ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивска актриса разкрива тайните на любовта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:04 / 10.02.2019Коментари (0)8660
©
Дори и да успее да избяга от приключенията, приключенията бързо я намират. Пловдивската актриса и фотомодел Мария Миради се впуска тези дни в поредното си предизвикателство - лиричния спектакъл "Любовта е тайнство“. Неговата премиера ще бъде навръх Св. Валентин, 14 февруари, в културен център "Тракарт“.

"Любовта е тайнство“ е нещо между репетиция, пърформанс, литературно четене и постановка. Исках да не бъде нещо сладникаво, а да съдържа и екзистенциално послание. Затова се спрях на Шекспир“, казва Мария за "Марица". В спектакъл ще присъстват двайсетина сонета от великия драматург заедно с откъси от "Ромео и Жулиета“ и "Сън в лятна нощ“. Изящните рими ще бъдат поднесени на публиката под съпровода на мелодиите на Моцарт, Шопен, и Шостакович.

"Любовта е тайнство“ е вторият проект на собствената продуцентска къща на Миради. Освен нея, ще участват и актьорите Добрияна Янкова, Петър Начев и Янчо Зафиров-Кондрашов. Общото между всички тях е, че са завършили театралната специалност в Пловдивския университет в класа на Иван Налбантов.

"Налбантов вади солидни таланти, затова се спрях на неговите студенти“, допълва тя. Актрисата предпочита да събира своя екип от студентските скамейки.

"Младите хора изискват повече работа и внимание. Доброто отношение ги амбицира и те са готови да се впуснат екстремно в работата", обяснява Мария.

Самата тя за крехката си възраст има върволица от роли и представления - играла е в Пазарджишкия и Смолянския театър, преди да се кротне за малко и да изкара три сезона в Общинския драматичен театър "Невена Коканова" в Дупница.

Освен в театъра Мария се подвизава в киното и телевизията. Снимала е в българско-италиански проект, в "Дякон Левски", "Столичани в повече", "Връзки", "Опасен живот“. Последната роля от кино екрана е във филма "Беси".

През миналата година тя реши, освен с игра, да се заеме и с продуцентска дейност. Първата пиеса - "Потъване“, премина с успех на пловдивска сцена и препълни залата на Смолянския театър. Драматичният спектакъл бе поставен по неин текст. Автор на хореографията е пловдивската танцьорка и инструкторка по пилатес Гергана Колева.

"Потъване“ не е чиста форма на театър. Някои от старите зрители го възприеха по-скептично, но пък младите го харесаха. Смолянската публика също бе впечатлена. Казаха ми, че рядко гостуват подобни спектакли в града“, отбелязва Миради.

"Потъване“, където играе заедно с актьора Борис Хаджийски, ще гастролира и в други театри - на 21 февруари в Житница и на 28 февруари - в Дупница. През май ще бъде игран на сцената на Нов театър НДК, а през септември Мария планира да го представи пред българската общност в Италия.

Актрисата вече репетира и третата си пиеса - "Часовникът“, чиято премиера е планирана за май. Това ще бъде комедия за две семейни двойки, които искат да преоткрият себе си и любовта, но изпадат в смешни ситуации. "Доста хора биха се огледали и може би на всеки се е случвало подобно нещо“, загатва Мария.

Отново в ролите ще се превъплътят възпитаници на Пловдивския университет - Добрияна Янкова, Вангел Апостолов от Сливенския театър, Калоян Добрев и Петър Ставрев. Сценарият на "Часовникът“ е написан от дядото на актрисата Цанко Бакоев-Цанти и е специален реверанс към достолепния публицист. "От единия си дядо съм наследила страстта към актьорската игра и фотографията, от другия - влечението към писането, а от баща ми - рисуването“, посочва Мария.

Да се впусне в предизвикателството и сама да си бъде сценарист, актьор, режисьор и продуцент, я вдъхновява да работи на още по-бързи обороти. "Това е много амбициозно и трудно начинание, но удовлетворението да имаш свободата да управляваш сам нещата си е безценно“, категорична е Мария Миради.

Пловдивчанката харесва по-модерния, креативен и нестандартен театър, където царуват мултимедийните ефекти, визуалните технологии и комплексното внушение върху зрителя. За мултимедията в нейния екип се грижи фотографът и оператор Стойо Петков.

Миради гледа с надежда и на Европейска столица на културата. "Има много критики към всичко, но аз предпочитам да гледам позитивното, например целият ни квартал е ремонтиран и придоби нов вид - улици, тротоари, осветление, пейки. И се радвам, че все повече европейска публика ще има под тепетата, тъй като е свикнала да гледа различни неща“, обяснява тя.

Мария смята, че е най-добре да променим това, което не ни харесва в Пловдив и в културата, вместо само да стоим отстрани и постоянно да хейтим.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: