ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин е против превръщането на част от улица "Христо Г. Данов" в пешеходна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:35 / 18.03.2024Коментари (6)5727
© Plovdiv24.bg
Читател потърси Plovdiv24.bg във връзка с евентуалното превръщане на част от улица "Христо Г. Данов" в пешеходна. Публикуваме сигнала му с редакторска намеса:

"Здравейте, Уважаема редакция,

Моля за Вашето съдействия като отговорна медия, която в годините се е доказала като коректив на действията и бездействията на администрацията на Пловдив и като обществен посредник между гражданите и правниците на града. Преди Нова година публикувахте два много интересни материала, касаещи пряко качеството на живот на жителите на район "Централен". Единият беше интервю с кмета на района – г-н Стаменов, в което той изложи визията си за развитие на района, а вторият за статистиката за броя и прираста на живущите по райони в Пловдив.

Относно първата статия, г-н Стаменов заяви "идея“, част от ул. "Христо Г. Данов" да стане пешеходна. Аргументите за това са два, да се разхождали хората, които идвали да видят парка и да се развиел бизнесът, по подобие на "Капана“. Вследствие на това интервю жителите в района организираха незабавен протест срещу тази "идея“, с много по-обосновани аргументи в против. В следствие на протеста от района, публикуваха включително и чрез Вас, изявление, че това е "идея“, че все още не са предприети официални действия по реализирането й, че щяло евентуално да има публично обсъждане.

Към днешна дата обаче е видно, че нивото на паважа е на нивото на тротоарите, което е много странно и е индикация, че нещо вече е решено, без затова да е измината официалната процедура. Всички в района сме силно притеснени и имаме апел към Вашата медия, да зададете официално въпроси към, г-н Стаменов и да публикувате отговорите му, за да станат достояние до всички, за да решим какви ще са последващите ни действия.

Основните аргументи за екзотичността на тази "идея“ са следните:

Малко са идеите, които човек може да тества, преди да ги реализира. С извършвания ремонт движението по тази отсечка така или иначе се ограничи. Вследствие на горното, изход от натовареното района може да се осъществи само през улица "Бетовен" и малкото кръстовище с бул. "Шести септември".

За да не се прекъсва потока към "Опълченска", максимумът на коли, които се събират за изчакване на кръстовището, е 6 броя. Вследствие на това се образуват брутални задръствания, като времето за излизане от зоната е между 20-25 мин. Прилагаме клип и снимка за горното.

Другото излизане е през пожарната, през улица "Преслав" към бул. "Руски". Там задръстването стига от бул."Руски" до пожарната. Като опашката е плътна пред училището, което е невероятен проблем за сигурността на пресичащите деца. Какво ще се случи, когато пожарните трябва да потеглят по сигнал.

Как може линейка, пожарна или полиция да премине относително бързо, като влязат в този своеобразен капан, особено по "Бетовен" и околните улици, които са еднопосочни. На кръстовището на "Свети Климент" и "Софроний Врачански" редовно стават ПТП-та. Не може ли да се излезе през Христо "Г. Данов", на практика целият район остава непроходим.

Пловдив е единственият осъден град за мръсен въздух. Задръстванията задължително ще влошат допълнително този проблем. Детските площадки са по протежение и в непосредствена близост на "Бетовен". Децата ще играят на 10 метра от задръстването и ще дишат всички отровни изгорели газове. Въздухът межди 16,30 и 19 часа, както и събота и неделя, когато се предполага, че площадките са най-пълни, смърди и не се трае. А как се пресича в тази плътна колона е отделен въпрос.

Нека г-н Стаменов не ни разбира грешно. Паркът, който стана изцяло с неговото усърдие, е страхотен и ще се ползва с удоволствие от всички. И живущи и гости. Обемът на платното се стесни и се изградиха достатъчно широки тротоари, които да обезпечат безпрепятствената разходка на всеки, който реши да мине от там. Децата играят в парка и на площадките, а не на пътя. Пред музея се изгради достатъчно широка зона, която да приеме поток от посетители, които е засилен само събота и неделя, и то без зимните и летните месеци от годината".

Очаквайте и позицията на кмета на "Централен".



Още по темата: общо новини по темата: 88
25.04.2024 »
25.04.2024 »
23.04.2024 »
20.04.2024 »
20.04.2024 »
20.04.2024 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дали да стане улицата пешеходна трябва да зависи изцяло от хората, които живеят по улицата, както и от хората живеещи по съседните улици, които не са питани и за които не е направено нищо последните сигурно 20 години за да могат да паркират в близост до домовете си. Преобладаващата част от общинските служители от различните общински предприятия, както и кметството идват на работа с личните си автомобили, включително и кмета Стаменов. Чист въздух няма как да има поради това, че булевардите Руски и 6 - ти септевмри са на броени метри разстояние от градината. Затварянето на една улица води до наплив на автомобили в съседните улици като трафик и паркиране. Решаването на проблема на парче не е решение. Трябва да се направи така, че да има по - малък приток на автомобили в целия район. След като улицата вече е на едно ниво с тротоарите да се поставят антипаркинг елементи по протежение на тротоарите от двете страни и улицата да се връща към преминаване на автомобили и платено паркиране, както си беше преди.
+1
 
 
И аз това се чудя, то е едно безкрайно въртене на таралясници по тези малки улички, не случайно въздуха е супер мръсен като минаваш пеша към главната, само по празници всички като са на село става чисто спокойно и приятно за разходка. Трябва да има повече зони без коли в центъра, иначе ще се задушим в собствените си газове като овце които са им казали че най-голямото им право е да имат една ламарина за която не искат да отговарят къде ще стои и може да се седи примерно на тротоара в стария град, няма нищо че ще пречи на 1000 човека да минат нормално пеш. време е за промяна на града от селско руска провинция към европейска столица. Браво на кмета Здравко Димитров че стяха тези кметчета които се бяха окопали и забравили за какво са ги наели.
+1
 
 
Всички, които живеем в центъра вече от много години знаем, че в пиковите часове пеша е по-бързо, отколкото с кола
+2
 
 
Аз пък предлагам целият идеален център да стане пешеходна зона без автомобили! Да останат само големите пътни артерии, а всички малки улички да бъдат затворени.
+3
 
 
Много сте нагли всички! Всичко превръщате в бащиния и помия! Нямате място там с колите си нито вие където и да живеете нито никой! Ходете ревете на пастора на България б.б и на кметовете що за толкова година не направиха никаква инфраструктура и паркоместа/паркинги и тн! Едно време си е едно време като искате промяна към хубаво да сте си купували гаражи на времето. Това е път а не паркинг! Стария град и той за нищо не прилича, там трябва да не влиза абсолютно никаква кола дори доставчиците да се измисли нещо друго.. След още малко годинки всичко ще е изпочупено и тия павета ще са дроп... Най-големите наглеци винаги пищят най-много! Когато нещо друго се случва някъде и не ви засяга не протестирате и не ви дреме даже ви е смешно ама като ти кажат че вече нямаш право да си паркираш которника на улицата която не трябва дори да е път за автомобили претенции.... Искате в хола да си паркирате колите и в супера на касата ама не става така! Трябва публично всички наглеци в тоя град а те са много да се унижават за постъпките си ако не съберат акъл тогава вече е късно за каквото и да било...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: