ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Розовата кооперация на бул. "Руски" в новата история на Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 18.12.2009Коментари (23)11692
© Plovdiv24.bg
"Кога ще бутнем този паметник на корупцията, издигнат насред бул. "Руски" и задушаващ новите реконструкции? Кой най-после ще посочи виновника, разрешил този безобразен строеж?" - без този гневен въпрос на пловдивчанина Иван Михайлов не се размина и снощният отчет на кмета Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"На сто и петдесет места вече съм се обяснявал за тази къща пред моста на Герджика, която дразни всички, включително и мене вече. И аз я намразих. Тя никога, никога не е била в трасето на бул. Руски. Още от 1973 г. мястото е одобрено за ново застрояване, през 2008-а хората си го поискаха и то се случи. Ако трябва "Руски" да мине през тази къща, той няма да влезе в моста. Ще трябва да бутнем този мост и да градим нов", обясни за сто петдесет и първи път главният архитект на общината Румен Русев.

"Тази къща ще остане в историята на Пловдив. За пореден път искам добре да се чуе това, което неведнъж казвахме и дори графики и планове показвахме: стеснението на "Руски" не е заради тази кооперация. Стеснението е от другата страна", добави заместник-кметът Петко Атанасов.

Три имота за отчуждаване са останали в западната част и точно те пречели да се обхване цялото платно на булеварда. Още преди разширението бил направен нов подробен устройствен план /ПУП/, който да маркира границите между имотите и трасето. ПУП-ът бил обжалван от много собственици и от двете страни на моста. На "Победа" вече нямало никакви проблеми. За "Руски" общината спечелила делата във Върховния съд. Собственикът на една от къщите обаче обжалвал предложената му от градската управа цена от 1000 лв./кв. м.

"В момента преговаряме за цената. Като собственици, които си знаят сметката, се опитват да вземат повече", коментира Атанасов. Той се надява, че до пролет ще има сделка и след като общинските съветници я гласуват, къщите ще бъдат съборени и "Руски" ще заеме предвидените по проект параметри.



Още по темата: общо новини по темата: 3
18.12.2009 »
17.12.2009 »
17.12.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Г-Н АТАНАСОВ ИМА МНОГО ИЗКРИВЕНА ЛИНИЯ ЗА ПЪТ,СНИМКАТА САМА ПОКАЗВА ОТ КОЯ СТРАНА ИДВА СТЕСНЕНИЕТО.
0
 
 
Ай сиктир, пак прочитам статията.....вън от общината!
+2
 
 
Толкова пари да се налеят в булевард, който е стеснен колкото да се разминат 2 коли по средата...Еми за какво го киприхте тоя мост бе господа, той е абсолютно излишен не виждате ли? Как може такива малоумници да правят проектите за инфраструктура...кретени
+2
 
 
ЕМИЛИЯ БОЖКОВА е виновна не само за тази а и за други "архитектурни пръдни" грозящи града ни!
0
 
 
Сега не може,защото сме в "криза", та когато си отиде кризата,понеже тя си е в къщи,може с някоя и друга шашка да се помогне и тъкмо ще се отвори място за още две платна през р.Марица- изобщо архитектите са мислели и за" светлото бъдеще".....
+2
 
 
Добре де, щом г-н Атанасов е прав да поясни на всички: 1 Защо се отчуждиха малките къщи и магазинчета от страната на върпросната сграда и в момента тяхните парцели(мисля, че бях с номера бул. Руски 9/11) са не засегнати от строителството на новия път. 2 Защо новата сграда е на калкан, точно към тези парцели, които бяха отчуждени с цел разширяване на бул.Руски. 3 Защо въпросното разширение на бул. Руски не се извърши, както на бул. Източен, в смисъл големите дървета да останат по средата на платното и отчуждаване да има само от страна на въпросната сграда, а не както в момента да се налага общината да плаща с нашите пари за къщите от двете страни. Предварително благадаря, приемам и други мнения.
на 18.12.2009 г.
+6
 
 
Всеки като минава с колата си от там в знак на протест да натиска клаксонаКойто минава за първи път по бул България да внимава че шахтите са с 4-5 см по високи
+5
 
 
Предлагам да се постави паметна плоча на Розовата кооперация за бъдещите поколения!!!!!
+8
 
 
Голяма част от българите са специалисти по всичко и разбират от всичко. Никой не може нищо да им каже. Само че май е точно обратното. Всеки се меси в работата на другия без да разбира, вместо да си върши неговата работа. Този проблем също е допринесъл държавата да ни е толкова слаба, както и нацията ни!
+3
 
 
гл.архитект.затова е архитект да прави хората на ненормални и да нала га своето,мнение.ние обаче като избиратели ще им казваме това което виждаме а те нека си мисмят че нищо не рабираме.лошото е че хората са прави имат правона отговор,и това че този отговор се пада на тези управляващи си е тяхна грижа те прикриват по този начин предишното управление.а за хората на които се учождават имототите никакво отстъпване те просто ВИ онищожават.дръжте се.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: