ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив изпуска 6 млн. лв. от ЕС за Стария град
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:00 / 19.03.2011Коментари (81)9830
© Plovdiv24.bg
Пловдив е изтървал 6 млн. лв. от Европейския съюз (ЕС) за Стария град, каза за Plovdiv24.bg, областният управител Иван Тотев.

"Аз съм съкрушен от това нещо. Аз все още не мога да се осъзная, защото за мен, ако това нещо другатa седмица ще продължим да коментираме темата, вече се финализира. Все още имам някаква искрица надежда, че може и да не е така. Но при разговорите ми днес с Томислав Дончев и с зам.-министър Чобанов, нещата вървят в посока, че проектът няма да бъде изобщо подложен на разглеждане, заради това закънение. Искам само да припомня, че държава увеличи срока за подава не на оферти с приблизително два месеца. И най-меко тук мога да кажа пълна некадърност и незаинтересованост на кмета Атанасов и Община Пловдив. 6 млн. от общинския бюджет за Стария град е сума, която никога не сме си позволявали и в следващите години няма да можем да с позволим. И да пропуснеш да кандидатстваш за такъв проект, да оставиш съдбата и форсмажорни обстоятелства да определят дали ще подадеш документи или не. Просто това е безумие." Така кометира Тотев,  внесения със закънение от 20 минути в МРРБ  проект за туристическите атракции, известен като "Небеттепе".

"Това е пълно безумие и кметът Славчо Атанасов трябва да излезе пред пловдивчани и да се извини, да поеме отговорност", допълни Тотев.  

"Това е оперативна програма, която е под постоянния мониторинг на Европейската комисия (ЕК) и там всичко е публично. Когато входираш документи и в същия момент излизат на уебсайта на управляващия орган и никакъв начин няма за реагиране.", обясни още областния.  


Още по темата: общо новини по темата: 57
27.06.2017 »
22.06.2017 »
26.04.2017 »
12.12.2016 »
12.12.2016 »
10.08.2016 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Наистина е непростимо и които е виновен за това бесумие трябва да си понесе отговорността!! Не е възможно да не успееш навреме, след като сроковете се знаят още при стартиране на процедурата. И се оправдават с това, че ги забавили в Областна администрация-чакали подпис. Защо не чакаха предния ден или по-предишния? Нямат никакво право да стоварват вина за собственото си безхаберие на друг!!!! Става /в сушност ставало е, защото вече нищо не може да стане/ въпрос за проект с национално, а не само с местно значение. Изпусната е една възможност Пловдив отново да заеме полагащото му се място, като културен И туристически център. Срам, срам за целия екип на Община Пловдив и жалко за нас!!!
+3
 
 
Аз съм много благ и възпитан човек. Когато още преди години започнах най-невъздържано да наричам пловдивския кмет - първокласен тъпак, а администрацията - малоумна, изневерих на себе си, на стила си на общуване и отношение към някакви човешки същества въобще. Сигурно всички са смятали, че прекалявам. Искам да ги чуя тези хора сега. Имало е нощи, когато не съм можел да заспя дълго време, изнервен от безсилието да наблюдавам, без да мога да направя нещо, невероятната съвкупност от МАЛОУМИЕ, МЪРЗЕЛ, НЕКАДЪРНОСТ, АЛЧНОСТ, ЕДВАМ ПРИКРИТИ ПРЕСТЪПНИ НАМЕРЕНИЯ И ДЕЙСТВИЯ, НАГЛОСТ, ИДИОТИЗЪМ, ПРОСТОТИЯ, СЕЛЯНДУРЩИНА, БАЛКАНСКА ДИВОТИЯ, които струят на талази от Община Пловдив. Такива са му кадрите на Главния Кадър, той самия е от същия дол дренка, сега за утеха ще ни побратими с някой град в Аржентина.
+1
 
 
По принцип това с неусвояването на средства по програми от ЕС си е най големия минус на кмета и екипа му. Само с лаладжийство и безмислени лозунги не става Славчо.
+1
 
 
Не не се разбраха кой да ги "усвои"...та затуй.
0
 
 
безобразие..., просто нямам думи за подобно нехайство и неотговорност!
+1
 
 
И какво сега Тотев закършил ръце? Или май ги потрива как заради провала на досегашната управа и на есен с песен...Айде няма нужда ако някой иска да направи нещо за града да го направи, а не да се вайка колко лоши и некадърен бил тоя или оня. Те хората сами могат да преценят кой какъв е, по делата им. Важи и за Славчо и за Тотев.
0
 
 
странно ми е малко,славчо и сие,че са некадърни, некадърни са,ама г-н Тотев като областен управител се питам каква му е работата,освен да играе ролята на ''доброто ни герберско кученце'' в Пловдив,и защо като толкова му е болно за Стария град не почна да вие когато още може нещо да се промени,а не след дъжд качулка
+4
 
 
Айдееееее , почнаха се компроматните войни. До вчера от държавните мъже никой не беше чувал за Пловдив. Докато за два дена 12 млн лева за зала се намериха и 6 млн. за стария град. А СМЕ БИЛИ В КРИЗА И ПАРИ НЯМАЛО. Май държавните мъже само ни баламосват. Да ми обясни някой как толкова бързо се намериха и проекти и пари за града. НЕЩО МИ НАМИРИСВА- Ама какво се учудвам, идат ИЗБОРИ. И нашият град май е апититна хапка за ГЕРБ.
+9
 
 
Да, така е ...имам поглед над нещата отвътре и се подписвам с двете ръце,че това управление на Пловдив е безкрайно некадърно и несъстоятелно ! Лицето Гогова е ПРЯКО отговорно за този скандален случай, но понеже същото е крайно неморално и деформирано , не очаквам да поеме отговорност..Тя определено не обича да носи отговорност....Подобно на некадърниците от Дирекция "Европейски политики" в Община Пловдив....Повръща ми се от такива пишман-управници , честно
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бойни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: