ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Седемчасов новогодишен бал в Дома на културата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:20 / 30.12.2014Коментари (0)2846
©
С "Бал в операта" пловдивчани ще изпратят отминаващата 2014. За първи път в града се организира музикален маратон по традицията на световните оперни театри. Светското събитие, което ще се проведе днес в различни пространства на Дома на културата, ще продължи близо 7 часа! 

Държавна опера Пловдив планува поредица от концерти и изненади за всички възрасти и за всякакви музикални предпочитания - класика, поп, джаз, бийтбокс и фънк.

Още от 17 часа ще започне Детски оперен карнавал в централното фоайе на Дома на културата. Малчуганите ще се забавляват заедно с Хензел и Гретел, както и с приказните герои от "Лешникотрошачката" . Официален домакин е Госпожа Опера, която е подготвила разнообразни игри и много танци за палавниците. 

Специален гост ще бъде Адриана Николова - Печенката. Децата вероятно не знаят, че тяхната любимка всъщност изучава оперно пеене и умело миксира известни арии с бийтбокс.

В 18 часа в Голяма конферентна зала артистичният директор Лучано Ди Мартино ще представи изпълнения на деца-виртуози от НУМТИ "Добрин Петков".

В 19 часа на голяма сцена е началото на концерта "Гала Опера: Камен Чанев и приятели". Световно признатият тенор, покорил сцените на Арена Ди Верона, Виенската Щатс опера, Театро Ла Фениче, Дойче Опер Берлин, Театро Лицео, Барселона, оперните театри в Рим, Вашингтон, Монреал иТел Авив, е познат на пловдивчани с изпълненията си в "Турандот" и в "Аида" заедно с Хуи Хе през лятото.

Певецът е подготвил едни от най-известните тенорови арии като "Nessun Dorma" и "La donna e mobile". На сцената ще се качат още Станислава Иванова, Таня Иванова и Петър Данаилов заедно с хор и оркестър на Пловдивска опера. Маестро Диан Чобанов е включил в програмата и традиционни новогодишни произведения от Щраус.

Веднага след концерта ще започне светската част от програмата с коктейлна зона на двата етажа на Централно фоайе. На различни локации ще има изпълнения на диксиленд, камерен оперен концерт, ще се провежда училище за валс, ще се организира ретрофото с оперни костюми, а в конферентната зала ще има оперен видео маратон. Достъпът до музикалните атракции и коктейла ще бъде с входен билет от 5 лева.

В 21 часа започва вторият празничен концерт "Добре дошла, 2015!" с участието на Михаела Филева и Васил Петров на Голяма сцена. Заедно с оркестъра на Пловдивска опера те ще изпълнят поп и джаз класики. 

Чаровната Михаела Филева, която през годината грабна титлата на Dancing Stars, ще представи и свои хитови балади в аранжимент за симфоничен оркестър. Васил Петров пък ще зарадва почитателите си с евъргрийни на Франк Синатра и с новогодишни мелодии.

След концерта в оперният бал във фоайетата ще се включи и DJ Skills от Дом на плочата с диско-фънк парти с хитове от 60-те и 70-те. Коктейлът, валсовете и оперният видеомаратон ще продължат до края на светското събитие към полунощ.

Пловдивчани могат да закупят отделен билет за всяко едно заглавие от програмата "Бал в операта"или да комбинират няколко заглавия с отстъпка. Билетите за детските концерти са по 6 лева, а за оперната гала с Камен Чанев и за концерта на Михаела Филева и Васил Петров са по 15 лева. 

Комбиниран билет за двата концерта, обаче, струва общо 20 лева, вместо 30 лева. Входът за парти зоната с оперни изпълнения, коктейл и DJ e с билет от 5 лева. Закупилите билети за двата концерта и за коктейл на обща стойност 25 лева ще ползват и бонус - безплатен вход за Карнавала с Печенката и за Камерния концерт на деца виртуози. Комбинирани билети с отстъпки могат да се закупят само на касата на Концертна зала.


Още по темата: общо новини по темата: 214
24.02.2015 »
20.02.2015 »
13.01.2015 »
12.01.2015 »
05.01.2015 »
05.01.2015 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: