Поискаха оставката на Богомил Грозев!

Автор: Диана Бикова
Коментари (6)
11:10 / 15.03.2021
10511
Сдружение "Аз обичам Пловдив" стартира онлайн гражданска подписка за освобождаване на Богомил Грозев от поста директор на Общински институт "Старинен Пловдив", съобщи за Plovdiv24.bg председателят му Любомир Чакъров.

Само за два дни са се подписали близо 400 души. Подписката се събира онлайн заради ковид обстановката. 

"Грозев няма компетенцията да оглавява ОИ "Старинен Пловдив" - завършил е Минно-геоложкия институт, 20 г. е работил в сферата на журналистиката и е бил водещ на обедни телевизионни новини. Тези умения не отговарят на изискванията да ръководи перлата на Пловдив. Той дори не трябва да бъде временно изпълняващ длъжността" - коментира за сайта ни инициаторът за подписката.

Чакъров припомня, че миналата година с решение на Общинския съвет на ОИ "Старинен Пловдив" по искане на Богомил Грозев са отпуснати 145 000 лева за ремонти. "Не е представен отчет за какво са изразходвани тези средства. При представянето му обещаха, че скоро ще бъде представена концепция за Стария град. Беше му дадена 1 година кредит на доверение, но нищо не направи" - допълни той. 

Скандалното назначение от Грозев на диджея Григор Чолаков-Фънки като уредник на Античен театър - Пловдив и последвалото светкавично уволнение от кмета Здравко Димитров след негативната обществена реакция е капката, която преляла чашата и провокирала обществениците да поискат оставката на директора на ОИ "Старинен Пловдив".

Очаква се до края на седмицата да се съберат най-малко 1000 подписа и искането ще се внесе до кмета, председателя на Общинския съвет и омбудсмана. Отделно от това, за четвъртък се подготвя протест пред сградата на община Пловдив, тъй като има съмнения, че кметът Здравко Димитров ще освободи Богомил Грозев. Обществениците настояват незабавно да се насрочи конкурс за директор на ОИ "Старинен Пловдив“.

Виж коментарите (6)

Още по темата (213):
16.03.2024 Историк: В Стария Пловдив пускаме огромни джипове, а в Дубровник са забранили куфарите с колелца
18.02.2024 Старият град е под блокада, пловдивчани пропищяха от автомобили
01.11.2023 Старият град блесна с ново осветление
15.10.2023 Ергенът Виктор по гащи в тв ефир
28.09.2023 След публикация на Plovdiv24.bg махнаха бетонираната кашпа в Стария
град
26.09.2023 "Празници на Стария град"2023 продължават с интересна програма
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).