ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Осъдиха хулиган, отхапал 2/3 от ухото на мъж пред пловдивско заведение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:21 / 07.02.2012Коментари (5)3679
© Plovdiv24.bg
Пловдивският районен съд осъди подсъдимия Явор Геров, 24-годишен, на 11 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Отделно от това наказание Геров е осъден да изтърпи ефективно при първоначален строг режим и наказанието от 1 година и половина лишаване от свобода, наложено му през 2010 г. като условно за извършено хулиганство с лека телесна повреда, като настоящето деяние е извършено в рамките на изпитателния срок.

Геров беше признат за виновен в това, че на 13.03.2011 г. в гр. Пловдив е причинил другиму - на Николай Адамов, средна телесна повреда, като е отхапал лявото му ухо и е настъпила частична ампутация с липса на 2/3 от лявата му ушна мида, довело до обезобразяване на лицето, като телесната повреда е причинена при превишаване пределите на неизбежната отбрана от лице, извършило умишлено друга тежка телесна повреда по чл.128, ал.2 вр. ал.1 от НК, за която не е постановена присъда, - чл.132, ал.2, НК.

Геров е осъждан. Същевременно към момента на извършване на настоящото деяние срещу него вече е било повдигнато обвинение за извършена умишлено друга тежка телесна повреда по чл.128 ал.2, НК. 

На 13.03.2011г. около 02.00 часа свидетелите Николай Адамов, Мирослав Николов, Матей Попов и Тодор Гайдаджиев били в заведение "Ноу сенс" в гр. Пловдив, където  са празнували именния ден на Гайдаджиев. Малко след 02.00 часа Николов предложил на Адамов да излязат извън заведението на чист въздух и да изпушат по цигара. По същото време от другата страна на улицата бил Геров. Докато пушели, свидетелите забелязали подсъдимия, за когото знаели, че е запален привърженик на футболен отбор Локомотив Пловдив и познавали като доста конфликтна и агресивна личност. Отделно от това Адамов бил споделил с останалите свидетели, че с подсъдимия имали конфликт преди около 2 години, при който Адамов бил пострадал, тъй като бил облечен с тениска на футболен отбор "Ботев Пловдив". 

Поради това Николов, виждайки Геров, предложил на Адамов да се прибират в заведението и тръгнал веднага натам. Адамов останал, за да допуши цигарата си. Междувременно обаче до него се доближил Геров, като застанал заплашително непосредствено пред него. Адамов го попитал какво иска, като същевременно го избутал с ръце встрани от себе си и двамата се сборичкали. В този момент от заведението излезли свидетелите Николов и Попов, които видели подсъдимия и свидетеля на земята. Същите се опитали да ги разтърват, но не успели. По време на боя Геров силно захапал със зъби лявата ушна мида на Адамов и стиснал силно, след което се отдръпнал, при което откъснал 2/3 от нея. След това Геров изплюл отхапаното парче и побягнал, като се отдалечил от местопроизшествието, след което се укрил. 

Междувременно били уведомени органите на полицията, като на местопроизшествието пристигнал полицейски патрул и ги уведомили за случилото се, като посочили и извършителя, който бил известен на същите поради други сходни криминални прояви. Полицейските служители установили местопроизшествието, като открили и откъснатата част от ушната мида на Адамов. Последната била поставена в чаша с лед, след което предадена на медицинския екип, който откарал Адамов незабавно в болнично заведение в гр. Пловдив за оказване на медицинска помощ.

Геров е осъден да заплати 2500 лв. обезщетение по гражданския иск, предявен от пострадалия за причинените му болка и страдание, както и 750 лв. за направени от него разноски за изплатен адвокатски хонорар.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Окръжен съд Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
малко му е ! аман от боклуци в тоя град! Като са толкова бабаити хората са измислили спорт за всичко !
+2
 
 
Мдаа. За едно ухо година затвор. За утрепан човек - оправдателна присъда.
Aнонимен
на 07.02.2012 г.
+4
 
 
чобан -канибал.да му изтръгнат зъбите незабавно.око за око -ухо за ухо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електронно таксуване в градския транспорт
Аматьорски футбол
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: