ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин с дилема дали да не се изнесе от града, причината ще ви смае
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 20.06.2022Коментари (6)13594
© Plovdiv24.bg
Жалба от Карл Павлов Пютер получихме в редакцията на Plovdiv24.bg. Ето за какво става дума:

Изложеното в тази "Жалба" беше изпратено преди около 1 година до кмета на Пловдив, кмета на район "Централен", омбудсмана на Пловдив. В последствие имаше отговор но за съжаление никакво решение на проблема.

Разчитам да помогнете да се реши проблемът, описан по-долу. Роден съм и израснах в Пловдив. Всеки ден  се връщам от работа в родната ми къща, но с притеснение и нежелание, защото вместо отдих получавам негативни емоции. Започвам да си мисля да се изнасям. За съжаление нямам къща на село, но си задавам въпроса "Редно ли е да ти минават такива мисли в демократична и европейска държава?".

Следва  написаното в жалбата:

Пишейки това изложение от мое име, искам да Ви уверя, че е и от името на стотици, живеещи в квартала между ул. “Родопи", ул. "Марин Дринов" и ул. "Кап. Райчо". 

Преди известно време в квартала върху зелените площи на междублоковото пространство на блока "Кап. Райчо № 79,81,83 и блока ул. “Кап.Райчо“ № 86,87,89 инкогнито без становище на живущите беше изградена спортна площадка, монтираха се баскетболни кошове.

През деня трудно се понасяше непрекъснатата глъчка от тупкането и викове, подсилвани от акустиката на междублоковото пространство. В последствие  "умна" глава реши и се монтира осветление. С последното действие се създаде предпоставка и за нощно потребление на спортната площадка.

Същата е разположена на около 20 метра от стаите, в които живеем и спим. Подложени сме на целодневен, а сега и нощен терор от невъобразим шум от топкане, удари в кошовете, викове от играещите. Уверявам ви, че и аз и другите в квартала сме за спортуването на младежта, но не с цената на нашето спокойствие и здраве.

Почти всяка вечер след 22,00 ч., а понякога и 24,00 ч. сме принудени да се молим на дежурните от 4-то Районно за изпращане на кола за да прекъснат този терор от шум. Задаваме Ви въпроса "Докога"? Докога ще живеем под този стрес - дали предстоящата  вечер ще е спокойна. Уви, почти винаги не е.

Уважаеми господа, моля да ми отговорите на следните въпроси:

- По какви нормативни изисквания беше построена и одобрена цитираната спортна площадка? Още сега питам дали се прави разлика между "спортна площадка" и "площадка за игра" в урбанизирана зона?

- Моля да се изтълкува чл. 22 ал.2от ЗУТ - площадките между комплексно застрояване се устройват като паркове,градини,места за паркиране или подземни гаражи и площадки за игра /не се упоменава "спортна площадка"/. Министерството на регионалното развитие и благоустройството издава Наредба /№1 20Ян. 2009/ за условията и реда за устройство и безопасност на площадките за игра. В същата няма нормативи за изграждане на спортна площадка на открит терен.

-  Чл. 62 ал.1 от ЗУТ  - Озеленените площи се устройват с одобрения ПУП на урбанизираните територии и ПУП за паркове и градини,като се спазват правилата и нормативите в наредбата по чл.13 ал.1 / Министъра на регионалното развитие и благоустройството издава нормативи за устройството на отделните територии и устройствени зони/ Моля да ни се изяснят заложените нормативи , с които се построи цитираната Спортна площадка .

Г-н омбудсман,

Моля да проверите за правилността на приетите нормативи. Същите дали спазват нашите граждански права? Права за нормален и спокоен живот.

За верността на написаното може да проверите за обаждания и жалби, обикновено са след  22,00 ч. в дежурното управление на 4-то РУ на МВР Пловдив, както и живущите в този район.

Оставам с надежда и уважение.


Още по темата: общо новини по темата: 240
26.03.2024 »
26.03.2024 »
17.03.2024 »
10.03.2024 »
22.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 20.06.2022 г.
0
 
 
Всички игри на открито трябва да имат отстояние минимум 1 километър от последният населяван обект. Диваците нямат спирачки просто. Културата им е под тази на обикновените глисти. Да идат в Германия да видят как е положението.
-1
 
 
Не ми е ясно от колко години потърпевшия живее на този адрес но тава игрище е там от 80-те години. Като малък съм играл тенис на корт и футбол там. Това което направиха общината беше прекрасно и такива граждани не заслужават да се наричат такива. По добре да бягат на село. Вижте в цивилизованите държави имат игрища дори върху сградите си при липса на място за изграждането им между тях
+3
 
 
Г-н Пютер, Къде в урбанизирана територия може да се изгради подобно съоръжение, което да е достатъчно далеч от жилищни сгради, така че да не пречи на живущите? И да не би училищата, в които също има спортни площадки, да са извън урбанизирана територия? Всичко опира до последния ред на текста от публикуваната информационна табела: "Нарушителите ще бъдат санкционирани". Ако това се случва всеки път, когато някой наруши времето за използване на площадката, много скоро нарушенията ще престанат.
0
 
 
Каква изненада! Потрес! В града има хора и не е тихо като на село! Прав му път на жалбоподателя
0
 
 
Прав е човека, даже след 22 часа като си тръгнат малките псуващи и викащи "спортисти" идват някакви млади хора /пубери /, които продължават с псувните и виковете употребявайки райски газ във флакони и така до късно, ако някой не се обади в 4то. А на 200 метра е градската градина, но не, те ще викат и крещят под прозорците на хората.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: