ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Отпушват "Тракия" към центъра на града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:09 / 18.11.2009Коментари (32)12201
"Пробивът на "Тракия" към центъра на града трябва да започне още догодина. Вече съм заявил в общинския бюджет за 2010-а първите милион и половина лева", категоричен беше районният кмет Гиньо Матев пред репортер на Plovdiv24.bg след състоялата се днес кръгла маса по темата.

Два варианта за пряката връзка обсъдиха архитекти, еколози и жители на района. На повече от двайсет години, официално разписан от пловдивския кмет през 1999-а, е проектът за продължението на ул. "Проф. Цветан Лазаров", която да свързва зона А-12 с бул. "Санкт Петербург". В момента улицата е без изход и обрасла с растителност, а продължи ли се, ще стига до стадион "Локомотив". Новият вариант предвижда при връзката със "Санкт Петербург" улицата да направи S-образно движение и да излезе на светофара пред "Ескалибур". 

Много мнения  "за" и "против" събраха и двата варианта. При план "А" биха се насъбрали наблизо два светофара, би се случило спиране, потегляне, пак спиране - и пак много газове и задръстване на движението. При втория вариант идващият от "Тракия" спокойно би могъл да завие надясно ли наляво. Ще има пряка връзка през ул. "Лев Толстой" към бул. "Мария Луиза". Изпълнението и на двата варианта приеха за най-уместно всички участници в дискусията.   

"Два входа има сега към "Тракия". За да влезеш, трябва да минеш или през SPS-а, или през Мебелната къща. И двете места са изключително натоварени. Ако отпушим района по средата с "Проф. Цветан Лазаров", около десет хиляди автомобила всекидневно ще облекчат пътя си с около два и половина километра на отиване и на връщане, тоест с пет километра", обясни кметът и продължи пресмятанията, според които общо биха се спестили 50 хиляди километра, а и значително количество гориво. 

"Знаете ли колко вредни емисии не биха замърсили допълнително въздуха, а и колко време ще се спести на хората?" - продължи да изтъква ползите от продължението на улицата Матев. 

Приетият комбиниран вариант ще е по-скъп, но ще реши важен социално-комуникационен проблем. Общината ще трябва да се бръкне и да даде необходимите средства от бюджета, защото Европа не дава пари за градски пътища. За да се направи новото трасе, ще има изсичане на растителност. Близо 60 на сто от садените преди повече от 70 години дървета и без това били болни, имало и много саморасляци. Въпреки това Гиньо Матев обеща: "Ако се наложи да отсечем 100 дървета, още преди това ще засадим 200." 


Още по темата: общо новини по темата: 31
11.02.2020 »
11.02.2020 »
27.06.2017 »
30.04.2017 »
18.12.2016 »
16.12.2016 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като идея е хубава,но като осъществяванe няма как да стане. 1. Там на самото бъдещо продължение вече има постройка и доколкото знам е частна.2. Трябва да се изсекат не 100 а 1000 дървета който не са болни,а напротив са си много здрави и са домове на много прелетни птици. 3. Не виждам как ще стане този завой който е показан на картата,понеже на него има много стари дървета. 4. Няма как да се получи правата отсечка след завоя която се пада от входа на Локомотив към булеварда защото се строй нова кооперация и тя е изяла пътя, на практика за да стане това трябва да се влезне в имота на " Картинг Лаута " с близо 5 метра,а от там се нарушава целоста на цялата му писта,което ще струва милион обезщетение поне на бедния данакоплатец. Ако се направи втори светофар и от там минава пътя,то няма да има ефект,а напротив ще започне да загива гората. Този проект ако се осъществи няма да струва 2.5 милиона,а много повече защото ще се нарушат много частни интереси и ще трябва голяма пара да се дава на собствениците им. Кмета да помисли защо по татово време не е продължен този проект ? Няма как да се осъществи,освен ако не минава под земята този участък.
+2
 
 
Огромен проблем на пробива е, че се унищожава част от парка. Отсичането на 100 броя 100 годишни дървета не може да бъде компенсирано със засаждането на 200 пръчки, поне не в близките 10 години. Харесва ми подхода, обосновката на проекта. На практика за първи път виждам РАЗУМА в основата на някакво инвестиционно намерение. За първи път администратор се опитва и защитава обществената полезност на някакъв разход.
-1
 
 
абе тия от бедрок каде са се засилили към пловдив бе ...никакво разширение ами да им въведат визов режим и на двата изхода по една бариера...весели селяни гъсто населени.
0
 
 
Приветствам идеята.Това ще облекчи много трафика в Тракия.Много е важно сьщо и свьрзването на Смирненски сьс Южен.Проекта Модьр ако не се льжа.Ще намалее движението в раиона на Централна и Сточна гара кьдето живея.Втория мост над Марица на Руски е задьлжителен.Пловдивчани достатьчно се делим на ботевисти и локомотивци за да го правим и на раиони.Пловдив е общ за всички.Фен и шофьор сьм и знам за какво става вьпрос
0
 
 
"какво им угаждате на тея тракийци ^^ стигат им 2 входа" Само подсказвам, че всички живеем в един град и ако се делим на квартали, до никъде няма да стигнем!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
0
 
 
Крайно време беше да се направи подобен транспортен коридор! Дано само не остане, както досега всичко само на думи!
0
 
 
Стегнете се малко,това ще е мн готино ! Ама левия завои ще е малко тежък и ще трябва сфетофарче ама квото е такова и без това на Санкт Петербург се кара мн бързо и куките дебнат да е**ат в храстите!
КРАСОТА,ВЯРА,БОРБА!
на 18.11.2009 г.
-1
 
 
Добре бе УЖ сме в ЕВРОПА , УЖ се бием в гърдите , туй-онуй , еми извинете ме , но НЯМАХТЕ ЛИ ЕДИН ГРАМОТЕН КОМПЮТЪРЕН разбирач , да ви ги направи схемите на компютър ? Не сме в 19 век , че всичко да е налист ... Не се излагайте ! PowerPointa за какво е ???
0
 
 
Най добрия варянт е да бутнат стадьона на локото и от там да мине пътя.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Гергьовден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: