ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Пияни и дрогирани отрепки тровят живота ми със студентски вакханалии!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:05 / 24.09.2014Коментари (23)15549
© Google
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За системен тормоз, идващ от наематели на общежитията на УХТ, пише до Plovdiv24.bg редовен читател на сайта:

С настоящото писмо бих искал да засегна една много болна за мен тема, с което същевременно искам да събудя чувството за граждански морал, разчитайки на трибуната на Вашата медия.

Живея в непосредствена близост до студентските общежития на УХТ Пловдив (бивш ВИХВП). От години насам аз и семейството ми се чувстваме подложени на тормоз от наемателите на въпросните общежития (и особено на общежитие- блок 5). 


Тормозът се изразява в ежедневен неистов шум, музика, крясъци, присъствие на неадекватни хора под влияние на алкохол или наркотици в района около жилището ни, форсиране и рисково шофиране на приходящи и изходящи от общежитията автомобили по улиците на жилищния район.

Всичките изброени от мен факти се случват по всяко време на денонощието, почти всеки ден и много от тях са в разрез с Наредбата за опазване на реда в Пловдив. 

След многократно звънене на телефон 112 и викане на полиция, от което ефектът беше нулев, бях посъветван от униформените да подам жалба. Подадох жалба във Второ РПУ, в която събрах подписи от съседи (над 20 човека). Въпреки, че от полицията казаха, че ще се опитат да направят нещо, признаха, учудващо за мен, че трудно биха могли да попречат на наемателите "студенти" да правят каквото поискат.

Разговарях също така и с отговорни хора в университета, които ми обясниха, че имало строг правилник за вътрешния ред, но явно той не се спазвал, защото портиерите на общежитията не са мотивирани да изпълняват работата си и да предотвратяват тези случки, а може би ги е страх да не се конфронтират със "студентите". 

Отново получих обещание за решение на ситуацията, но и към ден-днешен наемателите осават неконтролируеми. Изпратих и писмо лично до Ректора на Университета с копия от жалбите до МВР и предложение за среща, но до ден-днешен той не е откликнал на предложението ми.

Питам, докога безотговорно и безнаказано пияни, дрогирани и отрепки, събрани от кол и въже, ще обитават общежитията и ще оставят петно върху репутацията на пловдивските студенти? Питам, докога ще бягат от отговорност Ректорът и другите служители от УХТ. 


Пиша Ви, междувременно търсейки друго жилище за семейството си в поредната безсънна нощ. Надявам се темата да Ви интересува, защото не мога да повярвам, че няма трезвомислещи журналисти, които не повдигат този въпрос и се гнуся от мълчанието на повечето от съседите си, които се задоволяват с ниското качество на живот, мълчейки и затваряйки прозорците си с наведена глава пред отрепките.

Репортер на Plovdiv24.bg опита да се свърже с ректора на УХТ проф. д. т. н. инж. Кольо Динков. Женски глас по телефона обаче ни информира, че той желаел предварително да разбере защо го търсим. След като подробно описахме за какво точно става дума, жената (вероятно секретарка на ректора) пое ангажимент да му предаде въпросите ни и да получим становището на университета. 

По-късно все пак ни бе отговорено, че такава жалба "по установения ред при ректора не е постъпвала" и бяхме посъветвани да потърсим шефа на общежитията инж. Пиров. Очаквайте и неговата гледна точка!



Още по темата: общо новини по темата: 215
16.03.2024 »
29.02.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
04.11.2023 »
06.10.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
То във всички общежитията е така,дошли от село и го ударили на живот.До вчера пасяли овце и нижели титюн,те освен пияндета и курвета за нищо нестават(има и изключения но рядко).
-1
 
 
Държавата с най-много полицай и държавни служители на глава от населението сме ! И на тях се плащат заплати от нашите данъци, бизнеса и т.н, а те за никъв *** не ни вършат работа ! Накрай пак сам трябва да си свършиш работата. Е какъв е смисъла от всички тези държавни институции тогава ? Пречат или помага ? Аз съм за първото, защото ако ти кипнат нервите един ден и идеш да се разправяш, веднага ще дойдат ченгетата да те арестуват, защото им е по-лесно, но никой няма да си мръдне пръста да си свърши работата, за да не се стига до саморазправата.
+2
 
 
Дa кaжем че въпросния професор инженер и незнaм си още кaкъв гледa дa имa повече повече студенти a кви боклуци влизaт в общежитиятa никой не го е.е!
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+6
 
 
Този "непукист" бивш комсомолски секретар ,а сега Ректор- има този начин на работа. Нищо не разбира ,никаква отговорност не поема,единствено се интересува от своето спокойствие и удобство. Жалко за един от престижните университети в Пловдив.
+6
 
 
Вече превърналата се в банална фраза "няма държава", колега 4000, не означава, че няма граждани. Под "няма държава" се има предвид, че институциите не си вършат работата и заради това доверието към тях в момента клони към нулата, а да не кажа и че може би е под нея! Оттук се поражда и саморазправата, тъй като институциите, към които горкият човек се е обръщал не един път, както виждаме, си прехвърлят топката и не вършат никаква работа - полицията нищо не можела да направи по сигнал на 112(?!), след това ПАК нищо не можела да направи след подадена жалба(?!), до директора уж не било достигнало нищо по "надлежния ред" (ама едва ли), пък после, след като секретарката му предала за проблема, той казал (през секретарката) на жалващия да се обърне към шефа на общежитията...накрая шефът на общежитията сигурно ще прехвърли човека на така наречените "отрепки", та с тях директно да се разправя ;) Ето това е "нямане на държава"! И това, както виждаш, няма нищо общо с гражданите...защото проблемът на този човек мен лично не ме засяга, както не засяга и теб, така както и него не го засягат нашите! И по тази логика нито аз и ти ще идем "да бием" така наречените "отрепки", за да помогнем на човека, нито пък той ще дойде да ни помогне в твоите и моите междусъседски (и/или други) проблеми. То, ако така започнем да правим, хептен ще се върнем в каменната ера :) Виж, вече неговите съседи са друга работа - ако те не си мръдват пръста (при положение, че институциите, на които това им е работата, не го правят), за да се отърват от постоянните шумове и простотии, които всъщност са проблемът, то тогава наистина нямаме и граждани. Но това отново няма нищо общо с "нямането на държава"! Проблемът в случая е пълният крах на институциите, който крах поражда саморазправата, за която говориш! Да, наистина - при това стечение на обстоятелствата изглежда, че саморазправата е единственият изход и аз съм твърдо "за" нея (пак казвам - при това положение)! Скоро ще стане страшно, ако институциите не се "вземат в ръце"! Но не виждам последното как ще стане...
0
 
 
Пловдив - Европейска столица на културата. Нямам думи.
+9
 
 
Подкрепям колегата до мен! За живущите там е от жизнена необходимост да обединят усилията си, като поискат решително среща с Ректора! Също и с Началника на Второ РПУ! Иначе ако останат така нещата, дори и продажбата на жилището ще се превърне в тежък проблем за собствениците. Трябва човек да е поне малко луд да си купи там апартамент!
+15
 
 
Как може да "има държава", след като няма граждани? Държавата не е някакво абстрактно космическо тяло, което просто пада, без да изгори в атмосферата. В самото писмо е описана много добре основната причина за тези безумия - пасивността, незаинтересоваността и най-вече МАЗОХИЗМЪТ, завладял огромна част от хората. Интересно защо доста по-трудни казуси се решават много по-леко, когато има критична маса недоволни и крайни в исканията си хора. Например, ако поне 50 живущи в района проведат заедно беседа с "немотивираните портиери", неотзивчивия ректор или РПУ-то с ултиматум да решат проблема със собствени сили. Убеден съм, че решение ще се намери учудващо бързо, но се искат ВОЛЯ, КУРАЖ, ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО, а не плюене, мрънкане и сърбане на кафенца под претекст, че няма време за нищо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: