ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Осъдиха условно 29-годишен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:53 / 29.02.2012Коментари (0)9718
©
Пловдивският районен съд осъди подсъдимия Владимир Бандалов, 29 г. на 2 години и шест месеца лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок.

Той беше признат за виновен в това, че на 30.03.2010 г. в гр. Пловдив е направил опит за принуди другиго - Валерий Цветанов от гр. Пловдив, да извърши нещо противно на волята му - да предприеме действия, насочени към продажбата на дяловете на Иван Муевски в "Еко гипс " ООД - гр. Стамболийски, като е употребил за това сила и деянието е останало недовършено по независещи от волята му причини - престъпление по чл. 143, ал.1, НК.

Бандалов беше признат за виновен и в това, че на 30.03.2010 г. в гр. Пловдив е причинил на Валерий Цветанов средна телесна повреда - престъпление по чл.129, ал.2, НК. Пострадалият Цветанов бил пълномощник на Иван Муевски - съдружник в "Еко гипс"ООД - гр. Стамболийски. Именно в това му качество, в началото на м. януари 2010 г. с него се свързал другия съдружник в дружеството - Иван Пройкин, като поискал да изкупи дяловете на Муевски. Цветанов разговарял по въпроса с Муевски в началото на м. февруари 2010 г. и последният изразил съгласие да продава дяловете си в дружеството, като упълномощил нотариално Цветанов да се занимае с този въпрос. Пройкин предложил на Цветанов цена от 250 000 лева за дяловете на Муевски. Тъй като Цветанов определил тази цена на дяловете като ниска, той отказал. 

Скоро след това, вечерта на 14.03.2010 г., пострадалият Цветанов паркирал лекия си автомобил "Форд мондео " пред жилището си в гр. Пловдив. Около 10,40 часа на 15.03.2010 г. го извикал негов съсед, който му казал, че колата му е разбита и вътре има свинска глава. Отивайки до автомобила, Цветанов установил, че стъклото на предната лява врата на автомобила било разбито, а на шофьорската седалка била поставена свинска глава без уши, сочеща с муцуната напред. Св. Цветанов подал сигнал за станалото в III РУП при ОД на МВР - Пловдив, като бил извършен оглед на местопроизшествието, а той бил разпитан в същия ден като свидетел. Малко след разпита му, Цветанов получил на мобилния си телефон съобщение, което гласяло "разбираш ли ме правилно до сряда ще те чакам с предложението гледай да си в права посока Валери". Цветанов се притеснил и веднага се върнал в III РУП при ОД на МВР - Пловдив, където му бил извършен допълнителен разпит, а мобилния си телефон предоставил за оглед на разследващия. 

За да се информира за дейността на дружеството, за каквото действие също бил упълномощен от св. Муевски, на 30.03.2010 г., около 10 часа, Цветанов, заедно със сина си, посетил базата на "Еко гипс " ООД в гр. Стамболийски. Там на входа срещнал Пройкин, който, видимо раздразнен, поискал да узнае причината за посещението му. Цветанов я разяснил и поискал да му бъде осигурен достъп до фирмената сграда. Тогава Пройкин се отдалечил и провел разговор, който Цветанов не чул. Последният се притеснил от факта, че разговорът се води така, че да не го чува и се обадил на тел. 166, за да поиска да се констатира, че му е отказан достъп до помещенията. Подобно действие му било отказано от полицейските органи и той заявил на Пройкин, че ще подаде жалба, след което тръгнал. 

Входирал жалба срещу действията на Пройкин в РУП - Стамболийски, след което се прибрал в офиса си в гр. Пловдив. Тъй като, предвид развилите се сутринта събития, не разчитал на съдействие от полицията, решил да внесе и предварително подготвена от него жалба до прокуратурата в гр. Пловдив. Взел жалбата и в ранния следобед на 30.03.2011 г. я депозирал в Районна прокуратура - Пловдив. Междувременно Пройкин се срещнал с подсъдимия Бандалов, който вече се намирал на територията на гр. Съединение - извикан, чрез трети лица, с оглед евентуално предприемане на "по-крути " мерки срещу упоритостта на Цветанов. Обяснил му ситуацията и нежеланието на Цветанов да продава дяловете на Муевски на определена цена. 

Бандалов решил да "съдейства " за решаване на проблема и се отправил към сградата на прокуратурата в гр. Пловдив, където знаел, че пострадалият е отишъл да подаде жалба. Там намерил колата му, паркирана в близост до ЦДГ "Незабравка" и заедно с неустановено по делото лице го изчакал в близост до нея. След като Цветанов излязъл от сградата на Районна прокуратура - Пловдив и влязъл в автомобила си, до него дошъл Бандалов, който влязъл и седнал на предната дясна седалка на колата на пострадалия. Започнал да го удря в лицето, повтаряйки: "Ти не разбираш ли? Вземай парите, които ти предлагат, за да не стане по-лошо!". 

Макар Цветанов да се опитвал да се отбранява в тясното пространство на автомобила, Бандалов успял да му нанесе няколко удара в лицето и главата, един от които попаднал в носа на пострадалия. Побоят над Цветанов, от страна на Бандалов, съпроводен с описаните изразни средства, целящи принуждаване на пострадалия да се съгласи да продаде дяловете на Муевски, противно на волята си, продължил няколко минути. След като преценил, че е свършил "работата" си, около 15 часа на същата дата, Бандалов излязъл от автомобила на пострадалия Цветанов и заедно с неустановения по делото мъж напуснал мястото по посока на бул. "Марица". Цветанов се обадил на съпругата си, след което отишъл да се освидетелства за нанесените му телесни увреди.

В хода на разследването пострадалият Цветанов е разпознал категорично Бандалов като лицето, което го е нападнало и му е счупило носа, заплашвайки го да вземе парите, които му се предлагат, за да не "стане по-лошо". Бандалов беше осъден да заплати на пострадалия сумата от общо 12 000 лв. за причинените му с деянието неимуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Окръжен съд Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: