ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин взриви нета след срамната присъда за Лерца, премазала полицай
Автор: Мариана Панчева 21:15 / 16.01.2019Коментари (0)12116
След като Върховният касационен съд потвърди окончателно присъдата от две години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим спрямо Катя Лерца за смъртта на полицая Делян Палазов, редовен читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията, за да изрази мнение за случващото се и да зададе няколко въпроса:

"Следя случая с небезизвестната феминистка и терористка на пътя от Пловдив - Лерца. Видях, че ВКС се е произнесъл и е потвърдил смешно ниската присъда от 2,4 години ефективна присъда при първоначален общ режим. Пиша ви, защото ме интересуват няколко неща - както мен, така и предполагам огромна част от широката аудитория:

1. Не намерих видео от делото пред ВКС, има ли такова и ако да - защо го няма в медиите. Дали си внушавам, че държавата защитава подобни престъпници като въпросната и съвсем случайно точно сега е насрочила делото набързо, докато обществото и медиите са ангажирани с циганските убийства и безчинства, които между другото вече са ежедневие, но това е друга и дълга тема?

2. Не става ясно от публикуваното в медиите дотук, дали наглата псевдошофьорка е приведена в сливенския затвор, а ако не е - кога ще се случи това. Единствено прочитам, че изпълнението на присъдата е предадено. ВКС и прокуратура си предават разни изпълнения с неясни резултати. Защо толкова малко информация? Толкова дългоочаквана развръзка и няма нито видео, нито яснота кога и как Лерца ще бъде приведена в затвора.

Да не се окаже, че тук, както и при други придобили медийна известност дела, законът се прилага по-възможно най-либералният начин - проточване на делото, всевъзможни гаври от страна на съда към опечалени близки и роднини, намаляване с 1/3 от присъдата защото видите ли подсъдимите си признавали вината и накрая след окончателната последна инстанция -  2 седмици срок осъдения да се яви за да си изтърпи наказанието.

Разбира се много от осъдените не се явяват, а изчезват безследно. Така че е наложително ние читателите и данъкоплатците да разберем ясно, дали Лерца е приведена в затвора и ако не е - кога ще бъде приведена или са я оставили сама да се яви за излежаване - дали ще се яви!

Нужно е подобни индивиди да бъдат тормозени и следени от медиите, защото очевидно смешните присъди които им дава съда не могат да ги поправят -  още повече за добро поведение и за първи път в затвора престъпникът лежи 1/2 от присъдата. Следователно Лерца ще лежи 1 година и 2020г. ще може законно да убива наред още хора. Така че е нужен медиен тормоз и изобличение пред обществото, защото това е силно оръжие като възпиращ ефект за по нататъшен рецидив от страна на престъпника.

А Лерца, както знаем, вече е рецидивист - първо уби на място полицая, след това най-безочливо шофираше без правоуправление като даже не получи наказание за това защото намери вратичка в закона, че СУМПС-а й не било отнето от КАТ, затова видете ли, тя можела да се качи зад волана"...


Още по темата: общо новини по темата: 73
27.05.2021 »
11.10.2020 »
06.10.2020 »
01.10.2020 »
23.09.2020 »
23.09.2020 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: