ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани: Господа управляващи, готови ли сте да посрещнете всички живущи в "синя зона" под прозорците си?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:04 / 28.12.2022Коментари (4)10728
© Plovdiv24.bg
Внимание, пловдивчани, готви се поредната подигравка с вас! Така читатели на Plovdiv24.bg започват сигнала си до медията ни:

"Здравейте, уважаема редакция,

Благодарение на Вашите публикувани материали успяхме да се преборим с нахалството и арогантността на псевдоинвалидите, а именно:

На 25.11.20 г. публикувахте материал "Андрешко си мисли, че прецаква системата“.

На 13.02.2021 г. публикувахте втори материал "Кой допусна синя зона да се превръща в безплатен паркинг?".

На 26.09.2021 г. публикувахте трети материал "Ето я наглостта на псевдо инвалидите! Задавам два неудобни въпроса на кмета!“.

На 13.02.22 г. публикувахте четвърти материал "Гледайте как се паркира безплатно в Пловдив! Това е цинизъм! Докога?“.

Вследствие на материалите служителите на "синя зона" се активизираха и започнаха да заскобяват нарушителите. Само за една седмица всички редовни "инвалиди“ изчезнаха и имаше достатъчно места за паркиране. Разбира се, както всичко в България, всяко чудо е за три дни. Към днешна дата служителите отново я карат по стария ред и зоната е пълна с такива паркиращи отново. Служителите се оправдават с очакването на новата наредба, макар че старата е ясна, че паркирането е безплатно само до три часа и то на място, обозначено със знак.

Към днешна дата равносметката е такава:

-  Псевдоинвалидите си спират по цял ден, където искат, без да плащат;

-  Живущите ги одраха, като им направиха пропуските за "синя зона" от 60 лв. на 150 лв.

- За сметка на горното, директорът на "синя зона" се поглези със скъп служебен автомобил.

Винаги когато мислиш, че по-зле не може да стане, администрацията ти подготвя изненада и те убеждава в обратното. Пловдивчани, покрай празниците общината се готви да гласува поредното безумие, което на практика ще сложи край на възможността живущите да паркират в съответната "синя зона", в която живеят и за която имат издаден платен пропуск.

Готвят се да гласуват текст, в който да приемат, че издаденият и платен пропуск важи само за конкретна улица, а не за съответната "синя зона". Това е безобразие, тъй като дори в момента се обикаля по половин час, за да изчакаш някой да тръгне за да спреш и е абсолютно невъзможно да паркираш единствено на улицата по административен адрес.

На второ място, как ще се спира само на тази улица, като за редица улици издадените пропуски номинално, са повече от броя на очертаните паркоместа. Т.е. още изначално е невъзможно да спреш само там. Отделно има главни улици, по които потокът е огромен и желаещите да паркират на него са много повече, отколкото на други по-глухи улици.

За пример давам улица "Опълченска“, която излиза до Главната. Нека някой представител на "синя зона" да излезе и обясни на живущите там как ще стане това да могат да паркират само там. Нека обяснят: някой направи ли проучване, как тази промяна ще се отрази на живущите, направи ли замерване на натовареността на различните улици, какво е положителното въздействие на тази законова промяна, с какво това ще подобри качеството на услугата.

Това са задължителни реквизити  при промяна на едно законодателство и при въвеждането на един нов ред. И понеже нищо от това не е направено, идва поредният "пробив под Водната палата“. Отново се задава нескопосано решение и извращение на гърба на пловдивчани. Докога??? Още помним, какво се случи с ул. "Данаил Николаев", днес е зона, утре не защото живущите не желаели. Еми при това положение аз не виждам как някой ще желае "синя зона", като зона няма.  

Защо ще се плаща такава огромна такса от 150 лв. за нещо, което по никакъв начин не може да ползваш. 150 лв. е данъкът и таксата смет за един среден двустаен апартамент. А "синя зона" иска същата такса за нищо. Ще те карат да плащаш по два лева на час, ако си спрял на перпендикулярната улица на твоя дом. Нали затова се казва зона, нали затова нашите домове са в съответна зона, за която плащаме различни по методология данъци.

Това нещо приеме ли се така, управляващите нека бъдат готови за сериозни протести и действия. С този текст практически премахват паркирането на живущи в зоната срещу годишен абонамент.

Господа управляващи, готови ли сте да посрещнете всички живущи в "синя зона" под прозорците си? Изборите наближават, едва ли! Не правете поредния гаф и не се подигравайте с пловдивчани".


Още по темата: общо новини по темата: 262
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
15.08.2023 »
29.06.2023 »
27.06.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Писах го под друга статия, ще го пиша и тук!!! Стига сте дрънкали !!! БЛОКАЖ НА СТОЧНА ГАРА ИЛИ НА ЧИФТЕ БАНЯ!!! _------- ЦЕНТЪРЪТ И ШИРОКИЯ ЦЕНТЪР ЗАТВОРЕН ЗА КОЛИ И ЗА ВЪНШНО ПАРКИРАНЕ!!! СТРОЕЖ НА НОВИ КООПЕРАЦИИ ЗАБРАНЕН!!! И Т.Н. И Т.Н.
+3
 
 
Управляващите не правят разлика между зона и адрес на собственика на автомобила. Живущите на булевард Руски дори нямат право да заплатят за синя зона, защото булевардът НЕ Е,а прилежащите улици не съвпадат с адресната им регистрация. Те просто НЯМАТ право на паркиране в близост до дома си! Абсурдите не свършват!
+2
 
 
Този гн се преборил с псевдоинвалидите, но явно се пребори и с истинските , такива...сакати и трудно подвижни хора се видяха също в чудо , че не могат, да си свършат никаква работа по институциите, които са в центъра...почти всяка къща , има магазин там , ами направете си гаражи...ако не ти изнася , продаваш и се местиш...
0
 
 
Правят сини,зелени зони и си прибират парите на живеещите там.На други места превърнаха градинки в паркинги .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: