ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Откриха "Сцена на кръстопът"
Автор: Васил Динев 13:31 / 12.09.2019Коментари (0)2670
Началото на 23-ия Международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" бе дадено миналата вечер в 19 часа, когато в голямата зала на Драматичния театър се състоя премиерата на спектакъла "По-полека" по песни на Стефан Вълдобрев.

Спектакълът е съвместна продукция на Драматичен театър – Пловдив и Младежки театър "Николай Бинев“ – София, автори са Ваня Щерева и Стайко Мурджев, идеята е на Александър Секулов. В "По-полека“ участват Филип Аврамов, Юлиян Петров/Стилиян Стоянов, Ния Кръстева/Радина Думанян, Александър Хаджиангелов, Тодор Дърлянов, Рая Пеева/Мария Сотирова, Маргита Гошева/ Гергана Христова, Мая Бабурска/Русалина Чапликова, Ахмед Юмер, Александър Евгениев, Алексей Кожухаров/Троян Гогов, Деян Петров/Александър Секулов-младши.

Режисьор е Владимир Люцканов, композитор - Стефан Вълдобрев, сценографията е на Венелин Шурелов, костюмограф е Елица Георгиева, музикален продуцент - Веселин Веселинов–Еко, хореографията е на Теодора Попова.

Преди началото на премиерния спектакъл, от сцената поздрав към пловдивската театрална публика, гостите от страната, участниците, организаторите и спомоществователите на Фестивала отправиха последователно Кръстю Кръстев – директор на Драматичен театър Пловдив, Елиянка Михайлова – директор на Дирекция "Сценични изкуства и художествено образование“ към Министерство на културата и инж. Александър Държиков – заместник-кмет по култура и туризъм на община Пловдив, който откри официално 23-ия Международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът“.

Тази година под мотото "Театъра: невъзможното“ ще видим 22 представления на 12 трупи от цяла България, както и на гости от Украйна и Унгария. "Сцена на кръстопът“ се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и Министерство на културата. Неизменен съмишленик и партньор на фестивала е Драматичен театър-Пловдив. През втория ден, днес 12 септември, пловдивчани и гостите на града ще видят три събития.

От 17.30 часа, в Първо студио на Радио Пловдив, фестивалът съвместно с издателство "Жанет 45" кани на представянето на книгата "Театрална география, история, личности" на Стефан Янков със специалното участие Стефан Янков, д-р Младен Влашки и Теди Москов.

В Камерна зала на театъра от 19.30 часа е премиерата на "Слава! Истинската история на Флорънс Фостър Дженкинс" по Питър Куилтър. Режисьор е Стайко Мурджев, сценограф и костюмограф – Петя Боюкова, музиката е на Петър Дундаков. В ролята та Флорънс ще видим Ивана Папазова, а на сцената тя си партнира с Димитър Банчев, Атанас Атанасов, Мариана Йотова, Боряна Братоева и Елена Кабасакалова.

По същото време – от 19.30 часа, в Кукления театър, е моноспектакълът "Приятно ми е, Ива" на Ива Тодорова. Представлението с постановъчен консултант Стоян Радев, сценографи Елица Георгиева и Момчил Алексиев, и костюмограф Елица Георгиева, е от афиша на Театър 199 "Валентин Стойчев".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: