ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив на път да загуби 80 милиона евро за "Красива Марица"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 21.11.2009Коментари (20)7397
© Plovdiv24.bg
80-те милиона евро от европейската програма "Джесика", които пловдивският бизнес спечели с концепцията си за "Красива Марица", могат да бъдат безвъзвратно изгубени заради безхаберието на Общинския съвет, предупреди предприемачът инж. Димитър Язов, член на Бизнес-експертния съвет /БЕС/. 

Още през март предложиха на общината да направят публично-частво партньорство чрез смесено акционерно дружество "Красива Марица - Пловдив" АД, в което тя да притежава 25% от акциите. На 9 април председателят Илко Илиев дори свика специална пресконференция, на която официално заяви, че още на следващата общинска сесия ще внесе предложението.

Междувременно бе направен конкурс сред млади архитекти за най-добър идеен проект "Красива Марица - новото лице на Пловдив". Няколко от идеите бяха откупени от БЕС и подложени на обществено обсъждане. 80-те милиона от "Джесика" са безвъзмездни, те ще отидат изцяло за реката, други 70 милиона евро - за инфраструктурата около нея и нови мостове,  бизнесмените ще търсят по други пътеки.

"Не стане ли публично-частното партньорство до края на годината, губим и тези пари. Стане ли, от "Джесика" ни възлагат и финансират работното проектиране. Не зная защо се мотаят. Ревнуват, че не е тяхна идеята ли? Колко проекта са направили те? Казали сме им, че общината няма да даде и една стотинка. Обещание, и после - мълчание", коментира инж. Язов пред Plovdiv24.bg.

Оказа се, че до ден днешен Илко Илиев не е внесъл предложението дори по комисиите в местния парламент. В разговори със съветниците разбрал, че няма консенсус по въпроса. /Съветниците са толкова наплашени от публично-частното партньорство с Георги Гергов, заради което предшествениците им си навлякоха пловдивския гняв, че предпочитат да не залитат в опасни територии - б.а./

"Трябва предварително да има консенсус, а не предложението да влезе на сесия и да стане скандал. Наскоро отново сондирах мнение с колегите и усетих по-голяма склонност да го гласуват. Готов съм да го внеса. Мисля, че е реално да мине до Нова година", обеща председателят пред нашия репортер.  


Още по темата: общо новини по темата: 18
06.02.2012 »
30.01.2012 »
08.11.2011 »
12.11.2010 »
15.06.2010 »
05.06.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ЯВНО НЕ МОГАТ ДА РАЗДЕЛЯТ ПАРИТЕ,ИЛИ АЗ НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ДОБРЕ,ВАЖНО Е ВУТЕ ДА Е ЗЛЕ,НО ТУК СЕ КАСАЕ ЗА НАЙ-КРСИВИЯТ ГРАД В СТРАНАТА НИ,А ЗА ДЖОБОВЕТЕ НА УПРАВНИЦИТЕ МОЖЕ ДА ПОМИСЛИМ,КАТО СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА,НО НАЙ-НАПРЕД ,ВСИЧКО НА ПОКАЗ,СИРЕЧ-ПРОЗРАЧНОСТ.НУЖНИ СА ДЕЛА ,НЕ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ,АКО НЕ МОГАТ ,БОЙКО ЩЕ ГИ СМЕНИ,А НИЕ ЩЕ ПОМОГНЕМ.
0
 
 
Хаиде де даите ден и час КОГА. ПОНЕ РЕГИСТРИРАНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ ОТ САИТА В ГРАДА ДА СЕ СЪБЕРЕМ ПРЕД ОБ6ТИНАТА 6ТЕ БЪДЕ ФУРОР ЗА "СЕЛСКИЪ БЕГ" /ГЛАФУР4О/ а не сме малко ,,,,,, близо 4000 хиляди.УСПЕХ ?????
0
 
 
Ако Георги Гергов е замесен в този план общината е злъжна веднага да откаже каквито и да са пазарлъци с него.Този олигарх едва ли не ще ни накара да му плащаме данък въздух.Както е тръгнало ще изкупи цял Пловдив.
0
 
 
Ще съм благодарен, а мисля че и не само аз, ако в близките дни вие журналистите потърсите и друта страна на проблема и ни информирате. И ако наистина се оформя поредният акт на мизантропия на нашите управници към нас граждани и града ни, аз предлагам на будните пловдивчани да организираме идейна стратегия и протест.
+1
 
 
обещаните пари за боклука къде са...Аз съм твърдо зад идеята когато пристигнат боклуците на СОФИЯ в Пловдив (разбрах че пак ще има) да спрем разтоварването.Мисля ,че е крайно време да се направи някаква организация
0
 
 
Реката трябва да с почисти, да се орежат дърветата и толкова и това може да стане, като не са необходими някакви безумни бюджети, за каквито говорят алчните продажни мекерета от общината!!Това трябваше отдавна да е направено- Минков??! В тази история обаче с "дружество "Красива Марица" прозират нечисти интереси от страна на въпросния бизнесмен дето много искал да стане 75 % ористник-да решава човека каква да е съдбата на реката и околното пространство ! Ето например утре ако реши човека може да къса билетчета за преминаване от Мараша в Каршака и обратно! Или да направи още един мост-"влак"!?НЕ благодарим! Не желаем кичозни атрибути по реката, не желаем и алчни бизнесмени да я притежават! Искаме само Марица да се почиства от време на време, а това е задължение на общината, поредното което не изпълняват.
+2
 
 
Аман, нещо ще се случи ли нормално в тоя хубав град или само ще се гаврят боклуците?! Някой да има идеи? Защото иначе само си пишем и им сърбаме мръсната попара... вече се давя...
0
 
 
кво и е на реката бе телета,да продадем и нея като панаира ли и язов и гергов да си ходят у дома на село белким върнат съселяните си у дома
+1
 
 
Да ходят Донли Воден да управляват тези въшкари и бъхльовци и льольовци, направиха градът ни на нищо, да ги изпуснат и тези средства и ако никой пак не предприеме нищо ДА ГИ ИЗКАРАМЕ НАСИЛА ОТ ОБЩИНАТА И ТЕ СЪС ЛИЧНИ СРЕДСТВА ДА ВЪВЕДАТ РЕКАТА ВЪВ ПРИЛИЧЕН ВИД !!!!
+2
 
 
Незня дали има интриги и кой иска да се възползва ако ги има, но това да бъдат захвърлени 80 милиона евро просто от безхаберие, в момент когато града се нуждае от развитие, в момент на криза когато наличните пари не са достатъчни, не е просто пропуск на шанс (златен), това е загуба. Това не е липса на желание за осигоряване по-добри условия на живот за нас Пловдивчани, това е директно ни ощетяване като общество, убида и геноцид над нормалното ни гражданско съществуване. И ако този проект върви към забвение, невиждам как някой от момента действащите политици и администрация може да продължи да бъде в управлението на Пловдив, даже как може да остане в градани. Единственото място в Пловдив, в което заслужават да прибивават тези хора е пловдивски затвор и лудница, незаслужават дори място в пловдивските гробища.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: