ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
От парите за боклука: 2 850 000 лева за Пловдив, 1 100 000 - за Раковски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:21 / 14.07.2010Коментари (31)5901
© Plovdiv24.bg
2 850 000 лева ще са за Пловдив, а 1 100 000 лева ще отидат в  Раковски. Разпределението на парите от софийския боклук съобщи лично финансовият министър Симеон Дянков, като за целта дори дойде в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На специалната пресконференция в областната администрация присъстваха пловдивският депутат от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова, областният управител Иван Тотев, председателят на Общинския съвет Илко Илиев кметът Славчо Атанасов и колегата му от Раковски Иван Антонов.

Около 800 хиляди лева правителството дава, за да се изплатят извършени вече и фактурирани от общината ремонтни дейности в детски градини и ясли. 86 хиляди лева от сумата е предназначена за изграждането на пътна връзка бул. "Освобождение" - бул. "Санкт Петербург" на територията на кв. "Гладно поле". С 2 милиона лева ще започне изграждането на пътен възел "Модър-Царевец", който ще свърже районите "Южен" и "Западен". Това е предназначеното за Пловдив.

1 100 000 лева са специално предназначени за община Раковски, за да може по този начин Пловдив да започне изпълнението на своето споразумение с нея. То бе подписано преди пуска на екозавода и всъщност 5 милиона лева трябваше да отидат за реконструкция на пътя до Шишманци, като част от 8 милиона, които щяха да пристигнат срещу 30 хиляди тона нов боклук, но договорът за това така и остана неподписан.

Постановление 158 от 14 юли на Министерския съвет, в което е упоменато кое как и защо, ще влезе от утре в сила и през следващата седмица парите ще бъдат преведени директно от централния бюджет.

"Това е малко по-различно от обещаното вчера от премиера. Говорихме за 4-5 милиона за Пловдив, а се оказва, че от тези пари над милион отиват за Раковски, но все пак е обнадеждаващо, че поне започват някакви плащания. Да се надяваме, че поне втората част от обещанието ще бъде изпълнена и остатъкът до 15 милиона ще дойде през септември и октомври", заяви кметът, пламнал като божур до Симеон Дянков.

"Ще дойдат, ако има пари. Ако бяхме вдигнали ДДС-то, ако бяхме намалили пенсиите и заплатите, щяхме да намерим тези 15 милиона и сега, но е криза, вече сме сред държавите със свръхдефицит и сега няма откъде да ги вземем", кротко обясни финансовият министър. Политиката на правителството в момента правела възможното да се справи всеки по-бързо с кризата, вместо да изпадаме в ситуацията на Гърция. Затова трябвало да се поизчакат по-добри дни. Ако имало допълнителни постъпления, парите към Пловдив щели да бъдат преведени и преди определените срокове. Първият превод доказвал желанието за правителството да спази поетите ангажименти.

Кметът на Раковски изказа своите благодарности на премиера, вицепремиера и на областния управител и посъветва Славчо Атанасов да стори същото. Пловдивският кмет не последва съвета му.

Областният управител Иван Тотев обеща, че министър Дянков ще идва в Пловдив всеки път, когато ще става дума за следващите преводи по изпълнението на правителствените ангажименти към Пловдив, за да има яснота какви суми в кои обекти ще се инвестират. На опашката остават да чакат Синдикалният дом, за който общината вече дължи над 5 милиона лева, крайречните булеварди и почистването на Марица.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Браво бойко браво дянков. За пореден път боко тиквата доказа колко може да му се вярва и колко е сериозен като говори ... а ако си спомняте хората точно за това уж го избраха ... че имал здрава ръка ... мутряга долен не го е срам ... да беше казал на славчо ония ден ... иди при дянков разберете се ... не да играе игрички ... вижте ме колко съм добър ... а дянков лош не дава пари ... направиха го на 2 стотинки човека ... после червен като божур бил ... ама боко простака беше червен като софия тънеше в собствените си лайна ... славчо му влезе в положение нали ... а сега го прави на смешник .... това заслужават гадните нагли шопи .. да изгният в собствения си боклук
0
 
 
Ами за това при договори за такива пари.... Боклука тръгва към нас и парите също..... Няма пари - боклука да си го извозват където си искат. Правило № 1 - С парите напред..... няма пари няма услуга.
0
 
 
Жалки са българските политици.За пари са готови да продадат и родните си майки.Ако имахме достоен кмет патриот и областен управител, никога нямаше да се стисне до това унижение да молим шопите за трошички от хляба(бюджета) на България.Ако дедите ни знаеха преди 130 години как би изглеждала България след 100 години, никога не биха избрали София за столица на родинаата ни.
-3
 
 
Ооо, за бат Бойко може да си говорим цяла вечер какъв въздух под налягане с мутренска физиономия е, да, но не е той кмет на Пловдив и защо след като Славчо е подписал супер договор никаде не го видяхме. За мен той можеше да даде повече от себе си в тази "история с боклука".
+3
 
 
Това показва колко хляб има да ядем ,докато стигнем поне гърците,камо ли западна европа.Ако правителството така си изпълнява договорите,кой ще го вземе на сериозно?И без това една година непрекъснато казват едно ,а вършат съвсем друго.ББ все обещава,но има една приказка,че от обещания глава не боли.Пловдив си е изпалнил часта от договора,така че кмета няма от какво да се срамува.Сраме е за неизправната страна ,че няма отговорноста да си изпални задълженията ,които са подписани по договора.Толкова ли значи подписа на премиера и вчерашните му обещания?Ами думите му.Вече стана пословичен в това отношение.Ако тогава Пловдив не беше му помогнал ,щеше ли сега да се фука ,като премиер,да ходи като цар по откриването на не толкова значителни обекти за да го снимат.Става смешен и губи доверие.Ние които гласувахме за него го смятахме за човек ,който държи на думите си и без подпис.След една година управление обаче надеждите ни една по една си отиват.Борбата със престъпноста,неговият най-голям плюс започва да прилича на лично отмъщение.Не мисля ,че така трябва да бъде управлявана България.Симеон Дянков е същата работа.СКълнеше се как всичко щяло да се оправи още през март,когато сме щели да излезем от кризата,да сме ходили спокойно на море и тем подобни.Игра и някакви номера с онези намерени договори.Започнах да се съмнявам във всичко вече.С бодряшки обръщения само не става.Иска се и да разбираш от икономика,а ако не държиш на думата си за няколко кирливи милиона,какво остава за по-големи суми и отговорности?
-3
 
 
Хаха ще припадна от смях! Славчо бързо бързо се съгласи да приеме боклука, а сега ходи да се моли и пише "заплашителни" писма- то някой да ти висне пред кабинета е голяма досада. Вместо това, трябваше да поставя условия за Пловдив преди да приеме боклука /предвид кратките срокове имаше големи шансове да вземе повече пари или поне да получи договорените- качествено/ и съответно да ги оформи тези договорки в един читав договор. Но кой ти мисли за това, когато ти се отваря възможност да се качиш на трибуната в ролята на "кмета-спасител на България от евро санкции", глупак. Никой не гледа с преспектива, търси се моментния ефект, дай да живеем ден за ден, пък стратегиите да ги оставим на шахматистите.
-5
 
 
Славчо много бързо навремето си събу гащите пред софийския боклук! Сега шопските гербови марки му се отблагодаряват за услугата, като го правят смешен! И тези пари няма да видим, и те няма да дойдат! А Славчо за пореден път доказва, че не е мъж и не става за кмет!
+3
 
 
Май кратуната ни излъга за пореден път! Думите му не струват и 24 часа! Вчера щяха да са 5-6 мил., а днес са едва 2 800 000! И има още помиари, които продължават да бълват помия по кмета! Страната ни върви от зле по-на зле и искам да ви чуя утре, като останем без стотинка в джоба си!
+3
 
 
"Ако бяхме вдигнали ДДС,ако бяхме намалили пенсиите и заплатите..."Ето,това направиха в Румъния и Гърция,а плоският данък там е съответно 16 и 20%! Ако и тук Дянков беше направил това,воят срещу него сега щеше да е като нежна музика в сравнение с този,който щеше да се надигне!И нямаше да ни пука,че щеше да има пари за Модър-Царевец,защото щяхме отсега да мислим как да преживеем зимата!
на 14.07.2010 г.
+5
 
 
Ако Славчо е палячо,то Дянков е шеф на палячовците.Той е дворцов шут. Пари щяло да има ако вдигнел ДДС и смъкнел пенсиите! Отлично умозаключение г-н Дянков,но това ще ви помогне да изкарате бюджета на нула а аз имам решение,как да направите дефицита от -4% на +14%.Просто е нужно да се започне изтребление на нетрудоспособните и пенсионерите а на работниците да не се изплащат заплати,като за това бъдат компенсирани с увеличение на продължителността на работния ден.Не съм гласувал за партийката ви,но ме докарахте до там да се питам с какво сте по-добри от правителството на другаря Станишев.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: