Преустановяват полетите Пловдив-Франкфурт поне до май догодина!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:34 / 28.09.2012
7129
От 4 ноември тази година "Райънеър" преустановяват полетите по редовната линия Пловдив-Франкфурт. Това заяви за Plovdiv24.bg шефът на летище "Пловдив" Дойчин Ангелов. Засега това важи само за зимния сезон, който продължава до началото на месец май. След това линията евентуално отново може да бъде възстановена.

Мотивите на компанията са няколко. Единият от тях е, че линията е на загуба, въпреки че самолетите са пълни. Загубите идвали от няколко места, едно от които е поддържането на ниски цени на билетите.

Според Ангелов обаче има и друга аргументация, която е решаваща и по-точна: 

"Непрекъснато има забавяния на плащанията на Фонда на летището към "Райънеър". Миналия месец изчистихме закъснелите задължения, след като Община Пловдив гласува и преведе втората вноска за годината и по този начин временно стабилизира положението. Факт е обаче, че имаше закъсняване с 4-5 месеца - доста от останалите общини, членуващи във Фонда, не са превели нужните средства - например община Сопот, а други пък са внесли сумите частично.

Другата причина е, че Министерският съвет все още не е приел Наредбата за продължаване на срока за намалените такси. На 1 май тази година изтече двугодишният срок на предходната Наредба за намалените такси на летище "Пловдив", които бяха наполовина по-ниски. От тази дата обаче таксите вече се събират в стария им вид, тоест 2 пъти по-високи. Това също притеснява "Райънеър", защото увеличава разходите. Очевидно тези два сигнала на несигурност са натежали при вземането на решението за прекратяване на линията. Пълните досега самолети показват, че регионът има нужда от нея. Не изключвам при ново колебливо поведение на Фонда полетите изобщо да не се възстановят", обясни Дойчин Ангелов.

Припомняме, че точно на 3 ноември 2011 г. в 10.30 часа с водна дъга бе посрещнат първият самолет от Франкфурт. Последният такъв засега  е предвиден отново за 3 ноември 2012 г. По този начин след като бяха спрени и редовните полети до Милано, сега летище Пловдив остава с една редовна линия - тази до Лондон, която се изпълнява 2 пъти седмично.

Виж коментарите (8)

Още по темата (472):
04.05.2024 Още една община стана член на Фонда за развитие на летище "Пловдив"
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).