ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Роми от "Столипиново" пред германския "Билд": Пловдив е лайно!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:25 / 11.07.2019Коментари (16)20620
©
Зверското изнасилване на млада жена в гора край град Мюлхайм ан дер Рур в Северен Рейн-Вестфалия преди два дни потресе цяла Германия. Извергите са петима роми от Столипиново на възраст между 12 и 14 години, които са срещнали жената в центъра на града със 170 000 жители и са я влачили до близката гора, за да се изгаврят с нея.

По този повод най-тиражният вестник в Европа "Билд“ публикува специален репортаж от пловдивския квартал.

Предполагаемите извършители са пристигнали от България в Германия със семействата си. Те идват от Столипиново. Хората живеят в затънали в мръсотия и боклук жилищни блокове. Безработицата там е 90%. Дори и полицията едва ли се осмелява да влезе в квартала. Хората са оставени сами на себе си.

Ремзи А. казва пред вестника: "Пловдив е лайно. Задушаваме се в боклука. Децата ни са болни, правителството нехае. Ясно е, че всички ние искаме да отидем в Германия".

"36 градуса e, a миризмата на гниеща плът прорязва въздуха. Пред бетонните блокове децата играят в мръсни дрехи сред боклука, търсейки остатъци от храна. Малко момче яде старо парче хляб, което e единственото му ястие. Името му е Рамадан на пет години. Намерил е хляба до разложен труп на овца.

Част от Столипиново се нарича от местните "Дортмунд“. Причината е, че хиляди прекосяват 2 100 километра, за да намерят работа там или поне да получат детски помощи и обезщетения. Все пак всеки, който се регистрира като постоянно пребиваващ със семейството си в Германия, има право на детски надбавки съгласно европейските закони. Това буди алчност сред най-бедните от бедните" - пише Билд, цитиран от Марица.

39-годишен безработен баща на шест деца казва пред вестника:"Имам голямо семейство и наистина искам да отида в Германия. Има много помощ за всички деца там".

Ромското семейство на мъжа живее в панелен блок. Наоколо: счупени прозорци и отворени електрически кабели, а купчината боклук в задния двор е висока метър. На бетонния под в банята на семейството е поставена кофа, която служи за тоалетна. Студената вода за къпане идва от стар маркуч, който стърчи от стената.

Безработната фамилия не може да си позволи повече. От българската държава бащата получава 250 евро социални помощи и детски надбавки. "Просто искам да отида в Германия. Там има много пари за нашите деца“ - казва мъжът.

Ако семейството се регистрира в Германия, би получило 1263 евро за шестте си деца.

В бедните райони на Пловдив се формира индустрия на бедността. Непрекъснато от там тръгват автобуси до Германия (билетът е 50 евро на човек). А за всички, които отиват в Германия и се нуждаят от помощ за преводи на документи, молби за обезщетения за деца и др. се грижи Юсуф Дене. На края на Столипиново, в бял павилион, 50-годишният бивш боксьор предлага на сънародниците си всичко, от което се нуждаят за да тръгнат за Германия. Пред BILD, Юсуф казва: "Ние подаваме заявления до властите, имаме формуляри, продаваме и билети за Германия".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"39-годишен безработен баща на шест деца"- то човека си работи...като животно за разплод.
0
 
 
Когато се кандидатирам за премиер, едно от предизборните ми обещания което смятам да сбъдна на 100% е финансирането на безплатен превоз с цел интеграция на тези млади семейства към Германия и Франция или където и да било, еднопосочен билет за всички, съответно ако се завърнат в България, трябва да си платят разходите за билета в двоен размер или затвор за измама. Просто е.
0
 
 
''лайно'',то в лайната има само мухи и паразити...мингечите с коментари няма да ги ''интегрираме'',трябва нещо по-сериозно
+5
 
 
Боже, колко прав е бил великият Адолф Хитлер !
на 12.07.2019 г.
+4
 
 
Ето още едни родени в Пловдив , като сестра ЧО и се изказват доста "положително". Ако държавата , ни беше държава досега да изпратила СУ или Ф-овете да прочистят Столипиново от тази напаст. Чудя се , колко ли време им трябва на Германците за да поискат да ни ги депортират обратно , едвам ли ще се опитат да интегрират и ще ни върнат обратно - все пак са "българи" и "пловдивчани"... Какво стана с плана Каракачанов или той клекна пред тях :( За ромите решението е едно - избиване до крак на всяко едно мангалче , мангалка и мангал - дето не учи и не работи, никакви добавики - докато не ги заслужат , пълна забрана да имат деца до навършване на 30 години , освен с изрично съгласие на съд и при предоставен план за развитие на семействто за следващите 5 години... Също така трябва да се пълен списък на малцинството ( щом е такова не би трябвало да трудно :D) и да се следят под лупа докато не влезнат в правия ред.... Всяко останало плямпане за интеграция е загуба на време , в което този вирус се разпространява... дори вече и из други държави..
+6
 
 
От статията става ясно, че тези същества нямат ни най-малкото намерение да се образоват, да започнат работят, да се самоиздържат и да си плащат сметките и данъците. Те просто искат да паразитират в по-богатта хранителна среда. Ами да отиват там , ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН !
+4
 
 
Отивайте да се интегрирате.Там ще сте по добре.Швабите имат опит.Трошете им главите,изнасилване ги,цапайте...те са търпеливи повече и от нас и са доста толерантни.Мрънкат в къщи,но инак не ви трошат главите.Хак им е!
+8
 
 
Когато фадромите им изринаха лайната, които те самите бяха сътворили, не мина и седмица и положението беше същото
-1
 
 
Така вървят новините по канала....Германия е едно Столипиново голямо а те се смеят на тях . Америка и Англия се смее на Германия и така вървят нещата по канала.За всичко е виновен този мангалски Евро съюз с безвизовия режим и свибодно движение на тъпаци в европа. По далече от Европа по добре. Мангалската Германия и Столипиново ръка за ръка.
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 11.07.2019 г.
+19
 
 
Браво на тях! Точно така! Стойте си там и хич не се връщайте в "лайната" ! Цял Пловдив ще сме ви благодарни за това !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: