ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Предупреждават за огромно закъснение по проекта за Интегриран градски транспорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:54 / 11.08.2011Коментари (13)7538
© Plovdiv24.bg
Има огромно закъснение по проекта за Интегриран градски транспорт, стана ясно на пресконференция, проведена днес в Община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Както вече ви информирахме, ситуацията е идентична с другия голям проект за града ни, касаещ "Техническа помощ за подготовка на интегрирани водни мерки".

Стана ясно, че срокът за изпълнението на проекта за транспорта е 31.08.2011г., а от Общината са провели над 10 срещи с гръцката фирма "Планет и Денко", която трябва да го изготви. Разбра се, че консултантите търсят вариант за удължаване на срока на договора, въпреки че Община Пловдив им е предоставила цялата нужна информация и освен това са предоставили на фирмата разработен проект за електронно таксуване и управление на трафика.

Стойността на проекта е 24 млн. евро и включва електронно таксуване на пътниците, въвеждане на система за управление на трафика, а именно зелена вълна по кръстовищата и изграждането на велоалеи, за които в момента се изготвят технически проекти.

Съветник №1 на Пловдив Илко Илиев отново сподели притесненията си от забавянето и на този проект. Той наблегна на факта, че това ще принуди Община Пловдив в изключително кратки срокове да се справи с изпълнението и ако не успее, ще трябва да връща непосилни за бюджета си пари.



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 1000
14.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
04.04.2024 »
03.04.2024 »
02.04.2024 »
предишна страница [ 1/167 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То времето си го има в нашия език - минало несвършено - като например - Славчо усвояваше пари от еврофондове - но така и нищо не усвои - пък вие му вярвайте, че ще го направи!!!
0
 
 
Колеги, ако наистина сте любопитни КАК РАБОТИ ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, подайте сигнал или жалба в Общината, може и по ел. поща или по телефона, ако го вдигне някой. Сигурен съм, че навсякъде около вас има купища нередности. Изберете две-три нередни неща, пишете им и се убедете сами за какво става дума - как работят или по-скоро как не работят тези работари. Пишете после след колко месеца са ви отговорили. Гръцката фирма консултант е с вързани ръце да свърши каквато и да е работа. Първо общината има сключени договори с превозвачите за години напред (градския транспорт на Пловдив е частен), така че оптимизация на транспортната схема е немислима. Второ - самата Община Пловдив не знае точно къде и как да инвестира тези 25 милиона. Заместник-кметът Търновалийски лобира от месеци с тях да сме купили нови автобуси, които да сме ги давали на фирмите изпълнителки под наем. Това е толкова глупаво, че само безумно тъп човек и безкрайно нагъл крадец може да си го помисли. Трето, те умишлено или поради малоумие наистина не им дават никаква информация. Ако не сте си имали работа с чиновници, не знаете за какво става дума. Просто никаква работа не се върши и имаш чувството, че трябва да дадеш подкуп, за да си свърши някой елементарната работа. Не всички и не навсякъде е така. Но неизбежно се сблъскваш с това.
-3
 
 
Гърците са избрани от МРРБ така че на Бойко да му таковам мамата лицемер долен!
-3
 
 
Аз съм против електронното таксуване,много хора ще останат без работа ако го приемат
+2
 
 
как да развалят договора като са взели паричкиииии
+5
 
 
простотиите на това управление край нямат, за 4 години нищо не направиха
+1
 
 
Имаше ли обществена поръчка за възлагане за изготвяне на този проект? Защо гърци да го изготвят? Господата от Общината къде са? Няма ли свястни български фирми? Хайде стига с тези простотии!! Византийците пак са ни "прекарали" май??
+1
 
 
Ми да бяха се сетили да развялят договора при малко закъснение, а не когато е вече късно...или да се свържат с класирания след тези и с тях да действат. Аз мисля, че просто общината ни пак се помотва, както стана с проекта за Стария град, който предадох а със закъснение и го изгубихме.
+4
 
 
викате ги тези гадни гърци после ревете от тях пример синдикалния дом!Гръка не е научен да работи 30г. пиха и ядоха вие им давате бял хляб да ядът!ГРЪКА Е НАЙ-МЪРЗЕЛИВОТО същество в Европа!ГЛАФЧО СИ СЛАГАШЕ ОБЕЦИ ЗА СИНДИКАЛНИЯ ДОМ СЕГА МОЖЕ НАПРАВО СИНДЖИР С ГЮЛЕ ЗА КРАКА
+1
 
 
С 16 минути ли е огромното закъснение? Защо с гръцка фирма разговаря скъпата ни община, а не с някой друг водещ иноватор в транспорта от финансово стабилна страна като Сомалия или Бенин?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: