ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин описа неприятна случка в обществения транспорт
Автор: Васил Динев 15:13 / 24.10.2017Коментари (7)12416
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Здравейте, като Ваш редовен читател, бих искал да Ви запозная с това, което ми се случи една сутрин преди броени дни. Така пловдивчанин започва сигнала си до Plovdiv24.bg. И добавя: "От близо две години избрах да живея в Цалапица, за да разтоваря от големия град. Работя в Пловдив като "Човешки ресурси" в международна одиторска компания "Kreston" и всеки ден пътувам с автобус от обществения транспорт от екологична гледна точка и рядко използвам личния си автомобил.

Транспортът от и за Цалапица е регулярен - тръгва автобус на всеки час, фирмата превозвач е "Хеброс бус". Миналата седмица автобусите, които тръгват от Цалапица в 8:00 часа, с които обикновено пътуват 30-35 човека, предимно възрастни хора, са с капацитет 20 човека. Лесно можете да се сетите, че 10-15 човека пътуват прави (разстоянието от Цалапица до Пловдив е 20 км). Няколко пъти съм се обръщал към управата на "Хеброс бус", от там ми отговарят: "Законът позволява до 30 км превозване на правостоящи и ако имаш оплаквания, обърни се към Тотев". Наистина ми е интересна каква е неговата гледна точка, като не забравяме, че и автобусите по този маршрут се карат от шофьори-пенсионери и непрекъснато закъсняват с 20 минути, за което също сме се обръщали към управата на превозвача, но промяна няма. 

Онази сутрин - на 19 октомври, пътувайки отново с този автобус, отново беше претъпкан и нещото, което ме накара да се обърна към вас, беше това, че възрастни хора пътуваха 20 км прави, аз и всички по-млади предостъпихме местата си, но те не стигаха. Най-покъртителното беше, че в автобуса бяха пратили една жена от администрацията на "Хеброс бус" (нещо като контрол), която през цялото време стоеше на мястото за инвалиди и не благоволи за стане, дори след като й направих забележка. 

Когато се развиках и й казах "За каква се мислиш та стоиш на това място, а възрастната жена права?", тя най-нахално ми отговори "Т'ва ми е работата". Може ли някой да ми обясни каква е тази работа, на която ги назначават от "Хеброс бус", където се изисква да стоят на мястото за инвалиди, гледайки възрастни хора как 20 км, едва стоят прави в автобуса??? Много Ви моля за внимание по случая! Аз заставам с името си зад всичко казано. Благодаря предварително за отделеното време!".



Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Г-н "Човешки ресурси" Аз съм шофьора, с който се возихте на този ден. Заставам с моето име и твърдя, че всичко, което сте написали е лъжа. Каня ви в удобно за вас работно време при началник автобаза "Север" на очна ставка с мен и с Госпожата, която нарекохте "Ти коя си МА", за да уточним кой кум и кой сват! Отношението, с което се отнесохте, не отговаря на позицията, която твърдите, че заемате "Човешки ресурси" във фирма "Крестон". Очаквам вашето съдействие.
-1
 
 
Г-н "Човешки ресурси" според Вас какво правят в автобуса предимно възрастни хора в 8 часа сутринта и как така с 20 минути закъснение всеки ден още Ви държат на работа ?! Хората, които работят вашата професия, не биха си позволили да държат тон, да викат и да се държат арогантно. Вие просто търсите евтина сензация, защото явно в с. Цалапица няма кой да Ви обърне внимание.
+1
 
 
Читателят с това писмо е напълно прав. Превозвачът да не се прави на богоподобен, ами да коментира това ненормално положение с превоза. И да вземе мерки. Няма как някой да стои на мястото за инвалиди. На място за седящи се седи, а не се стои. Хората стоим на краката си. Иначе сме седнали. Интересен е нашият български език.
-1
 
 
Съжалявам но не е прав! В смисъл извън автобуса. Възрастните хора трябва да стоят прави. https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Profesor-Ne-otstupvaite-myasto-na-vuzrastnite-v-gradskiya-transport-753888 Освен това си противоречи, първо казва автобусите са регулярни - на всеки час. А след това, че закъсняват с по 20 минути. Само това за инвалида е вярно, но пък в днешно време всеки циганин е и инвалид да взима помощи. Така че фирмата превозвач си е супер.
+3
 
 
Колкото повече правостоящи, толкова повече печалба за фирмата! Казвал съм го много пъти и пак ще го повторя: Фирма превозвач от градския транспорт в Пловдив на загуба няма! Време е управата на града ни да ги натисне малко за да се подобрят условията. Всичко друго са само приказки! Като ги питаш защо е така - ще ти отговорят че няма нищо незаконно!
+4
 
 
Не всички, но повечето са така.Сърдят се като им ср дадат стотинки.Сърдят се като им се дадат и едри пари.За второто редовния отговор е-Нямам дребни сега почвам.Работата ти е да имаш, а не да гледаш лошо и да сумтиш.Не им ли идва наум, че пътника може да няма други пари.
+7
 
 
Така един контрольор се опита да ме изгони от седалката зад шофьора...Там било определено за него и багажа му. Казах добре, само да ми покаже къде е табелката, която определя това място за негово. Не намери такава, но "то се знаело" , че мястото било за него. Тогава го попитах да ми даде номер, да звънна на фирмата и да видим дали е така. Тогава шофьора се намеси, каза че съм прав и да извиня колегата му, че нещо бил изнервен...Абсолютно не им дреме за хората в автобуса. Щели да подобряват услугата, нека започнат от персонала. Естествено не всички са така :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: