ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пак неразбории с автобус на масовия градски транспорт в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:55 / 30.11.2013Коментари (31)12641
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
За поредна неразбория в масовия градски транспорт на Пловдив пише наш читател. Вижте писмото, получено на редакционната поща на Plovdiv24.bg, което публикуваме без редакторска намеса. Надяваме се отговорни служители на фирмата-превозвач да се самосезират за случая.

Здравейте, пише Ви един крайно разочарован и недоволен млад гражданин, студент-магистър от град Пловдив. Молбата ми е да публикувате това писмо, за да може случилото се да достигне до възможно най-голям брой хора. Нека всеки знае, ако вече не се е сблъскал с горчивата реалност, какво се случва в градския транспорт на Пловдив. Случи си следното:

На 11.11.2013 (понеделник) в 20:25 часа чаках както обикновено след работа автобус номер 36 на спирката срещу бензиностанция "Шел" - Мария Луиза. След като видях приближаващия ме автобус, заедно с още един човек на спирката, отидох на ръба на тротоара, готов да се кача. В този момент обаче видях как рейсът няма никакво намерение да отклони и спре и продължава да се движи в средна лента. Слязох на платното и ръкомахайки на шофьора, успях да привлека вниманието му, при което рейсът с регистрация РВ 5860 РА спря в средна лента, по средата на булеварда и отвори врати.

Отвътре с ясен жест, шофьорът учудено ми поиска обяснение, защо съм махал. При качването ми в рейса попитах докога ще продължава тази порочна практика автобусите от линия 36 на фирма "КЗТ-Златанови" да подминават конкретно тази спирка, без дори да намалят скоростта? Нека припомня, че това е задължение на шофьорите, все пак си има установени спирки!

В отговор на въпросът ми, получих викове, обиди и заплахи за саморазправа, както и да бъда свален от шофьора на рейса. Конкретно обясних, че това няма как да се случи и държа услугата, за която плащам 1 лев, да се извършва коректно. Защото това не е единичен случай, а пети по ред със същия сценарий за линия 36 за тази спирка в рамките на месец.

Продължи арогантното поведение на шофьора на рейса, която беше жена. След доста разправия аз казах, че ще подам жалба, защото не може да продължава подобно нещо, на което ставаме свидетели всеки ден! Предполагам има още десетки други безработни хора, които биха изпълнявали съвестно задълженията си в работата на шофьори в градския транспорт и не е нужно да се толерира простащината и да се държат на работа хора, които не си вършат работата.Подобни хора трябва да бъдат уволнявани дисциплинарно.

За това ли плащаме скъпите билети? Това ли е европейският манталитет, към който се стремим? Докога ще си затваряме очите пред подобни ежедневни проблеми?... Да, защото това е проблем!!! Проблем на всеки един от нас и не бива да си мълчим за това! Къде са, питам, контролните органи, следящи за качеството но обслужването в един такъв момент и няма ли най-накрая да се самосезират и да влязат във функциите си? Дано отговарящите органи си направят труда да обърнат внимание на десетките подобни писма от възмутени хора и най-накрая да се превърнем в истинска модерна европейска държава,не само на хартия!

Благодаря предварително за отделеното време да прочетете писмото ми!


Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Има лесно, глоби и отнемане на лицензи, разрешителни на фирмите, неспазващи задълженията си!
+1
 
 
Ужасна простотия тсари в Пловдивски,градски транспорт,уникални са просто и шофъори и кондуктори,откаде ли ги намират,как ги назначават..... незнам :(
+1
 
 
Товасе случва често!Особено като видят,че на спирката чакат пенсионери и ученици,изобщо не спират!
+1
 
 
Аз съм се убедил в едно,особенно когато съм с бебешката количка и съпругата ми,че по тази линия шофьорите както и кондуктиорите са под всякаква критика!!!Особенно малките сиви "рейсчета"!В най-скоро време ще преслушам собственоръчно някой от тях!!!А относно малките рейсчета все едно съм в абсурдистан,мястото за колички и инвалиди се настанят някои си ми бабета и ги молиш да ти направят място и почва една караницааа...но ще има пострядали в най-скоро време!!!!ПИСНА МИ!!!Разписанието им е уникално,но си плащаме по кинта....Това да чакаш да си платиш за транспортна услуга и да те правят на балък...Един пример - Качвам количката с жена ми и шофьора решава да затвори вратата а количката е по средата на вратата ОТКАЧИИИИИХ МАМИЦАТА ИМ!!!ШОФЬОРА СИ ГЛЪТНА ЕЗИКА!!!!
0
 
 
Това сигурно е била намусената лелка със малкото сиво невзрачно китайско рейсче.
+1
 
 
Лошо! Много лошо! Защото каквато е културата на собствениците на фирми за превоз, такава е и културата на служителите! Те ги одобряват за работа!
0
 
 
Този младеж обаче е забравил да спомене,че пред 36 имаше 26 и той самия се чудеше дали да се качи на него,но видиш ли задава се 36 и той изведнъж решава,че ще се качи на 36 и следователно рейса затова спира в средната лента.Друго,което е забравил да спомене е,че една от пътничките сама също му се развика,че не е прав.Е,добре де кажете,защо пътничката е решила да защити шофьорката,ако тя наистина е била виновна?
0
 
 
Някой може ли да ми каже от къде минава 116-ката след като затвориха преди 2 дена бул.Руски за ремонт?
0
 
 
Случайност или не, обадиха ми се приятели от Бордо. Чакали на спирка за автобус да отидат на разходка из града. Казаха, че на +1/-1 мин. се движи транспорта им по график. Да не изброявам и други страни от Европейския съюз.
+1
 
 
Според мен в България не се контролира, тъй като това дава свобода на фирмите за неспазване на някакви законови изисквания във всяка област на фирмена дейност. В случая графиците на автобусите са фиктивни, а не изпълнението им. Така се получава, защото всеки използващ ги си прави сметка за времето, което има за да иде на работа, да свърши нещо из града, но ... градския транспорт винаги му изиграва неприятната шега - автобуса се развалил, пиян шофьор (и това съм виждала) или както казат шофьор събудил се ..., който не знам защо беше ядосан и на всяка спирка бързаше да затваря вратите. Така се случваше, че все притискаше някой пътник. Контрольорката беше стресната и се страхуваше от него. Слязох и си записах номера, той видя, слезе и взе да ме заплашва с викове и... Та и това съм виждала.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: