ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив пред блокада, "Трай, бабо, за хубост" - тешат от управата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:42 / 14.09.2009Коментари (15)7970
© Plovdiv24.bg
Затварят северното платно на бул. "България" още в петък, след изтегляне на трафика, знаците ще бъдат предварително поставени. Започва реконструкцията на участъка от "Васил Априлов" до колелото на Панаира, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ще се работи без почивни дни, за да стигнем до колелото за два-два месеца и половина", съобщи заместник-кметът по реда и сигурността Руси Панчев.

С ремонтите на подземната инфраструктура ще започнат веднага от "Драгиев и ко". Петнайсет-двайсет дни по-късно ще се включат специалистите по пътната настилка. Тъкмо ще им се е отворило поле за работа, а и ще са минали сроковете за обжалване на резултатите от състоялия се конкурс за изпълнител. Вече е обявена фирмата-победител - "Пътинженеринг", предложената оферта е толкова желязно-добра, че директорът на капиталното строителство инж. Тошо Пашов не очаква някой да я оспорва и да се протакат нещата.

Ще се работи отсечка по отсечка до пълното й завършване. Няма да се разкопава всичко наведнъж. Първият етап е от "Васил Априлов" до "Победа". Такава организация ще бъде направена, че кръстовището да не бъде затваряно за повече от ден-два. Вторият етап ще е до ул. "Васил Левски". Там се очаква сериозен проблем с предвижването на гражданите. Отсега ще започнат преговори с "Мостстрой" след есенния панаир да се отвори бул. "Марица-север" поне за леки автомобили. 

"Три месеца и половина е оферираният от "Пътинженеринг" срок за изпълнение. Предупредих ги, че в 7 часа сутринта ще съм на обекта и ще го напускам в 19 вечерта, ще контролирам по график ли върви работата. Разбира се, много зависи и от метеорологичните условия. Трябва да се спазва технологията, всичко да е качествено - без компромиси за сметка на бързането, за да не потънат 8-те милиона в тинята", обясни инж. Пашов.

Движението от северното платно на "България", както Plovdiv24.bg вече съобщи, ще бъде пренасочено по бул. "Дунав". Вече са разлепени предупредителни стикери по автомобилите, предстои от "Градини и паркове" да поорежат клоните на дърветата, което досега е било невъзможно поради почти плътно паркиралите коли.

Умува се над варианти едното платно на бул. "България", което не се използва, да стане двупосочно само за автобусите от градския транспорт. Но засега това е само резерва, защото на градската управа много не й се вярва, че  и други автомобили няма да се възползват от трасето.

Окончателният вариант за временната организация за движение на масовия градски транспорт ще е ясен в четвъртък. 

"Строителите искаха да се затвори целият булевард, да разгърнат сили и да свършат бързо. Но трябва да мислим и за гражданите. На този етап ще се променят маршрутите на автобусите 4, 16 и 99. В едната посока - по платното, което не се ремонтира, няма да има промяна. В другата посока ще се минава по "Дунав", "Победа", "Васил Априлов" и "Цар Борис III Обединител". Ще се стараем да бъде максимално удобно за хората, а спирките ще обхванат всички участъци", даде подробности директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" Никола Янакиев.

"До нова година по булеварда ще има нов водопровод, по-чиста вода, ново шосе. С отварянето на бул. "Руски", "Победа" и новия мост на "Герджика" ще имаме и много по-добри комуникации", изброи няколко причини, поради които пловдивчани трябва да проявят търпение спрямо временните неудобства, Руси Панчев.



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 181
04.10.2021 »
12.10.2019 »
16.11.2016 »
19.07.2016 »
14.03.2016 »
08.03.2016 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 14.09.2009 г.
0
 
 
По-долу прочетох нещо за асфалтиране на нови улици.Свидетел съм на асфалтиране на улици и пътища,които има-няма 4-5 години са били преасфалтирани или построени нови!Всичко това се прави нощно време,за да не се притесняват хората!Освен това има и табели,с които изпълнителите молят за извинение заради причинените неудобства!Не минават повече от 2-3 дни и маркировката се възстановява!Освен това наблюденията ми са -при построяването на ново пътно съоръжение се отнема земна маса около 1 метър дълбочина и след се полага баластра,която се балира на всеки 25 см.Полагат се поне 3 слоя асфалт,всеки от които е 8см!Не минават и 5 години и се полага отново нов слой асфалт!И това е Испания,не е Франция или Германия!Предполагам,че някой пооткрадва нещо,но общо взето остават блага за ползване от хората!
0
 
 
сега ще стане истинското предизвикателство,не умирай трудно ,а умри в задръстването:)
+2
 
 
ухаа,густо,на печелившите чстито,на останалите успех
+1
 
 
хубаво ама дано да не вали сняг защото се очертава да приключат работа към декември/януари
0
 
 
да затварят наред, че вече от дупки не се трае!
+1
 
 
Ако булевардите се поддържат и се правят качествено, няма да има нужда от цялостно преасвалтиране на няколко години. Но понеже след като направят нещо го оставят на самотек, докато не стане дупка, до дупка се налага сега да се парализира всичко
+3
 
 
Ако искаш хубави улици ще изтърпиш няколко месеца. Факт!
0
 
 
Ако искаш плачи,не ми пука важното е,че най-накрая ще имаме хубави булеварди без дупки и бабуни !! Много точно са казали хората "Трай, бабо, за хубост" вие какво искате да дойде пепеляшка с вължебната пръчка и всичко да оправи за 1 ден и то докато спите вечерта и пак някой сигурно ще се намери да мрънка.Аз и аз съм обикновен гражданин като вас но трябва да се прояви търпение
Никога не се бори с прасе-и двамата ще се окаляте,но на него ще му хареса!
на 14.09.2009 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори 2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: