ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Разкопаха новия булевард "България"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:30 / 05.11.2010Коментари (26)7062
© Plovdiv24.bg
За започнали изкопни работи по новата настилка на бул. "България" ни сигнализира възмутен читател на Plovdiv24.bg. Той е станал свидетел на това, как работници къртят още новия булевард пред Окръжна болница вчера. Наш репортер се обади на кмета на район "Северен" Ина Филипова за да предаде за сигнала и след лично нейно ходене до въпросното място тя сподели какво е заварила там:

"Лично отидох на мястото и видях дупка с размери около 30/30 см и вътре се виждаше тръба, предполагам, че е на ВиК, понеже в района имаше и друга тяхна такава. Дупката беше покрита с чакъл. Лично ще проследя развитието на ситуацията и кога ще се острани проблема", каза кметът на "Северен".

От ВиК заявиха, че наистина е имало извършвани разкопни дейности от служители на фирмата и те се дължали на ремонт на спирателен кран в района. От там казаха, че в най-скоро време ще запълнят изцяло дупката.


Още по темата: общо новини по темата: 181
04.10.2021 »
12.10.2019 »
16.11.2016 »
19.07.2016 »
14.03.2016 »
08.03.2016 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
ОК де. Ясно че не е хубаво да има дупка в нов булевард... Ама като има авария и повреда, а тръбите по принцип минават под улиците какво трябва да се направи? Мислите ли че ще се отрази по добре това да се остави отдолу да тече вода? И как според вас точно ще се отрази на новият булевард ако всичко отдолу се наводни. Освен това предполагам, че според някоя наредбва ВиК може да извършва такива ремонтни дейности без да уведомява общината всеки път. Всъщност не ВиК преасфалтира след това. Има си общинска фирма която се грижи за това. ВиК се грижи за отстраняването на повредите. Ако дупките се залежават то вината е на Общината.
+1
 
 
ми кърпенето на дупките е най голямата далавера ако прасфалтират нямак как да крадът тея копелдаци, а кръпки се правят всяка година това е бездънна яма и хранилка за доста общинари и фирмите около тях..... аз предлагам да изберем човека с очилата за президент тогава ще станем за смях в цяла европа
+3
 
 
Искам да ви призная още нещо - в реалния живот аз съм възпитан човек и почти никога не употребявам грозните думи, които тук сипя без задръжки. Честна дума - дори на пътя се опитвам да съм спокоен, давам път на нервните и бързащи и т.н. Тук обаче ме залива такова ужасяващо малоумие, че просто не мога да се сдържам. Има моменти, в които ми идва да престана да чета сайтове и вестници, да гледам телевизия, а да се отдам изцяло на професия, бизнес, спорт, семейство, приятели и роднини и въобще ментално да се оттегля от заобикалящия ме свят - за да живея по-дълго и да се съхраня здрав. Има дни в които успявам, но винаги любопитството надделява, отварям сайта и съжалявам, че съм го направил.
+2
 
 
Тази случка идва да илюстрира най-нагледно моята констатация, а именно, че всеки може да разкопае улици в Пловдив, когато и както си иска. Още по-лошо - всеки може да ги "пълни" и "кърпи", когато и ако въобще поиска. ВиК ДОРИ не били длъжни да информират Общинската администрация, че разрушават общинска собственост. Не са длъжни също така да сигнализират гражданите, че са издълбали дупка на един от най-натоварените шестлентови булеварди в Пловдив. Нямат никакви задължения и ако някой си строши колата там, в най-лошия случай ще го отнесе Община Пловдив, т.е. ще покрие евентуално щетите, които ще предявят застрахователните компании. Защото е нейна и улицата и в случая - дупката. И въобще не е ясно колко ще стои там тази дупка - районния кмет чисто и просто ще НАБЛЮДАВА ОТБЛИЗО, кога ВиК ще благоволят да "закърпят" дупката. Въпреки, че би трябвало да я закърпят още в същата секунда, в който привършат с ремонта. Както може една дупка да се закърпи след примерно 5 месеца, така може да се закърпи и веднага. И най-най-най-логичното нещо е да я закърпиш веднага, нали? Най-логичното нещо е така да живееш и да работиш, че да не пречиш на никой, нали? Отделно - кръпките, които ВиК и който и да е в Пловдив прави, са ужасно ужасяващо некачествени. Ако има начин една кръпка да се направи възможно най-некачествено, точно така ще я направи ВиК. Мислите ли, че НЯКОЙ В ПЛОВДИВ изрязва правилен квадрат или правоъгълник и то успоредно на движението, че полага всички видове чакъл и баластра, че ги утъпква, че полага коректно отгоре всички видове и слоеве асфалт и от същото качество, че запечатва кръпката и възстановява маркировката? Не разбира се, не! Нито една единствена кръпка няма с необходимото качество и старание! Ако някой ни покаже една, ще му дам 100 лева веднага. Мангалска-ориенталска работа в един мангалско-ориенталски град с мангалско-ориенталски мангатлитет. И няма воля дори за промяна. И онзи тъпак иска улици да асфалтира СЪС ЗАЕМ, при това. Тотален хаос и безумие, пълна липса на ред, дисциплина и държавност.
-2
 
 
дори и да е била сменена връзката по време на ремонта ако отново се развали трябва да се поправи защото няма да има правилно разпределение на водата в смисал че няма да достига навсякаде еднакво количество вода а в случея това трябва да се избегне
+4
 
 
Интересно. При такава сериозна реконстркция, не се ли сменят и всички комуникации, така че да не се копае в следващите 20 години?
+3
 
 
Стане ли дупка върху новата настилка - край. Както и да я запълваш, винаги след кратко време ще се образува дупка на същото място с тенденция да се увеличава по размер. ВиК са за таковане в случая! Да не говорим за пасивната(в задна прашка!) позиция на кметството. Позиция, наложена им от ВиК. Ноу коммент!
+1
 
 
Определение за асфалтова настилка: това е вид пътна настилка, която се полага непосредствено преди започването на изкопните работи (източник: "Наръчник по пътно строителство", издателство "Социалистическо строителство", 1944 г.)
+1
 
 
Дупката че ще бъде закърпена никой не се съмнява ,но по важното е с какво.Като знам с какви материали запълват останалите дупки по пътищата ми става ясно какво ще последва.Общината след всяка зима отново ще кърпи ,а ние ще си трошим автомобилите.Госпожа кметицата е добре да се позаинтерисова ,защо ВИК не са си сменили крана по време на преасвалтирането ,а това става сега . Ако това е можело да стане тогава ,защо не е направено .Наложително ли е било спешно да се сменя крана и ако не е било ,защо се прави в сезон в който запълването на дупката няма да е качествено,а не по друго време на годината ?Въобще има доста въпроси които да се зададат и доста отговори които трябва да се получат.За жалост нито въпросите ще бъдат зададени нито отговорите ще бъдат получени ,а ние УВАЖАЕМИ граждани ще трябва да плащаме .За мен остава загадка защо общината в часност Кметът трябва да научава от медиите ,че някъде някой копай не обикновена малка квартална улица ( за което все пак биха имали някакво извинение ) а голям булевард !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Войната в Украйна
Български тенис
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Пролетни бури удариха страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: