ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Родители са притеснени от случващото се в детска градина в Пловдив. Директорката: Всичко е наред
Автор: Ивет Калчишкова 14:01 / 05.04.2024Коментари (0)7161
©
"Този сигнал за мен е нереален" - така коментира пред Plovdiv24.bg временно изпълняващият длъжността директор на детска градина "Червена шапчица" Галина Недева твърденията, че помощният персонал в заведението недостига.

Родители се свързаха с екипа ни, за да споделят опасенията си от това, че децата не са достатъчно обгрижвани и наблюдавани, както и че ситуацията, свързана с бягство на деца от градина в София, може да се повтори.

Публикуваме целия материал до нас без редакторска намеса:

"Здравейте,

Повод да пишем до вашата редакция е телевизионен репортаж от 2 април за бягството на тригодишни деца от детска градина в София. Най-вероятно ще станат ясни причините за тази ситуация, която се е разминала с щастлив край, но за съжаление от медиите научаваме и за други по-сериозни инциденти в детски градини, които често се дължат на непрофесионално отношение и пропуски в работата на персонала.

В тази връзка искаме да ви запознаем с личните си наблюдения над една от детските градини в Пловдив, където в резултат на некомпетентни решения на ръководството също може да бъдат застрашени деца.

Става дума за филиал на ДГ "Червената шапчица“ в блок 50 в район "Тракия“. В двуетажната сграда има четири групи от около 60 деца на възраст от 3 г. до 6 г., с които се занимават 8 учители. Те работят на две смени заедно с четирима помощник-възпитатели, т.нар "лели“. Когато обаче помощният персонал трайно отсъства при отпуск или болничен, директорът Галина Недева не осигурява техен заместник и учителите поемат цялата отговорност за грижите над децата.

Така например, за времето от 22 февруари до 5 март и от 25 март насам с четирите групи деца работи само един помощник-възпитател на смяна в цялата сграда. Затова голяма част от неговите задължения за обличане, хранене и обслужване на децата се поемат от учителя, който същевременно е длъжен да изпълнява учебната програма.

Когато групите се извеждат на двора за игра, учителят отново е сам с децата и трябва да следи да не се наранят или паднат, а също и да ги придружава до тоалетната в сградата, като оставя останалите без постоянен надзор. Считаме, че всичко това е в пълен разрез с наредбите и нормативните документи, по които се работи в детски градини!

Именно затова е молбата ни – чрез вас да призовем началника на РУО да се извърши проверка във въпросния филиал на детската градина за нарушения от страна на директора и да получим отговор на въпросите дали има такива ситуации, в които Галина Недева е допускала учителите да работят сами без помощен персонал, това безхаберие ли е, или се прави нарочно, за да се търси вина от даден учител при евентуален инцидент?"

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с директора, за да я попитал, какъв е наличният персонал в градината.

Тя бе категорична, че не е имало момент, в който възпитател да остане сам, за да се грижи за децата.

"Един учител наблюдава децата в групата заедно с един помощник-възпитател. Възпитателят се грижи за хигиенните условия, храната, постоянен техен досег с децата не е необходим."

Тя уточни, че около обедните часове за децата се грижат двама учители. Разказа ни още, че при група от под 12 деца се налага групите да бъдат слети. 

Недева бе категорична, че когато децата са навън в двора, на двете изходни врати застават възпитатели и малчуганите не могат да напуснат пределите на заведението.

През изминалата седмица детската градина е била проверявана от 5 отдела на РЗИ Пловдив, които са дали отлична оценка и са нямали забележки. 

"Това е начинът да си сверя часовника за моята работа", каза още тя и допълни, че колегите й също недоумяват защо е пуснат този сигнал.

"Всичко е наред. Работата върви. Има желаещи да бъдат записани в детската градина. Не мога да си обясня какво цели този сигнал. Моята работа е да уча децата на добро, така, както съм възпитана и аз самата".


Още по темата: общо новини по темата: 257
26.04.2024 »
26.04.2024 »
21.04.2024 »
19.04.2024 »
18.01.2024 »
14.12.2023 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: