата ни", заяви специално за Plovdiv24.bg Никола Симов, началник на III РУ на пловдивската полиция.

"Всички 15 кръстовища, за които вие неведнъж сте писали, вече са оборудвани с камери и спокойно можем да кажем, че този проект най-после е приключен, и то успешно. Видеонаблюдението е денонощно и винаги има дежурен служител, който следи обстановката по пътищата в района", заяви Симов.

На въпрос на репортер на сайта засичани ли са т.нар. мотогонки по бул. "България", за които наши читатели периодично ни информират, Никола Симов обясни:

"Не бих казал, че това са мотогонки. Наистина има един по-демонстративен шум, като за всички подобни случаи, които сме засекли, се опитваме да установим самоличността на мотористите, които по един или друг начин са в нарушение.  

Миналата седмица например съставихме актове на двама водачи на мотори - единият беше без книжка и без каска", изчерпателен бе шефът на III РУ към ОД МВР Пловдив. 


Още по темата: общо новини по темата: 37
19.11.2022 »
02.08.2022 »
20.02.2015 »
23.07.2014 »
10.06.2014 »
28.05.2013 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Ами чудесно - хайде сега сложете камери навсякъде и съкратете щата на пътна полиция поне с 1/3, защото не виждам причина от нашия джоб да се хранят сума ти народ пътни полицаи, които през последните 15-на години очевидно не помагат по какъвто и да е било начин чрез "работата" си за намаляване опасностите по пътя, даже напротив в някои случаи. Сложете камери навсякъде вградовете и глобявайте масово и наред, и всички ще видим как движението в града ще се нормализира. И между другото, гонки с мотоциклети вечер има из целия град - не е лошо да започнете да работите и в тази посока!
-3
 
 
ах тези ваш'те камери, как ги мразя!!!
+8
 
 
Редовно ставам свидетел на минаване на червено, даже миналата седмица някакъв келеш с черна Хонда ДелСол първо направи десен завой на червено на кръстовището на Ленинград, след което на Магазин Нева отново си мина на червено, този път направо към Панаира. Постоянно виждам да се минава на червено, на тъмно жълто, леви завои от средна лента, паркирани коли на метри от светофарите... За тази работа си трябва автоматична система за засичане и заснемане на нарушенията. С един дежурен полицай на 50 камери просто няма как да стане.
+9
 
 
Резултатите може да са драстични, но джижението и по точно дисциплината му е в гъ.а ...тотална простотия и чaлга, дори на пътя. Множество млади олигофренчета се мислят за безсмъртни, но лошото в случая е , че вредят на разумните водачи.
на 09.09.2012 г.
+12
 
 
Камерите по пътищата още веднъж доказват,че законите в БГ са неефективни.Работата не е в това да хванеш нарушителя,а да го заставиш да не прави нарушения.
+8
 
 
в Тракия на кръговото след мебелна къща е яко след 23:30 мощно се дрифти :) и то всяка вечер
+12
 
 
Навсякъде ттрябва да има камери,само така ще ни оправят нас и с много солени глоби...
+1
 
 
Мен лично ме притеснява само " съндъка " с/у " Лукоил ", малко преди колелото и пътя за Пз :) Не го знам в момента на каква скорост е настроен, а миналата седмица неколкократно профучах през него с над 90 и в двете посоки. Дано пак е прегрял и да не работи изобщо :) Всички останали, наблюдателни камери по кръстовищата съм ги отеб*ал тотално и изобщо не ме интересува какво гледат и следят с тях. Тотална измишльотина и бутафорна история са от самото начало. Плашат " гаргите " точно с тях.
+8
 
 
не трябва ли с автоматизирана система да става заснемането на нарушителите? не с чичковци? на толкова драстични нарушения ставам свидетел,а минавам рядко от там, та ако се санкционираха сигурно 2000 щяха да са без книжки вече...
на 09.09.2012 г.
+8
 
 
При всяко минаване през бул България виждам поне 2 крещящи нарушения.Ако дежурният е един едва ли вижда всичко.Вече започна масово да се прави ляв завой от средна лента да се спира върху пешеходните пътеки на светофарите да не се спира при червен светофар на пешеходната пътека между двете колела на панаира а пешеходци и велосипедисти да не чакат светофара и си пресичат на червено.Подразбрах че камерите не снимали и затова движението започва да се връща в старото си русло.Това го чух от таксиджии а при тях най напред се научава къде може да правиш безнаказано нарушения.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: