Пловдивчанин се оплака от общинско "полицайче", има ли обаче основание?

Автор: Васил Динев
Коментари (55)
09:58 / 08.01.2018
19555
Как родителите на 200 деца да ги оставят на занятия, може би с хеликоптер или...? Така читател на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нашата медия: "Здравейте, пиша до вас за един казус, който искам да получи внимание и да има някакъв отзвук. Детето ми е записано и посещава детска градина "Малкият принц" в Пловдив от 4 години. Спирането на автомобилите ни пред детската градина, за да си оставим децата, се случва на ул. "Леонардо Да Винчи", на която има знак "Паркирането забранено", а не "Спирането за престой"!

През въпросните 4 години не помня на тази улица пред градината да е имало проблем да спираме колите си в рамките на 2-4 минути, за да оставим децата си на занятия. В средата на декември обаче това се промени. В конкретния ден, както и във всеки друг, следобед около 16:25 ч. изчаквам детето си във фоайето на градината и друг родител, влизайки, пита:  "Кой е с лек автомобил "Ауди"?. В случая това е моят личен автомобил. Човекът ме предупреди, че "паяк" подготвя колата ми за вдигане и репатриране. При излизането си се запознавам с полицайче от "Общинска полиция", явно доста младо, нахъсано, арогантно и невъзпитано (съжалявам, че не ви го снимах до се запознаете с хубостника). Отношението и поведението му беше повече от недопустимо.

А именно и заради това ви пиша. Извиках охраната на градината, след което и самата директорка. Те му обясниха, че откакто са на работа във въпросната градина (а те са от много години) до сега не са имали такъв случай на вдигнат с "паяк" автомобил на въпросната улица в часовете между 07:00 ч. - 09:00 ч. и следобед от 16:00 ч. - 18:00 ч.. Полицайчето, явно новоназначено, се държа изключително нагло и арогантно и с тях, като им заяви, че от този ден натам родителите ще трябва да идват с придружител в колата си, за да може придружителят да ги изчаква в автомобила, докато се взимат децата от фоайето на градината.

Беше му зададен въпрос за автомобилите, които са на другите родители, прибиращи децата си, как ще се процедира. Той отговори: "Завъртаме по улицата и започваме да вдигаме всичките наред". И не на последно място, искам да обърна внимание, че за въпросната глоба от 30 лв., която заплатих, получих една-единствена касова бележка, без описания на таксата, без да получа фиш или документ, в който е описано нарушението, данните на автомобила, моите данни, данните на съставящия глобата и т.н.

Пиша до вас, за да може темата да има гласност и отзвук, защото е публична тайна, че по държавните и общински институции системата е изключително тромава, бюрокращината е идиотска. Имам въпрос: Как родителите на 200 деца да ги оставят на занятия, може би с хеликоптер или...?"


Виж коментарите (55)

Още по темата (2374):
26.04.2024 Баровци с лъскави коли газят закона в "Капана", заканиха им се лошо
23.04.2024 Пловдивчанин: Безцеремонен тип се направи на мутра, балъците си чакаме
22.04.2024 Счупени чистачки до "Гербера" 2
21.04.2024 Сигнал: Пълен ужас до зала "Строител"
21.04.2024 Читателка: Май законът не важи за всички
13.04.2024 Този шофьор обича да получава фишове: Ще му трябват две заплати
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).