ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани искат нови автобуси с климатици, недоволни са от спирките
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:55 / 06.06.2010Коментари (37)6544
© Plovdiv24.bg
99% процента от пловдивчани са недоволни от състоянието на спирките, 97% искат в автобусите да има климатици, а 96% - и рейсовете, и тролеите да не са по-стари от 10 години.

Това са най-категоричните отговори на 20-те въпроса в анкетата на общината сред пловдивчани какъв градски транспорт искат, публикувана и в Plovdiv24.bg, чиито читатели за пореден път проявиха гражданската си активност. Повече от месец вървя допитването, анкетни карти раздаваха и районните кметства, и превозвачите.

79% от читателите например искат да се разкрият нови линии, а 57% смятат, че има излишни, които трябва да се закрият. 52% са против премахването на маршрутките от транспортната схема, но 51% искат промени в техните линии, а само 17% са доволни от техническото им състояние.

Едва 26% харесват графика на градския транспорт, а само 11% искат той да се разреди. 43% желаят увеличаване на тролейбусните линии, доволните от културата на обслужване не надхвърлят 26%.

85% смятат, че броят на спирките е достатъчен, а 55% са против лятното увеличаване от 15 до 20% на интервала между автобусите.

Резултатите от анкетата ще бъдат обобщени и анализирани от общинските специалисти, за да намерят отражение при актуализацията на транспортната схема.      







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най-лошото е да имаш 30-40 автобуса с климатици, а накрая на месеца да си глобяваш водачите с минимум по 300лв за преразход гориво! Ами и аз да работя за 600лв и да ми вземат половината, и аз няма да пускам климатика! Конкретно изпростелите шофьори, които застрашават живота на пътниците по улиците, макар и рядко, има кой да им налага санкции, дали ефект за 3-4 дни, максимум седмица и въпросният водач бе "културен" на пътя. Мечтата на почти всеки шофьор е да се премине към безкондукторно таксуване. От повечето кондукторки произтичат само и единствено ......... истории и интриги. Дано скоро догоним София по това отношение!
+2
 
 
Писна ми да се возя в консерви,взривете ги тия ламарини,хората си чистят боклуците ние хлебарките ги купуваме за без пари
+4
 
 
Аз лично съм доволна само от ''ХебросБус''! А и неслучайно те купиха някои от линиите на Дапа! Колкото до баба Мери и баба Грация (22,20,1,66), кажете, как може тези двете бабички 1 лев да не вложат, а Хеброс да могат да инвестират???? Много зле, ама многооооо, а лятото трябва да има ГТ до 23 ч, задължително! Може да не е през 10 мин, но да е най-много през 15-20 мин и задължително до 23 ч, след това да захващат маршрутките през 15 минути до 1-2 часа. А за по-глезените си има таксита... Айде, със здраве!
+1
 
 
Общо състоянието на градския транспорт (ГТ) в Пловдив е лошо. Не съм доволна от услугата, която ми се предлага. Климатиците са хубаво нещо, но не това е най-същественото. Накратко ще споделя моето мнение, на човек редовно ползващ ГТ. 1.Липсва транспорт след 10 часа. Стоиш и се чудиш ще дойде ли нещо или не.Рядкост е и маршрутка в този часови интервал. Защо ГТ абдикира по това време? Прилича ми да съглашение с таксиметровите фирми. Нямаш друг избор освен да се качиш на такси или да ходиш пеша. Трудно ли е да има автобусни линии или маршрутки, които да се движат и през ноща? 2. Крайно време е да се премахнат контрольорите от ГТ и да се въведе единна система за контрол на карти и билети. Какво е това качваш се и някаква жена или мъж се бута между хората да им вземе парите. Отвратително е. 3.Липсва каквато и да е информация за маршрут на линиите и РАЗПИСАНИЕ. Информация отникъде никаква. Да му мислят чужденци или гости от друг град. Пак се информираме от уста на уста. А е елементарно на всяка спирка да се постави информация. 4. ХИГИЕНА ... и изцяло нови автобуси с климатици да внесем, ако не се поддържат и няма елементарна хигиена, всичко отива по дяволите.
+1
 
 
Категорично против съм лятното разписание на автобусите. И без това някои от линиите са нередовни. Що се касае до климатиците - трябва да ги има. Но, като начало, следва да се отбележи абсолютно трагичното състояние на автобусите, които се движат по линии №6, №66, №1 - стари, миризливи, шумни, бавни и всичко друго, за което се сетите. Тъй като редовно ползвам автобуси с линия 6, отговорно мога да заявя, че не отговарят на никакви стандарти и се питам, кой точно прикрива това? Нима няма контролен орган, който да следи за спазването на условията, които са били обявени още в конкурса за линия? Трябва ли аз, като ползвател, да водя статистика за авариите, които са ежедневие - паднали задни стъкла, нередовни спирачки, аварии в охлаждането, неизправни врати и т.н. Друг е въпросът за качеството на обслужване. Шофьорите на вече цитираната линия №6 карат като автомобилни състезатели, особено в отсечката Смирненски - Прослав по "Пещерско шосе", пропускат спирки, не спазват разписания. За климатик в тези автобуси не може да се говори. И, като се има предвид от кое малцинство са голяма част от пътниците в тези автобуси, можете да се досетите за букета от миризми, който се носи из тях. Да не говорим, че голяма част от кондукторите също не са чували за лична хигиена. Изобщо, проблемите в ГТ траспорт са твърде много и едва ли могат да се решат с една мижава анкета. Просто чиновниците, които отговарят за него, трябва да вършат работата си.
-2
 
 
Чудно София, Варна, и Бургас като имат 10-ти автобуса с климатици, защо не ревът, а ние в Пловдив вечно ревем, тук нито сме единни, нито мислим за другите, да не мислите, че Шофьори и кондуктори, не искат също климатик, искат, за да работят в по-добри условия, но уви, горчивата истина, че сичко отива в джоба на Батаклиев, защотото видишли имал тролей, пълни измислици, да го махнем тоя Батак и сичко ще е 6. И общината да започне да плаща по 1 милион на месец на превозвачите, а не както сега по 200 хиляди, и няма повече да ревете.
+7
 
 
Естествено,че трябва да има климатик. Тези рейсове фабрично са предвидени да работят с климатик,но като всичко останало и те се побългариха.Лятото аз предпочитам да се предвиждам пеша или с велосипед вместо да се печа на грил във въпросният градски транспорт.Хубаво е този транспорт да не се превръща в колхозническа каруца и както каза колегата преди мен да мирише на грусни миризми.
+12
 
 
Миризмата в автобусите изкъртва. Не ми трябва климатик, като и без това вътре мирише на праз,лук и др. Самите автобуси са мръсни, гнусни и миризливи. Поне малко да се отварят тия прозорци да се проветрява. За музиката няма да говоря. Любимото ми е да си чакам в 7:30 автобуса и да чуя някоя мазна чалгия още преди да съм се качила вътре. Първо чувам чалгата, после виждам автобуса..
егати новия облик-мн.е мрачен
на 06.06.2010 г.
+11
 
 
Аз анкетна карта в автобус,тролейбус,на спирка не съм видял!Добре,че съществува интернет,иначе за половината анкети няма и да разбера!
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Поскъпване на хранителните продукти
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Правят чисто нова улица в Пловдив до меката на шопинга
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: