ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин получи уникална възможност
Автор: Васил Динев 16:54 / 19.09.2019Коментари (0)10704
В началото на месеца група български младежи отидоха до другия край на Европа, за да се включат в международен проект, който е част от програмата на Европейския съюз "Еразъм+“. Проектът беше от типа младежки обмен и се проведе в градчето Авейро, Португалия, което се намира на крайбрежието на Атлантическия океан. Там в продължение на една седмица, 7 представители на България под ръководството на Българската младежка асоциация работиха заедно със своите колеги от Португалия, Франция, Естония, Словакия и Северна Македония по темата за равенството между хората.

Темата на проекта е "Напред към равните възможности“ и той се заражда в контекста на неравенството между младите хора в Европа и най-вече тези, които биват изключвани и дискриминирани от обществото поради тяхното здравословно и финансово състояние или на базата на образование, социална, национална и етническа принадлежност. Целта е чрез обмен на добри практики от различните европейски държави да се създадат дългосрочни международни партньорства, за да се стигне до решението на тези проблеми.

Участниците в проекта преминаха през 7-дневната интензивна програма, като всички от тях имаха възможността да представят своите държави. Шефът на Българската младежка асоциация и водач на българската делегация Кристиян Андреев сподели:

"В днешно време е ежедневие да виждаме непрекъснато неравенството между хората и ние сме тук, за да сложим край на това. В качеството си на най-голямата изпращаща организация по програма Еразъм+ за България призоваваме всички граждани и участници по европейски проекти да бъдат толерантни и отговорни както към околните, така и към себе си, защото в тези проекти ние представяме на най-високо ниво, както себе си, така и нашата държава, култура и традиции.“

Пловдивчанинът Стоян Гечков също беше част от българската делегация. Младежът прекара цялото си лято на остров Мадейра в Португалия, където помагаше за изработването на уникална арт инсталация, която беше отличена и получи награда от президента на Португалия на специална церемония в столицата Лисабон. Стоян подчерта:

"Аз оценявам високо тези проекти. Те са уникална възможност, която в миналото не е съществувала изобщо. Възможност да бъдем по-добри и да създаваме заедно по-доброто бъдеще за нашите страни, Европа и целия свят! За мен Еразъм+ означава много повече от безплатно пътуване и аз се стремя да го показвам във всяко обучение, в което участвам.“

В последните дни от младежкия обмен избухна пожар, който обхвана голяма част от околностите на Авейро. Той обаче беше потушен от огнеборците и не повлия върху мотивацията на участниците. Българската делегация завърши успешно обмена и се върна в България с международни сертификати Youthpass за преминато обучение и с нови знания и желание да бъдат посланици на равенството между хората.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: