ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка: Бясна съм! Тъжна съм! Много съм огорчена!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:41 / 03.06.2023Коментари (4)39122
© Google
Бясна съм! Сега се връщам от гробищен "парк" "Рогошко шосе" и съм бясна! Много ми е тъжно, че на този ден, вместо да отдам почит на моите близки, които са погребани там, ние в продължение на 2 часа газим, скубем, режем... тревища и бурени, които не са на гробовете на моите родители, а отстрани по алеите между гробовете, в изоставените гробове...

Така читателка на Plovdiv24.bg започва разказа си за преживяното на днешния ден - Задушница. И добавя:

Не знам дали има в друга държава такъв "гробищен парк", сигурна съм, че няма! Това е вторият по големина град, това е най-голямото гробище в Пловдив... Не искам да изчислявам какви суми съм дала само аз там, а колко хиляди души посещават седмично тези гробища...

По 1 левче само от колите... Ако е необходимо, сложете разумна месечна такса, сигурна съм, че никой няма да откаже да плаща. Докога общинските предприятия и служители ще нехаят за града ни и в частност за гробищните ни "паркове"(слагам в кавички, защото така се наричат, но знам, че парк е нещо поддържано, нещо, където можеш да отидеш и да поседнеш, да се чувстваш спокойно).

Докога всички ще си затваряме очите и ще роптаем под сурдинка?! Мислех да снимам, но се отказах, защото така ще се видят имена и снимки на хора, които нямат никаква вина!

За съжаление това не е само днес, а винаги. От 10 години посещавам редовно тези гробища и винаги е така! Само цигани обикалят и търсят да изнудват някоя женица, да и почистят пространството,з а да стигне до гроба на близкия си. Бясна съм! Тъжна съм! Много съм огорчена! Дано някой се трогне в този град и да си свърши общинската работа".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Напълно разбираема реакция, но депутатските кИфтета са с приоритет. В BG закони има, но ваксини няма. Всеки се спасява както може чрез братовчеди и познати. За липсващите лекарства в онко-хематологията да не говорим.
на 04.06.2023 г.
+1
 
 
Вместо да се раздават помощи на калпак да получават такива срещу отработени часове за почистването на определен район.
+1
 
 
Вчера бяхме там със съпругата ми за да почистим гробовете на нейните родители и техните родители. Както винаги тръгвам с инструменти, като метла, лопата, трион, мотика, лозарски ножици и други, понеже знам какво е всеки път. За 1 час почистихме гробовете.за 2 часа ДЖУНГЛАТА наоколо-треви по 1-2 метра, храсти и клони. Всъщност само от едното място сигурно събрах едно ремарке бурени. Казах на съпругата ми, че следващия път трябва да оставим автомобила и да влезнем с КОМБАЙН. Казах също, че съм съгласен, както и повечето хора сигурно, да плащам 5 лева на месец или малко повече ако трябва на частна фирма, която да се грижи за гробищните паркове и алеи. Иначе скоро можем да ходим на Сафари там, то зоологическа градина няма, ама диви животни може да дойдат... Ако не беше толкова трагично, щеше да е смешно! Бил съм в Германия, бил съм във Франция, бил съм в Швейцария, при тях тези паркове са подредени по конец и почистени до най-малкия детайл. Каква европейска държава сме, каква европейска столица сме?! Срам и резил! По скоро това е град на неуредиците, презастрояването, Древен и вечен- разкопки и руини, вечно ремонтирани улици и ВИК аварии! Пропаднали пътища и дупки. Кмет, който лети някъде из облаците, на крилете на рестото. Град на мръсни улици, боклуци и мръсен въздух. Плащаме едни от най-високите данъци в България...защо... Град в който всеки си прави каквото си иска, когато си поиска, град на печалбарството на едни за сметка на обикновените хора. Съжалявам, живея повече от 35 години тук, но не виждам надежда за по-добро бъдеще в този град. Така, че мила г-жо напълно съм съгласен с Вас. Жалко и обидно е!
на 03.06.2023 г.
0
 
 
Два три пъти в годината посещавам гробищен "парк" "Рогошко шосе", за да отдам почит на близките ми.И вярно е,че повечето време плевя,късам и подстригвам бурени и треви, а внимавам и някоя змия да не изскочи от някъде. Кметове и общинари не се вълнуват от траурният парк,особено от този на "Рогошко шосе".Мислите им са заети с терените за ново строителство,имотите на Пълдин тур инвест, панаира и други, от които пада по "някой лев", и най-вече да се вредят за кокала наречен държава или община.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: