ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка посочи най-новата измама, с един клик могат да ви вземат парите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 30.01.2023Коментари (10)26257
Здравейте, пиша на вашата медия, тъй като искам да дам случай на нов вид измама, на която станах жертва преди дни, съобщава читателка на Plovdiv24.bg. Ето за какво става дума:

"Казусът е следният.

Пуснала съм в една от големите платформи за онлайн продажби няколко артикула. Включва ми се дама във вайбър, която казва, че има интерес към един от продуктите, които продавам.

Още с първото изречение ми стана странен въпросът й, но реших да продължа кореспонденцията си с нея. Дамата с охота и без допълнителни въпроси реши, че иска да купи продукта и помоли да пристъпим към следващия етап. Попита ме дали имам против да плати в "Еконт" онлайн.

Понеже не бях чувала за тази услуга, й казах ок и реших да проверя каква е в сайта на "Еконт". В този момент тя ми изпрати линк, като ми каза, че е заплатила вече стоката и трябва да си въведа номер на картата, за да си взема паричките.

Тъй като се усъмних в това, реших направо да звънна на "Еконт". От централата ми казаха, че "Еконт" никога няма да искат да предоставяме сензитивни данни онлайн и да се заплаща стока, която не е изпратена предварително. Оказах се права. Свързах се и с полицията, но ми казаха, че тези измами са непроследими, тъй като реално IP адресите са регистрирани извън България и е трудно да ги издирят.

Поради тази причина реших да дам гласност на случая тук, за да могат повече хора да се запознаят с този нов вид измами и да внимават! Не предоставяйте личните си данни и повярвайте ми, никой няма да ви плати за стока, която дори не сте изпратили!".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Както още едни човек е споменал - по банкова КАРТА НЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ пари. По банкова СМЕТКА се получават. Номерът на банковата карта се използва за да ПЛАТИШ. Много често вече се споменава точно за този тип измама - мисля че медиите трябва да обърнат внимание на разликата между номер на банкова карта и сметка. Така хората най-лесно ще го запомнят.
+1
 
 
Малко извън темата..... Онези, където се обадиха за бомби ги хванаха на първия час, а тези не могат.... ХАХАХА... ХАХАХА.... Как става това незнам
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 30.01.2023 г.
0
 
 
Трябва да си доста малкоумен, за да те ударят по тази схема!
0
 
 
Амз какооооо, тази лъжлива схем е от 3-4 години поне!!! Пишеш обява в олх,след което някаква как те намира във вайбър (първото нещо от което трябва да ти светне лампата) а не ти пише през чат системата на самата платформа,което само по себеси е много съмнително....и ти предлага въпросната схема.
+5
 
 
Голяма схема няма що... За толкова година се казва едно и също не разбрахте ли че за да Ви изпратят пари/платят нещо не се дават номера на кредитни/дебитни карти и други неща... Пари се получават по-айбан и други платформи като се дава например имейл, телефон и тн... С номера на карти се плаща Вие плащате не да Ви дават пари. Докато има хора дето ползват от 20 години карти и все още биха изгорели със такива схеми, еми съжалявам вината си е изцяло ваша. Измамни схеми е имало преди 100 години под една или друга форма и винаги ще има. Нямаме ли поне малко акъл кое как работи ще ни зимат парите и ще ни остане само оплакването.
0
 
 
И мен се опитаха да ме измамат по същата схема преди ден
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: