»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
„итателски
ќбщество
 риминални
»нституции
ƒруги
Ѕизнес
"ѕодкрепа" за случа€ с арестуваните пловдивски професори: √орко ни!
јвтор: ≈кип Plovdiv24.bg 11:05 / 18.05.2017 оментари (7)9467
©
—тановище на "ѕодкрепа" ѕловдив по повод†случа€ с арестуваните пловдивски професори:

¬ърви, народе възродени,
към тъмни бъднини върви,
с корупци€та, таз сила нова,
съдбините си ти провали!


¬ навечерието на най-светли€ и уникален български празник на «нанието и ƒуховността, решихме да не останем безразлични към този случай. Ќа повърхността на обществени€ живот изплува новината за не€,  ќ–”ѕ÷»я“ј, в учебно заведение, в пловдивски ¬”«. »ма нещо парадоксално - именно в ѕловдив, откъдето тръгва честването на празника, посветен на науката, двама професори от ”’“ б€ха уличени в корупци€ и задържани.†

√орко на народ, който гради бъдещето си с купени изпити и оценки, с неподготвени специалисти, с огорчени и демотивирани млади хора, чиито знани€ не са били оцен€вани по достойнство!

√орко на народ, който допуска в храмовете на знанието да влизат търговците. — наука и нравствени ценности обаче не се търгува!

√орко на народ, чиито управници си затвар€т очите пред корумпирани служители на всички нива и във всички сфери!

¬ името на ЅЏƒЌ»Ќ»“≈ крайно време е да спрем да си затвар€ме очите пред безобрази€та и ставаме съучастници с бездействието си и с максимата, че у когото е ножът, у него е и хл€бът!

ћлади хора имаха смелостта да се противопостав€т на своите преподаватели и подадат сигнал срещу т€х. “е дават добър урок за гражданска нетърпимост.

ѕоставиха и началото в борбата срещу корупци€та във висшите учебни заведени€, а това е най-трудното. ƒлъжни сме да ги подкрепим и да се чуе и наши€т глас, на техните родители!†ќще по темата: общо новини по темата: 21
19.04.2019 »
29.03.2019 »
26.02.2019 »
07.02.2019 »
06.02.2019 »
12.01.2019 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
«атвор конфискаци€ на имуществото отнемане на правата му и след време ще си сложи въжето на врата
0
 
 
 упил си изпитите за 2 бона и после ще ми иска 20 за направо на инсталаци€ рЯШЕрЯ•З
0
 
 
“о да са само те, нека всеки си знае м€стото!!!
0
 
 
Ќещата с корупци€та в ”’“ си имат дълга предистори€. Ќа 10.01. 2001г в. ћарица публикува стати€ в тази връзка " олко струва един професор?" за корупци€та в това учебно заведение. ѕо същество не последва никаква реакци€ от страна на ръководството на университета.  ато еманаци€ се носеха имената на преподаватели с "ценораспис": ѕ√, —¬, »ѕ, “»,  » и т.н. ѕрез 2010г. преподавател в университета написа подробно изложение с десетки документа до ћинистър преедседзател€ (апропо, Ѕ.Ѕорисов), √лавни€ прокурор, министъра на образованието и други институции. — активното съдействие на ръководството на университета нещата се потулиха в интерес на имиджа на университета. ј в бюрото на ръководител€ на учебен отдал ¬— останаха десетки сигнали на студентите...ќрганизира се един процес-фарс на който посредникът, вземал пари за уреждане на изпити на студентите, се "споразум€" с потърпевшите студенти - върна им парите и край...Ќито икономическа полици€, нито прокуратурата се постараха да откри€т за кого все пак са били предназначени взетите от посредниците пари... » съвсем логично се стигна до въпросни€ повече от омерзителен факт с уличените професори. ќказва се, че реално борба с корупци€та води "√осподари на ефира", а не институции като ћинистерство на образованието, ѕрокуратурата, ръководството на университета и т.н. »коономическа полици€ да си разров€т апхивите от 2010 г и да сравн€т тогавашните факти със сегашните...“ова може да стори и ръководството на ”’“. ѕреподавател€т, освен да дава знани€, е призван да изгражда ценностна система у студентите, да внушава достолепност, честност, да е символ на висок морал и високи нравствени качества. »стински€т преподавател остава за ц€л живот в ума и сърцета на своите възпитаници. ќчевидно не подобни мисли са основополагащи в ”’“.  оето е изключително жалко. Ќеслучайно в световното рейтингова система това учебно заведение е с рейтинг молко под 9000, т.е. с показатели доста под редица университе в страни от трети€ св€т...
на 18.05.2017 г.
+2
 
 
ѕо електротехника ми преподаваше Ѕузи  атц-много добър специалист и етичен човек,не мога да пов€рвам на това,което става сега.
+2
 
 
«ащо ѕодкрепа не замълчи т€ каква рол€ играеше с приватизаци€та.Ќарода не ¬и е забравил!“ой ще ¬и ѕодкрепи!
ѕразник на пенсионера в ∆.–.“раки€.Ћично кметът  остадин ƒимитров ни поздрави.
на 18.05.2017 г.
+3
 
 
ѕрави сте,горко ни,че тези,които тр€бва да ни дават положителен пример с поведението си,се оказаха корумпирани!
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќовини от ѕловдив:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« јприл 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
—амолет падна в ќризари
¬еликден 2019
Ѕургас под обсада заради главорезите на ћитьо ќчите
ћасови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
ќт къде пазарувате хранителни стоки?
ћагазин на гол€ма международна верига
ћагазин на гол€ма българска верига
 вартален магазин
ѕоръчвам всичко онлайн
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: