ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани категорични: Искат камери по кръстовищата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:14 / 01.02.2010Коментари (38)4851
© Plovdiv24.bg
Пловдивчани категорично заявяват, че искат по кръстовищата в града да бъдат поставени камери за наблюдение. В анкета на страниците на Plovdiv24.bg, в която взеха участие над 4000 души, 85% от гласувалите заявяват, че искат да има монтирани камери по ключовите кръстовища, като така ще се намалят катастрофите и нарушенията. Едва 11% са против въвеждането на системата за заснемане на инциденти с пътния трафик, като заявяват, че не искат никой да ги снима. Останалите 4% от анкетираните нямат мнение по въпроса. Система за заснемане на нарушенията по кръстовищата вече функционира успешно в други градове на страната.


Още по темата: общо новини по темата: 11
10.03.2012 »
21.02.2011 »
02.08.2010 »
16.06.2010 »
14.03.2010 »
05.01.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Съгласен съм с Христо Петров, но тези общинари се избират пак от нас плебеите и пак ще дойде време за избори. Тогава вместо да си говорим по кръчми и по капанчета, правейки трапезни революции, можем да си отворим очите и ушите и да мислим, не кой син, червен или жълт или кой Гербер, лале или магарешки трън, а да преценяваме на кого да доверим гласа си по това кой има най-реални и перспективни решения за общината и района. До сега, аз поне, не съм видял все още да има някой с ясно бизнес-управленско виждане по въпроси как ефективно и в дългосрочен план да се привлекат свежи пари от бизнес проекти , работещи фирми и създаване на бизнес климат. Пловдив е не по-малко от София и има не по-малко възможностти, но пак трябва виждане и мислене както от ме, теб и всеки друг, и просто всичко да си има равила и норми а не да е "разграден двор"
+2
 
 
На всеки проблем има и решение, а решенията се вземат пак от нас БЪЛГАРИТЕ С МАНТАЛИТЕТА. За да се оправят нещата, просто ние самите трябва да си го осъзнаем и да го наложим като стандарт и изискване. Мислене, работа и дисциплина са ключовите моменти за да се оправят нещата, и разбира се безкомпромисно отношение към уличните террористи , наричани шофьори
+1
 
 
не камери, ами камера и полицейска кола да има докато в българия действа системата " ти на мен,аз на теб", рушветите и думичката " мой човек" нищо няма да ни спаси от идиотите зад волана. това ще са само пари хвърлени на вятъра.истината е в културата на движението, за която не сме дорасли изобщо.манталитета ни е пещерен и не можем да надскочим нивото си. ако поне държавата вземаше адекватни мерки щях да имам някаква надежда , че след 50 години и ние ще заприличаме на европейците по отношение културата на движение.за съжаление не е така и затова съм абсолютен скептик по отношение на тия камери.ще е ден до пладне инициатива , някой ще "усвои "общинските пари и до два- три месеца без съответната подръжка всичко ще потъне в забрава.да не говоря каква архаична структура е кат, на нея може да съперници по бавна реакция и прахосничество само община пловдив.съберете ги тия две структури и си представете симбиозата...охлюв върху костенурка.мен ако питате да сложат някакви имитации на камери поне пари на вятъра да не харчат. дървени или тенекиени колкото да лъжатбалъците с тях.
+1
 
 
Интересно ми е как всички във форума и на улицата мрънкат че все нещо е криво и все нещо не е както трябва и че ВСЕ МАНТАЛИТЕТА НА БЪЛГАРИНА Е ВИНОВЕН, а странно как никои не се замисля че този БЪЛГАРИН, всъщност е всеки един от нас, аз, ти, той и тя, и всички ние сме тези БЪЛГАРИ. Така че за да се промени този МАНТАЛИТЕТ НА БЪЛГАРИНА, помислете какво всеки един отнас, БЪЛГАРИТЕ, задължително трябва да промени в себе си и кой най-добре може да ни го промени, ние самите или някой друг.
+1
 
 
С камери или без камери, с ченгета или без ченгета по кръстовищата, нищо няма да се промени. Проблема на българина, в манталитета. Дивият селски цървул винаги си остава такъв. Ако някой успее там да промени нещо, ще успее! За съжаление сме най-дивите неандерталци в Европа!
+4
 
 
Не само на кръстовища, на всяко крайпътно дърво да сложат камери, културата на движение няма да се промени лесно. Всеки средностатистически индивид, сявайки зад волана, започва да се изживява като недосегаем за всякакви беди и да избива комплексите си. За него няма правила и закони. Той е велик! Колкото е по-мощна и по-снобска колата, толкова по-безотговорен дебил я кара.
+2
 
 
Да сложат и на пешеходните светофари ,защото там са още по необходими.
0
 
 
стига сте мрънкали за тези камери ,дано да ги сложат та да има култура по пътищата, а защо като отидете в европеиска държава спазвате правилата за движение а ,защото има камерии ,защо там не нарушавате
0
 
 
Във всяка една нормална и цивилизована страна има камери по кръстовищата, също и по магистралите. В Англия дори и в нашето село имаше камера на двата светофара на главната улица в село. А тук- големи градове и само на няколко места камери, след това с дни се разправят кой виновният- смяяяяях, смяяяяях! Дано това с камерите се осъществи на ВСИчКИ светофари!
+1
 
 
Да предположим, че така нареченото видеонаблюдение в Пловдив се изгради с цел да се контролитат наршителите на закона за движение по пътищата, а не за да може да се гледа кой къде и с кого ходи по поръчка на този който си плаща (както е във Варна) . Кой ще контролира идиотите самоубийци или така наречените "пешеходци"? Какво ще стане когато камерата заснеме един пешеходец пренимаващ на червен сигнал и едни автомобил минаващ също на червено - едва ли ще получат еднакви санкции, но и двамата са участници на движението в града. Пешеходците пресичат без да се съобразяват с цвета на сфетофара, ако въобще пресичат на места на, които има светофари или пешеходни пътеки т.е свикнали са да минават когато им скимне и където им е удобно. Ходят по пътното платно, в резултат на което автомобилите успешно превземат тротоарите (където ги има). Айде сега някой да ми развие тезата, че пешеходците са потърпевши винаги когато са на улицата. Разберете, че камерите не са за да ви пращат честитки по пощата от КАТ, когато сте се направили на велики (КАТ може да ползват, според милоста на собственика, възможмностите на системата) но идеята за контрол на трафика е само за пред лековените елементи на обществото. Да ви казвам ли защо във Варна и София има камери (не от вчера), а в Пловдив все още няма? Ами няма толкова засегнати интереси все пак в Пловдив престъпноста е от селски тип т.е. е на кокушкарско ниво и няма нужда от по-строг контрол ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: