ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сервиз в "Южен" поставя пешеходци в опасност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 12.06.2011Коментари (25)9485
© Plovdiv24.bg
"Уважаема редакция на Plovdiv24.bg Искам да ви сигнализирам за сервиз в "Южен" за профилактика и поставяне на газови уредби, който поставя в опасност пешеходците, минаващи покрай мястото", пише на редакционната поща наш читател.

"Обръщам се директно към вас, относно това беззаконие, извършващо се години наред в нашия район", казва още в писмото си гражданинът. Той пояснява, че на улица "Даме Груев"№15, с пресечката на улица "Тарас Шевченко", се намира сервиз за профилактика и поставяне на газови уредби "SK 2007".

"Въпросният сервиз използва абсолютно неправомерно целият тротоар пред приспособения си гараж, блокирайки всякаква възможност за преминаване", смята читателят. Според него, нахалството на този "сервиз" стига дотам, че всеки ден на тротоара пред него паркират десетки коли, принуждавайки пешеходците, основни възрастни хора и майки с деца, да правят рисковани заобикаляния по улица.

"Искам да попитам чрез вашата медия - кой в кметството на район "Южен" е издал разрешение за подобен вид дейности, обхващащи и тротоарите пред въпросния сервиз? И ако е издадена такава - кой ще носи отговорност, ако някоя кола премаже майка с количка и дете в нея? Ако не е издадена - колко години ще са нужни на чиновниците, пребиваващи в модерната си, новопостроена, сграда да видят какво се случва в повереният им от гражданите район?", пита читателят.

"Надявам се писмото ми да създаде необходимия граждански натиск върху чиновниците,
иначе кротко чакащи изборите, с надеждата да запазят местата си. Господа чиновн

© Plovdiv24.bg
ици в кметството, нашите бюлетини зависят от вашите действия или бездействия!", завършва читателят.

Plovdiv24.bg сигнализира кметството на "Южен" за проблема. Секретарят на района, Михаил Казанджиев ни информира за резултати от направената проверка на сервиза за профилактика и поставяне на газови уредби.

"По времето, когато извършихме инспекцията на мястото, не беше констатирано неправомерно паркирането на автомобили, клиенти на сервиза. Въпреки това, връчихме на собственика предписание, това повече да не се случва", каза Казанджиев.

Освен това, служители на полицията са предупредени да правят внезапни и чести проверки на място. Секретарят на кметството е разпоредил в близките дни, служители на района отново да инспектират сервиза на ул."Даме Груев"№15.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Днес сервизът не работи.Преди един час минах покрай него и беше затворен.
0
 
 
Проблема със сервиза е в главите Ви. Много сте малоумни. Тротоарите са на всички граждани. Лошото е че някой си кмет, общински съвет или министър си е присвоил правото да издава разрешителни. Правомощията на всички трябва да бъдат за опазване на тротоарите. Какво ще кажете за строежите. В истинските държави такова заграбване на тротоари от общините е нечувано. Искането трябва да бъде НЕ на всякакви разрешителни. Кметството се кефи да има някой да му плаща. Вие искате то да прави проверка. На себеси ли да правя проверка.
0
 
 
Аз съм кореняк в този квартал и ми е болно че го превърнаха в един западнал и занемарен квартал, хората които не разбират от управление.
на 12.06.2011 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+2
 
 
Този сервиз ли е големият преблем на Даме Груев? Ами самата улица на какви прилича? - на разорана нива! За това няма кой да сигнализира и да се направи проверка!!! Ами гумаджийниците, които са разположени по тротоарите и на улиците - на Македония, на Скопие, на Вапцаров и къде ли още не? А малките гаражи - сервизи, които са пак на тротоара и на самата улица - и те не са един-два? Така, че проблема не е само в този сервиз, а и с многото подобни на него, които са из целия квартал и възпрепятстват движението на хора и автомобили.
+2
 
 
Аз живея до сервиза и отдавна се канех да се оплача.Почти всеки ден ми се налага да минавам покрай него и когато има клиенти просто не може да се мине по тротоара.Не съм съгласна заради този сервиз да вървя по паважа.И вече си е доста натоварена улицата.
+7
 
 
Секретаря на кметството извършва проформа проверки, измиват си ръцете, в това кметство май няма професионалисти, заедно с главния архитект, що не погледнат изисквания и разпоредби. Защо не предложат на човека друго място, ами ако гръмне някоя бутилка! Май чакат да гръмне и да почнат тъпи проверки и пак няма виновни. Какво се правят че незнаят за проблема защо вземат заплати?
+7
 
 
Мили ми съкварталци и съграждани, този сервиз е лицето на управниците в квартала и града от доста време, /искам да кажа управленческа немощ, бездушие и малоумие/. Какво е виновен собственика след като има разрешение за дейността си! Ползвал съм услугите на сервиза, неудобно е, ползва се и тротоара, като спреш задръстваш движението! Незнам защо се плюем във форума, под документите на разрешителното ако има такова сервиза, би следвало да стои подписа на общински служител, неможели да се каже името му и да настояваме да му бият дузпата на улицата за безумието му! Така най бързо щее се реши проблема. Мнението ми е че разрешителното е издадено под масата, как във къща ще има сервиз за газови уредби с просто око се вижда че наредбите не са спазени!
+3
 
 
да така е ама нали някой трябваше да да повдигне въпроса
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Covid-19
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Серия от трусове в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: