ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Осъдиха педофил, тероризирал 9-годишно момиченце
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:32 / 03.02.2012Коментари (5)2572
©
Пловдивският районен съд осъди подсъдимия Иван Лойков, на 30 години на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба в размер на 7000 лв.
 
Той беше признат за виновен за престъпления по чл. 155а, ал.2, чл. 155б, чл. 158а, ал.1 и чл.159, ал. 4 и ал.6, НК, затова че за времето от 13.02.2011 г. до 01.03.2011 г. в гр. Пловдив с цел да извърши блудствени действия е установил контакт с лице, ненавършило 14 г. - Ирина Я., на 9 годинки, като използвал информация, предоставена в интернет, склонявал я да участва и да наблюдава виртуално похотливо показване на човешки полови органи и мастурбация и е направил опит да набере чрез нея отделни непълнолетни лица да извършват мастурбация и похотливо показване на човешки полови органи и за времето от 20.02.2011 г. до 10.03.2011 г. е разпространил чрез интернет на Александър Я. по скайп порнографски материал - изображение на Ирина Я., както и чрез публикуване в интернет сайт за запознанства, като за създаването им е използвал лице, ненавършило 18 г. - Ирина Я. 

За времето от 10.10.2007 г. до 23.03.2011 г. в гр. Пловдив при условията на продължавано престъпление е държал и набавил за себе си чрез компютърна система порнографски материали, за създаването на които е използвано лице, ненавършило 18 г. За времето от 05.05.2009 г. до 10.03.2011 г. при условията на продължавано престъпление е създал порнографски материали, като за създаването им е използвал Ирина Я. и други неустановени по делото непълнолетни лица.

Лойков контактувал с ограничен брой лица в "приятелския" му кръг, но за сметка на това общувал в интернет пространството, използвайки различни социални мрежи и сайтове за игри, повечето от които ориентирани към потребители в детска и тийнейджърска възраст. Имал регистрация като потребител в интернет сайта www.jivotno.bg. - безплатна масова онлайн игра, която позволява на всеки да си има виртуално животно, за което да се грижи. Потребители в този сайт били основно деца на възраст между 7 и 13 години, точно това бил и основния му мотив да се регистрира като потребител на този сайт и да реализира запознанства с малолетни лица." В профилите си Лойков се представял като 14-годишно момче и в тях посочвал регистрирания си скайп акаунт с изричния анонс, че търси запознанство с лица от женски пол до 14-годишна възраст. 

Именно по така описаната схема на 13.02.2011 г. Лойков се "запознал" с пострадалата Ирина Я. В описания сайт Лойков публикувал на стената за съобщения, че търси момичета от 8 до 14-годишна възраст да се показват голи пред скайп камера. По-късно същия ден и свидетелката през нейния профил публикувала съобщение с текст "Здравейте, мили животни". Именно тогава подсъдимият възприел профила на пострадалата свидетелка и й изпратил лично съобщение, като й поискал да му предостави нейната скайп регистрация. Тя го сторила и се свързали с гласова връзка, инициирана от Лойков. Той се държал изключително мило с нея и я наблюдавал чрез осъществена видео връзка при разговора, при което била включена единствено камерата на свидетелката. Той я възприел в реално време, а освен това самата тя му била казала, че е все още на 9 години.

Първоначално провели непринуден разговор, след което Лойков й заявил отново мило и любезно, възползвайки се от крехката й възраст с тон, нетърпящ възражения, да се съблече. Поставена в тази екстремна за възрастта й ситуация, пострадалата изпълнила желанието му и съблякла блузата си. Лойков мотивирал свидетелката да извърши еротични действия пред него и по този начин самият той мастурбирал. Комуникация с нея по описания по-горе начин продължил до 01.03.2011 г. През цялото това време провеждал разговорите си с нея както от личния си компютър, така и от интернет зала, като мотивирал пострадалата, използвайки мило и нежно обръщение към нея, а по необходимост и я заплашвал, че ако откаже ще я посети, ще я намери и ще й счупи главата.

При провежданите между тях разговори Лойков снимал чрез собствената си компютърна конфигурация действията на малолетната Ирина. Чрез програмата "Скайп" Лойков създал снимка - изображение на Ирина Я., която изпратил чрез същата програма на Александър Я. В сайта www.jivotno.соm. публикувал порнографски материал - изображение на Ирина Я. Част от създадените от самия подсъдим порнографски материали, за които е използвал малолетната Ирина Я., съхранявал на компютърна система. 

Подсъдимият снимал и съхранявал файлове със снимки и на други непълнолетни лица, неустановени в хода на разследването - за времето от 05.05.2009 г. до 10.03.2011 г. За периода от 10.10.2007 г. до 23.03.2011 г. държал и набавил за себе си множество файлове, съдържащи снимки с порнографско съдържание на неустановени в хода на разследването лица, ненавършили 18 години и изглеждащи като такива. Освен всичко това, Лойков през цялото време на комуникацията си с пострадалата я мотивирал да му намери и да му осигури други деца, с които той да осъществи подобен контакт за задоволяване на сексуалните му нужди.

Пострадалата осъзнала, че не може да се справи сама с така създалата се ситуация, била много изплашена и притеснена и затова разказала част от случилото се с майка си, която от своя страна провела разговор с Лойков в "Скайп" да остави дъщеря й на мира. Именно тази ситуация провокирала майката на пострадалата да съобщи в ГД "БОП" МВР за случващото се. 

Лойков е осъден да заплати 8500 лв. обезщетение по гражданския иск, предявен от майката на пострадалата. Делото беше разгледано по процедурата на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което наложеното му наказание от 4 години се редуцира с 1/3 на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода.
 
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Окръжен съд Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Малко му са тези 2 години на тази гад!! Това обаче запореден път показва колко трябва да сме бдителни към заниманията на децата си пред компютъра!! Е, не да им висим на главите, но особено в тази възраст да знаем с кого си говорят и какво!! Та това момиче е съвсем дете!! Добре, че в крайна сметка е споделоло с майка си и са взели мерки от ГД"БОБ". Дано и целия порно сайт на тези изроди са го изтрили!!
+6
 
 
дано тея две години му се видят като 200
+2
 
 
Ще му се стъжне живота зад решетките :)
+2
 
 
нали се сещате какво ще му се случи на тоя в затвора сега ......... каквото повикало такова се обадило :):)
+1
 
 
Баща няма ли това момиченце,да го дадат на него тоя изрод да го прави каквото си иска.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: