ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка: По-скъпи карти за градския транспорт? Това е подигравка с всички нас!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:50 / 09.10.2012Коментари (31)7100
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Обосновано ли би било едно евентуално поскъпване на преференциалните карти за масовия градски транспорт в Пловдив и ако да - ще получат ли пловдивчани и гостите на града по-качествена услуга, или всичко ще си остане постарому, като единствено цената, която заплащаме, както винаги, ще расте нагоре? Plovdiv24.bg публикува гледната точка по въпроса на своя читателка без редакторска намеса:

Здравейте. По повод статията Ви, която публикувахте на 20.09.2012 г. "Преференциалните карти за градския транспорт в Пловдив поскъпват?", искам да попитам какво ни предлагат превозвачите като услуга, че искат все повече и повече пари от пловдивчани? За кое да плащаме повече - за изпотрошените рейсове, които минават, когато си решат, или може би за "липсващите" или изпочупени спирки, по които дремем всеки ден, за "парниците", в които пътуваме лятото - за кое? 

На 20 септември сутринта например чаках 30 минути автобус № 1 на спирка в кв. "Кючук Париж". След 30 минути дойде най-после, а през това време на спирката се събрахме над 20 души. Попитах в централата на въпросната фирма къде са им рейсовете, а оттам ми отговориха, че имат някакъв проблем в гаража и се извиняват за забавянето. Да има един рейс проблем - що-годе нормално, ама за 30 минути трябва да минат повече от 1 автобуса. Не знам кой какви проблеми има и кой какво прави, но превозвачите само се подиграват с пловдивчани, а ние от своя страна търпим и нищо не правим. Необходима е малко гражданска позиция и отношение по проблемите на града. Не може да мълчим, докато се подиграват с нас и ни мачкат!



Още по темата: общо новини по темата: 42
04.01.2024 »
28.12.2023 »
21.12.2023 »
18.12.2023 »
03.10.2023 »
20.05.2023 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
И аз искам да се присъединя към дискусията! Съгласна съм с всички преждеговоривши, особенно в частта "гробници", "подвижна сауна" и нередовното и идващо когато си поиска 66. Единствено бих добавила за "усмихнатите и приветливи" кондуктори. Моето лично възмущение, обаче е свързано по-скоро с "великата" идея да се вадят "безплатни" карти със снимките на 6 годишните деца, които ако не се сдобият с този документ, от 01.11.2012г. ще пътуват единствено срещу левче!!! боже, и на децата ли посегнахте!?! или може би на техните родители, които яще трябва с часове да висят на ЕДИНСТВЕНИЯ пункт за издаване на тези карти, дори с риск да загубят работата си...безумие....!!!
+4
 
 
Във връзка с това поскъпване искам да споделя възмущението си. Най- силно ме потресе това, че баща ми е със степен на инвалидност 86% и има право на безплатна карта за градски транспорт. Налага му се постоянно да посещава лекари и все плаща.. Та решихме да изкараме тази прословута карта.. И какво да открием - искат ни по 14 лева на месец както при всички ученици и студенти. Аз питам как да стане това за тази карта като от ТЕЛК помощта на баща ми е 18 лева към пенсията му? За къде по напред да се дадат тези пари... А ми лекарства, лекари и храна? ... Освен това аз съм студентка, искам не искам трябва да изкарам карта, която става все по-скъпа... До колко смятат да ги увеличават? Поне да има полза от тези увеличения... Автобусите се разпадат, скърцат, седалките се разпадат докато стоиш на тях (визирам линия 20 с която пътувам всеки ден до университета и част от седалката редовно ми пада в краката при опит да стана от нея) да не говорим за лятно време и тази екстра наречена климатик...
+7
 
 
И жалбата, и всички досегашни коментари визират фирма "Грация" /с изключение - автобус 10 на Чолаков/. Градския транспорт в Пловдив се изпълнява от няколко фирми /Фирма "Градски транспорт" на Батаклиев почти не го изпълнява/. Защо слагате всички превозвачи под общ знаменател? Не всички таксита са копърки и не всеки данъчен корумпиран. Назовавайте конкретните виновници за неволите си - фирми и номера на автобуси. Не всички сме мърши! Относно ранното прибиране на автобусите вечер, разписанието се възлага на превозвачите от Община Пловдив, те нямат право да изпълняват курсове след договорените. Нали има маршрутки - те са спомагателен превоз, защо не спомагат на редовния транспорт и в малките часове, а се движат на спирка пред редовните автобуси в трафика?
Стоя и се чудя защо коментарите ми не са активниу т. е. защо ръчичките в горния десен ъгъл са сиви, а не зелена и червена.
на 09.10.2012 г.
+6
 
 
Защо в София, където заплатите са в пъти повече има билети за единични, комбинирани превози, за един ден или месечни карти, а в Пловдив не? По- тъпи ли ни са управниците или не им се иска да бъдат гъвкави и да предложат рационални варианти за пътуване? Аз например искам да имам карта за № 99. Колко струва картата моля? Шофьорите и кондукторите не знаят, но това не им е работа. Общината е посредник между гражданите и фирмите само когато трябва да плати режийните.Кой го е еня за пътуващите?
+5
 
 
Тая фирма е пълна трагедия!Имам "удоволствието" да използвам ежедневно 66!Същата работа е както при линия 1 !Но вече и аз почвам да пиша писъмца и да се обаждам да питам защо няма автобус!Явно не могат да се справят с работата си,за това да се махат и на тяхно място да дойде нормална фирма,която ще си гледа работата и няма да дразни хората!
+5
 
 
Тия от Градския са пълни нещастници. Винаги се оправдават,че увеличението на картите и билетите е за сметка на поскъпването на бензина. Е , добре ама поне срещу 14 лв. месечна карта, която плащам ми предлагайте редовни линии, да може човек да си направи плановете ,а не да ми се налага да плащам за такси , за да не закъснея .
+2
 
 
В София КАРТИТЕ СА 8 ЛЕВА ПРИ ТОВА ТРАНСПОРТА Е НОРМАЛЕН. В Пловдив- НЕНОРМАЛЕН- ЦЕНИТЕ ПОЧТИ ДВОЙНО .ГОСПОДА УПРАВНИЦИ ИМАТЕ ЛИ СИ ПОНЯТИЕ КАКВО СТАВА. Е, какво ви интересува като вие не го ползвате. Такова чудо на чудесиите какъвто е транспорта в Пловдив надали има някъде другаде-парадокс
+15
 
 
Градски транспорт не ползвам. Отвратен съм. Пъвво живота ми е мил и не се качвам в гробници, които едва ли ще минат технически преглед в нормална държава. Второ - никъде няма разсписание и маршрути на автобусите, освен в интернет, а публикуваната информация не отговаря на действителността. Трето - недупостимо е във втория по големина град в България, градски транспорт да има само по светло. Градският транспорт не работи в полза на гражданите и с нищо не оправдава цената на билетчето, задръстванията, които предизвиква и изгорелите газове, който бълва!!!
+7
 
 
Плащам за карта за градския транспорт 14 лева, но често се питам защо изобщо я имам !!! Толкова нередовни и нарядко преминаващи автобуси надали има някъде по света !!! А вечер след 20.30 часа изобщо забрави, че можеш да хванеш какъвто и да е автобус. След 20.30 - 21.00 часа задължително ползувам такси. Ако решат да вдигнат цената на картите, със сигурност ще спра да си купувам карта за транспорта.
+12
 
 
всички автобуси трябва да се снабдят с ГПС и да се контролират и санкционират от независима фирма за неизпълнение на маршрутите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
Бюджет 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: