Родители: Директорката пие в кабинета си! РУО: Има и друга гледна точка!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (8)
10:57 / 01.09.2017
39548
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Седмочисленици":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В навечерието на първия учебен ден родители на деца от СУ "Свети Седмочисленици" се свързаха с Plovdiv24.bg, за да споделят своето притеснение от случващото се в школото. Публикуваме писмото им, а след това и какво ни отговориха институциите по казуса. 

"Преди около две години - със смяната на директора титуляр и назначаването на временен такъв, започна тотална смяна на доказани учители с авторитет сред учениците и техните родители. Поради влошаване на атмосферата в училището те масово започнаха да напускат, с което гимназията вече не е същата, която познавахме. След разговори между нас стана ясно, че многократно сме били свидетели на непристойно поведение от страна на временно изпълняващата директорка спрямо персонала.

Вече и за нас е ясно, че тя няма необходимия потенциал за такава длъжност. Обществена тайна е, че редовно е под въздействието на алкохол и че пуши в кабинета си. Най-странното е, че след многото сигнали до Инспектората по образование никой не обръща внимание, от което оставаме с впечатлението, че над нея има спуснат чадър на защита. 

Ако това е така, изниква въпрос: чия е ползата от подкрепата на тази директорка, щом за една година децата намаляват главоломно и записаните вече се отписват, и то при положение, че другите училища в район "Тракия" се пукат по шевовете. Дали скоро ще се наложи и нашите деца да бъдат отписани?

На тези и много други въпроси няма кой да ни даде отговор щом проверките минават нормално и всичко си върви по стария начин. Надяваме се, че ще се вземат мерки относно нейното отстраняване. В противен случай ще направим протест точно на първия учебен ден."

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с директора на РУО - ПловдивИванка Киркова припомни, че предишният директор на школото е уволнен за измами с документи, включително подаване на декларации с невярно съдържание. Така на мястото му е назначена Ваня Парашкевова. 

"Разбирате, че това назначение не е било самоцелно, само за да се намери работа на някого", коментира Киркова. 

Що се отнася до проблема, Иванка Киркова подчерта, че писмото на тези родители е само едната страна в казуса. От друга страна са работещите в училището. 

"Има и второ писмо, подписано от почти целия педагогически колектив в подкрепа на директорката", изтъкна Киркова. По думите й са правени редица проверки, включително и от Общината, експерти са посещавали родителски срещи, сега - след този нов сигнал, ще бъде направена и още една проверка. 

Киркова обаче подчерта, че в правомощията на директора е да взеима управленски решения, а визираният в писмото случай с напуснал учител касае преподавателка, която сама е поискала да напусне. С нея е разговарял и експерт на РУО, предложени са й по-добри условия само за да остане на длъжност, но сама е решила да напусне. 
"В навечерието на 15 септември трябва да осигурим спокойствие и на деца, и на родителите", коментира за финал Киркова. 


Виж коментарите (8)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).