ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Прекратиха делото на протестиращите от Кючука
© Plovdiv24.bg
Делото на протестиращите против презастрояването в район "Южен", което трябваше да е утре в Административния съд е прекратено, научи репортер на Plovdiv24.bg. Вижте какво съобщават от Инициативния комитет:

"Заседанието, което беше насрочено за 23.01.2020 г. е отменено. Служебно, без да бъдем дори поканени да присъстваме на решението, уважаемият състав на Административен съд Пловдив е определил че: "жалбата е подадена при липсата на правен интерес, тъй като жалбоподателят не попада между изчерпателно посочените от закона заинтересувани лица“...

Според решението на съда аз, жалбоподателят Димитър Колев, председател на сформирания от засегнатите блокове Инициативен комитет, който притежавам ограничено вещно право върху имотa на сградата, в която е апартаментът ми, нямам правен интерес относно това, което се случва под прозореца ми.

Съдът определя, че тъй като всеки от нашите жилищни блокове е разположен върху самостоятелен поземлен имот с граници, които съвпадат с контурите на сградите, между нашите блокове и имотът, който в момента се застроява (56784.530.1882) има друг имот – 56784.530.2389, който е изцяло общинска собственост и който се явява единствен съседен имот на ПИ 56784.530.1882. Този имот по същество представлява трансформатор и съдът дефакто отсъжда, че въпреки съществуващите многоетажни блокове в непосредствена близост (10-15 метра) с настоящия строеж, където живеят над 1000 души, единственото засегнато "лице“ е трансформаторът. Така са елиминирани всички собственици на жилища и на права за строеж в УПИ I като жалбоподатели. 

Ние считаме, че в отсъждането са смесени са понятията Поземлен имот и Урегулиран поземлен имот и неправилно са отнесени към понятието заинтересовано лице. Това Определение със своята недобросъвестност и безотговорност минава всички граници. По логиката на съдията, всяко УПИ може да се раздели на N на брой отделни поземлени имоти, които след това да се урегулират с произволни параметри на застрояване и никой от реално засегнатите не може да обжалва. Никой няма право да оспори тази логика на съдията, защото неговите тълкувания не подлежат на контрол от друга институция. Ние от Инициативния комитет срещу застрояването на ПИ 56784.530.1882 считаме, че това определение е безотговорно спрямо цялото общество. Това е във вреда дори и на частния инвеститор, който сега строи в нашето между блоково пространство. По логиката на съдията, утре, между нас и неговия новичък блок може да изникне ивица от сгради. С кадастрални еквилибристики нито ние, нито той ще може да направи каквото и да било, защото всички ще се окажем "незаинтересовани лица“ и съседи на 20-сантиметрови ивици, дефинирани като поземлени имоти. Това може да продължи до безкрай. Считаме, че такава практика е пълна анархия и обезсмисляне на ЗУТ и на Закона за кадастъра и имотния регистър. Всеки ще си купува имот и ще го разделя на колкото си иска и каквито си иска отделни имоти, като изолира съседите си с няколко сантиметрови ивици-имоти. Всички съседи ще се оказват "през имот“ и "незаинтересовани лица“. 

Изникват следните въпроси:

1.След като всички ние не сме заинтересовани лица защо тогава сме уведомявани за бъдещия строеж в карето зад Юбилейния през 2005 г.

2.След като всички ние не сме заинтересовани лица защо през 2018 г. всички ние получихме съобщението за бъдещ строеж на мястото на стария Супермаркет на ул. Бугариево?

3.Защо е насрочено съдебно заседание при открити врати, което след това внезапно се отменя? Защо то изобщо беше стартирано, ако аз нямам правен интерес?

4.Защо като носители на ограничени вещни права в УПИ I не сме били уведомени за установяването на толкова много отделни поземлени имоти в рамките на УПИ-то?. Не е ли редно при разделяне на един имот на няколко по-малки всички собственици да дадат съгласието си за това?

5.Как ще бъдем защитени и ние и бъдещите наши съседи в новия блок от евентуално обособяване на имот в ивица като това на примерната схема по-долу?

Не на последно място с това "Определение“ съдът заявява че всички ние над 1000 човека сме незаинтересовани лица и това може да бъде възприето като вредна практика и за всички подобни казуси из целия град. Това значи че с такова тълкувание всяка администрация, склонена да прикрива недобросъвестни инвеститори, е с отвързани ръце откъм злоупотреби. И никой не може да възразява защото не е заинтересован. 

Ние очакваме от съда да се занимава с проблемите по същество, очакваме справедливо правосъдие, очакваме върховенство на правото. Това отсъждане е СРАМ за тези които са призвани да защитават обществения интерес, а не го правят. 

Смятаме да обжалване решението на Административен съд Пловдив пред Върховния административен съд в рамките на законовия срок."







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Вече не сте интересни с небивалите си претенции за това, какво да се строи в ЧУЖД имот и все по-малко пловдивчани са на ваша страна. И пред моя блок построиха 7 етажна кооперация и ми скриха гледката към тепето, но никой не протестира за това. Сега ще строят мол и ще ми скрият гледката към центъра, но градът се променя и това е напълно нормално. Който иска панорамна гледка и само дървета наоколо има Марково, има Храбрино, има Бойково..
0
 
 
Смеят ли съдиите да се опълчат срещу фирмите на Доган? Това е въпросът! А отговорът е ясен - не! И Рахман ще си застрои зад Санкт Петербург - въпрос на време. Жалкото е, че държавата я има за някои хора, които са единици. Другите кучета ги яли.
-1
 
 
Всяка общинска и държавна собственост е собственост на хората в тази държава или град. Това определение, че видиш ли Те, тоест Ние не Сме били заинтересована страна е абсолютно грешно. Всеки жител на Пловдив е заинтересована страна. Това е неговата собственост. Дори бих казал всеки гражданин на България е заинтересована страна. Да не говорим, че всичко направено по този казус е в нарушение на законите. Повтарям всичко. Проблема е, че сме разделени. Ако бяхме по-единни, отдавна да са изметени всички крадливи и лъжливи политици, съдии, прокурори и т.н.
+3
 
 
Съдиите тълкуват закона,а той се ръководи от наредби и регулация по ЗУТ.Има си отстояния и плътност на застрояване.От СЪСЕДНИТЕ имоти. И да всички собственици на апартаменти в тези панелни блокове НЕ са собственици на земята под тях.Собственик на земята там е общината. А тя не е страна по спора,защото е издала разрешителните за строеж и е дала съгласие за застрояване на частния имот. Делото не е тръгнало за да се прекратява служебно.Насрочена е дата за заседание в случай,че има мотиви да се образува дело,което да тръгне.Щом съдията е преценил да го прекрати преди първото заседание си е негово право. А ако не е съгласен инициатора на иска или жалбата....обжалва!
-5
 
 
За пореден път свободите правата на българските граждани бяха потъпкани!!! И то не от кой друг да е, а от Управляващата политическа фракция,чрез подкупния и корумпиран Пловдивски Съд!!! Къде е кмета сега да разреши проблема - няма го мълчи като марионетката на Герб каквато е!!! Къде е сега областният Управител - т.нар г-жа Каназирев, която също обслужва интересите на Управляващите!!! А за безумно мафиотската и измамническа компания ПИМК нямам думи - нито плащат коректно на шофьорите си, нито ги интересува,че с този строеж развалят тотално инфраструктурата на този квартал и обричат децата ни на бъдещо вдишване на прах и изгорели газове от новозаселилите се в бъдещата кооперация... И като за финал тази Мафиотска фирма наречена ПИМК разруши и деформира голяма част от пътя между Пловдив и Рогош (в частта от измисления им нов паркинг до Екарисажа). Като цяло виждаме пример за срастване и работа между мафиотски бизнес организация и Държавата в лицето на Община Пловдив!!!! СРАМ
+7
 
 
Разбира се, становището на съда е напълно законосъобразно. То няма и как да е друго, но юбилейните така и не го разбраха, измежду половингодишното крякане.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: